reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Mnie ominęły poranne mdłości w pierwszym trymestrze za to teraz ciągle mam zgagę .. Migdały i mleko nie pomagają więc w najgorszych momentach ratuję się Renni owocowym.

reklama
Natkusia ja mam identycznie ze spaniem, tylko mój syn wstaje o 7 więc żeby być jako tako przytomna musze chodzić spać o 21.....czuje się jak emerytka :-)

ja nie narzekam na spanie, codziennie wstaję o 6.30 żeby uszykować córkę do szkoły na 8... chodze spać o róznych porach, ale staram się nie poźniej niź o 23.... 7 godzin snu mi w zupelnosci wystarcza, pożniej pewnie będę łapać każdą wolną chwilę na odrobinę drzemki ;-)

czesc

ostatnio mam dziwne wrażenie, że ciąża jest bardzo nisko, ruchy czuję a nawet widzę na podbrzuszu...;/ niby od samego początku miałam wrażenie, że niżej niż poprzednia, ale teraz się troszkę niepokoje, nie mam żadnych innych objawów niepokojących także spokojnie czekam do wizyty którą mam za tydzień....;/

czy ma któraś podobnie??

Ale ja też ruchy czuję nisko. Nie mam porównania z wcześniejszych ciąż bowiem to moja pierwsza ;)
Ruchy czuję raczej w dole brzucha no bo logicznie patrząc jeśli dziecko ma nogi lub ręce w dole to jak macha to tam podkopuje :) tzn. Ja tak myślę. Na wizycie lekarz nie mówił żeby coś było źle :)

Ja z synkiem ogólnie też miałam nisko brzuszek .... i mam porównanie... teraz jest jeszcze niżej o_O

Mojej mamie w drugiej ciąży, przy podnoszeniu czegoś ciężkiego doszło do 'opuszczenia' brzuszka i w 6 mc leżała w szpitalu pod kątem, aby nie urodzić za wcześnie... stąd moje obawy... ja sporo dźwigałam tego mojego syncia a już troszkę waży...
Jakieś 2-3 tyg. temu miałam takie dziwne pobolewania brzuszka...

Echm ale mnie np. Cały czas w jakiś sposób pobolewa. W różnych miejscach i na różne sposoby. A z tego co wyczytałam to w kolejnej ciąży brzuch chyba może być niżej. A czym wcześniej ciąża po 1 dziecku tym bardziej to prawdopodobne bo mięśnie i wszystko inne nie doszło do siebie. Oczywiście pewnie uspokoi Cię dopiero wizyta u lekarza :)

AFJA ja bym się tym nie martwiła ;-) moim zdaniem to normalne.. też czuję ruchy i Antoś ciągle skopuje mój pęcherz..

Izis86 oj dopiero po wizycie u lekarza przestanę się wyręczać mężem we wszystkim ;)

Natkusia ja to czuje jak by mi miało maleństwo zaraz skopać spojenie łonowe....

uff troszkę się uspokoiłam, zaszłam w ciążę rok po porodzie, więc to faktycznie może nie szybko ale wcześnie...

reklama
A ja mam pytanie o upławy. Od dwóch dni mam dość spore, przezroczyste lub lekko białawe. Wcześniej było raczej sucho.
Jak u Was?

Do góry