reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe zakupy

Jest jakaś mama planująca zakup chusty dla swojego noworodzia :)?
Screenshot_20180530-095148.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180530-095148.jpg
    Screenshot_20180530-095148.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 687
reklama
Julianna nie mam chusty. Mam Tule, ona jest dla siedzących już dzieci i u mnie się sprawdziła bardzo!

Sudokrem max do do miesiąca, później dzieje się coś z cynkiem który zawiera (nie pamiętam co) my używamy bephanten choć tanszym odpowiednikiem jest alatan.

Chusteczki kupuje w rossmanie, babydrem różowe, super skład! Bez zbędnej chemii.

Kurcze, pierwsze dziecko smarujesz codziennie, drugie co trzeci dzień, trzecie pewnie wcale ;-) czuję że zaoszczedze ;-)

Jedyne co kupię to łóżeczko, otulacz ( bo Buba jeszcze w nim spi i spać będzie) i laktator, bo tamten poległ. Chcę karmić piersią, ale z butelki, nie mam czasu na to by dziecko wisiało mi na cycku. Później po 3-4 miesiącach przystawie do piersi, ale omine ten nieszczęsny etap godzinnego wiszenia.

Daaga ja mam brzuch w rozstepach i piersi, brzuch w miejscu córy gdzie była, cieszę się że je mam, to swego rodzaju "pamiątka" bo prócz tego pozostalo mi pudełko z rzeczami malutkiej. Ot! Nie będę ubolewać, choć wiem że to nic fajnego. Tu chyba geny mają znaczenie, albo najzwyczajniej kolagen ;-)

Ah no tak cala ja nie dodalam zdjecia :) ahh ciaza :D

Załączniki

• i-chicco-nosidelko-go.jpg
    i-chicco-nosidelko-go.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 116
Jestem w Polsce. Załapałam się jeszcze w Lidlu na dżinsy, legginsy i dwa topy. Wolałam brać, bo taniej w UK nie znajdę :p

Jest jakaś mama planująca zakup chusty dla swojego noworodzia :)?
Mam kilka chust i na pewno będę chustować drugiego malucha. Bez chusty jak bez ręki. Zakupu nowej póki co nie planuję, ale jeśli trafi się dziewczynka, to może skuszę się na coś w różu :p

Ah no tak cala ja nie dodalam zdjecia :) ahh ciaza :D
Niestety tego typu nosidło jest niezdrowe dla bioderek :(

Dziewczyny, jestem w swojej pierwszej ciąży i zaczynam mieć chęć zaczynać ciuszkowy szał ;) Ale potrzebuje pomocy.. Wiadomo narazie chce kupić coś unisex bo nie wiem kto tam rośnie u mnie w brzuszku, ale pojęcia nie mam jakie kupować rozmiary?! Wiem ze dzieci rodzą się różne.. No i druga sprawa, co kupować.. jest tyle pięknych rzeczy ale co się tak naprawdę przyda? Heelp :)

Dziewczyny, jestem w swojej pierwszej ciąży i zaczynam mieć chęć zaczynać ciuszkowy szał ;) Ale potrzebuje pomocy.. Wiadomo narazie chce kupić coś unisex bo nie wiem kto tam rośnie u mnie w brzuszku, ale pojęcia nie mam jakie kupować rozmiary?! Wiem ze dzieci rodzą się różne.. No i druga sprawa, co kupować.. jest tyle pięknych rzeczy ale co się tak naprawdę przyda? Heelp :)

Ja zaczynalam od 56 dzieciaki jak sie urodzily to mialy 55 cm dlugosci :) dlugo w ubrankach nie chodzily ale tak 3 tyg spokojnie pozniej to juz 62 wiec na poczatek od 56 do 68 mysle miec :) u mnie najbardziej przydawaly sie pajacyki, drugiej corce czesto ubieralam body i legginsy ale wiadomo ze jak jeszcze jest pepek to wtedy troche gniecie, teraz planuje dokupic spiochy i do tego body, napewno przyda sie czapeczka na "po kapieli" i skarpetki :) i widzialam ze rodzice czesto ubieraja rajstopki, napewno bedzie potrzebny kombinezon na wyjscia i czapeczki, ale moze niech cos wiecej napisza mamy ktore juz rodzily w zimie :D

Jestem w Polsce. Załapałam się jeszcze w Lidlu na dżinsy, legginsy i dwa topy. Wolałam brać, bo taniej w UK nie znajdę :p

Uzylismy jego tylko kilka razy i to jak corki juz mialy po ponad 8 miesiecy :) tak to maluszek jezdzil w foteliku we wozku :)

Mam kilka chust i na pewno będę chustować drugiego malucha. Bez chusty jak bez ręki. Zakupu nowej póki co nie planuję, ale jeśli trafi się dziewczynka, to może skuszę się na coś w różu :p

Niestety tego typu nosidło jest niezdrowe dla bioderek :(

reklama
Ja miałam najwięcej właśnie 68r bo wtedy zaczynasz wprowadzać śpiączki, marchewki itp czyli ciuszki idą się..... Prac xD bardzo często :D a tak to troszkę r 56 :
-7x body kr rękaw.
-5x body dl rekaw
-7x pajacyk
-4/5 x kaftaniki + spodnie

No i skarpetki, czapeczki po kąpieli itd.
Nie pisze o niczym krociutkim bo wiadomo termin mamy na zimę :)

Do góry