reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Mi takie cos dokucza od 2 Lub 3 tyg. Lekarka mowi, ze Tak moze sie dziac. Niby Wszystko jest ok I patrzsc na okres czasu, nic sie nie dzieje. Skurczy tez nie mam. Doszly takie klucia w podbrzuszu za to, to tez sie denerwuje ale mysle, ze I tym niepotrzebnie. Znajome w starszych ciszach mialy podobnie, kaxaly sie nie stresowac choc to nie latwo. Jak nie ma uplawow dziwnych, innych boli etc to widocznie Tak moze byc. Zauwazylam tez, ze jak sie mocniej przemecze to boli bardziej I dluzej.. U mnie te bole to I godzinami sa I to Bardzo bolesne.. Musimy byc dobrej mysli :-)

reklama
A mníe dzisiaj spuchly kostki u nog, ze masakra. Przerazilam sie normalnie. W pierwszej ciazy nie mialam tego, ale to tez zima była. Teraz dwa dni goraca i takie cos. Pamietam ze dopiero po porodzie mi sie takie kostki zrobily. Nawet poszlam na dyzur gin.bo nie wiedzialam co to. I powiedzieli, ze normalne, ze woda schodzi. Po 3 dniach zniklo. Teraz tez tak sobie czytam, ze 3/4 ciezarnych ma obrzeki.

Mexi nie tylko Ty ;-( ja to musialam obraczke sciagnac bo nawet dlonie mam cale opuchniete !!!! A na stopy pomaga mi spray chlodzacy ,,,moze obrzek nie schodzi ale jaka ulga i przyjemnosc !!! ;-)

A mi pomaga duzo duzo wody, obraczke dalej nosze:-p, ale pije na pewno wiecej niz 2 litry (woda, melisa, rumianek)

Dziewczyny coś że.mną nie tak.od tygodnia nie mogę zasnąć wieczorem z powodu gorących stóp...to tylo wrażenie,że płoną dosłownieoczenie w zimnej wodzie daje odwrotnu efekt i jest jeszcze gorzej...oszaleje chyba...wiecie jak sobie.pomoc?w necie czytał,że tooze być brak wit. B12 ale czy to prawda,to nie wiem

Fiufiu oj przykro mi, to musi być okropne uczucie i przyznam pierwsze o tym słysze.. A nie radziłaś się zwykłego lekarza? Tak ogólnie to popuchłaś sporo czy niekoniecznie? Hmm wysypki też nie masz ?

Co do opuchniętych nie martwić się, też mam ten problem plus syndrom niespokojnych nóg mi się znowu załączył, oszaleć idzie. Skurcze łydek są rzadsze chociaż..

lilith ani wysypki ani nic mi nie puchnie (wszystko w granicach normy powiedziałabym nawet dla nieciężarnych) i się zastanawiam. Internety przeszukałam i generalnie taki objaw,to zwiastuje całą mase nieszczęść. Będę musiała wspomnieć o tym lekarzowi,za tydzien mam wizytę,a do tego czasu "dotrwam".

reklama
Do góry