reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

No ładnie. Dobrze, że nic się nie stało. Jeśli Cię to pocieszy to ja pod prysznicem kiedyś się poślizgnęłam i uderzyłam głową w ścianę. Także w jednym i drugim przypadku trzeba mocno uważać. Na tą chwilę polecam maty antypoślizgowe do wanny i dywaniki antypoślizgowe przed wannę...np. jakieś piankowe.

reklama
No wlasnie ten dywanik przy wannie antyposlizgowy z ta taka gumka od spodu a jednak polecial. W ogole wczoraj same ''nerwy'' ide sie kompac a tu co? kot w umywalce i ani nie myslala wyjsc z niej a ja mam zakaz dzwigania jej bo mnie non stop maz opiernicza ze mam nie dzwigac wiecej niz 2 kg .. kicia wazy 3 ;-)wiec koniec koncow maz musial ja wygonic z tej lazienki bo ona najwyrazniej chciala wziasc kompiel ze mna. Ja na poprzednim mieszkaniu mialam fajna kabine prysznicowa i bylo sie gdzie zlapac przy wychodzeniu itp a tutaj niby wczoraj sie trzymalam umywalki no ale i tak troszke rypnelam

Izis ja mam tak samo, na wadze przybył mi 1 kg a uda mam takie pomarszczone, tyłek też urósł i musiałam większe majty kupić;/ Najgorzej później będzie się tego pozbyć;/

Hej Dziewczyny. To rzeczywiscie dziwne, ze na wadze nie widac wielkiej roznicy, a patrzac w lustro czlowiek ma wrazenie ze z 10kg przytyl.
Mnie dopadl jakis dolek. Wczoraj plakalam ze trzy razy, raz bo sie poparzylam, raz bo mi maz wypomnial ze zle o niego dbam jak jest chory, raz bo podczas walki na miecze z synkiem dostalam w buzie (niechcacy, maly sie przy tym tak wystraszyl, ze mi sie go szkoda zrobilo).
Dzis od rana nabuzowana chodze i opierniczylam Synka przed wyjsciem bo marudzi od rana, wybrzydza i w ogole. Teraz mi glupio bo wrzasnelam na niego i sie rozplakal. Normalnie te hormony mnie dobijaja. Teraz tez mi leca lzy, porazka.

co do bezsennosci w nocy to i ja na nia cierpie.A koszmary taki emnie drecza ze szok.Jak mnie ktos pol nocy gania i mordoje to drugie pol nocy ktos inny mnie gania i mordoje.

A jesli chodzi o homrony to ja to chyba jestem niezly przyklad.Wszystko mnie wzrusza,denerwoje,wkurza jedyne czego niemam to podniecenia.

Wczoraj sie dowiedzialam ze jedna mamusia dziewczynki z klasy maxia umarla i ze malutka tylko z babcia zostala.Wylam pol dnia az brzuch mnie dolem strasznie bolal,maz chcial na pogotowie jechac.Ale jak juz pomogl mi sie uspokoic to przestalo.Ale dzisiaj jakos dziwnie sie czuje,jakas taka nie ja...

Ach,jak tak Was czytam to się ciutkę pocieszam bo myślałam że ze mną coś jest nie tak.Od początku mam prawie non stop doła że coś złego z dzidzią się stanie.Nie mogę zacząć myśleć pozytywnie,wiem że to żle wpłynie na dziecko ale poprostu nie potrafię :-(.Myślałam nad jakąś wizytą u psychologa,ale czy to coś da?Fizycznie nawet nie źle się czuję,ale psychicznie to dramat,sama na siebie jestem zła bo wcześniej taka nie byłam.

co do bezsennosci w nocy to i ja na nia cierpie.A koszmary taki emnie drecza ze szok.Jak mnie ktos pol nocy gania i mordoje to drugie pol nocy ktos inny mnie gania i mordoje.

A jesli chodzi o homrony to ja to chyba jestem niezly przyklad.Wszystko mnie wzrusza,denerwoje,wkurza jedyne czego niemam to podniecenia.

Wczoraj sie dowiedzialam ze jedna mamusia dziewczynki z klasy maxia umarla i ze malutka tylko z babcia zostala....

bardzo smutne to co napisałaś :-( oby nauczyciele, inni rodzice dzieci z klasy otoczyli ja wsparciem

Mniejmy nadzieje ze malutka sie pozbiera,narazie do szkoly niechodzi co oczywiste.Ale rodzina nastawiala ja od bardzo dawna ze mama umrze,chorowala na bardzo ciezki przypadek raka.Od 5 lat jezdzila na wozku a ostatnio juz wogole niedawala na nic rady.SMutne to i cholernie niesprawiedliwe ze tak musi byc...

reklama
ANNA przykre to :-:)-(

muszę przyznać, że ostatnio czuję się super :-) oczywiście jak przedobrze to boli brzuch i kręgosłup ale nie mam na co narzekać ;-)

spać to śpię jak zabita :-D chodzę o 22 spać a ok 8 Michał mnie budzi i jestem nieprzytomna.. w dzień niestety mogę pomarzyć o spaniu a czasami by się przydało!

Do góry