reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Mój obecny dzienny zestaw wspomagaczy. Przyrasta z tygodnia na tydzień. Ciekawe ile będzie pod koniec ciąży. ImageUploadedByForum BabyBoom1397638109.142409.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1397638109.142409.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397638109.142409.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Kaspian...to czarne, a właściwie bakłażanowe to Matruella- zestaw witam dla ciężarnych , a fioletowe to *spam* Uro coś tam z żurawiną- biorę profilaktycznie raz na kilka dni zeby mi się zapalenie układu moczowego przy pessarze nie przyplątało.

Monya, faktycznie dużo. Nie znam tych witamin, moje są różowe. Kiedy masz wizytę i dowiesz się jak Twoja szyjka?

Dopiero 9.05. Gdyby coś się działo mam przyjść wcześniej, ale póki co jest ok. Jak poszaleje i gdzieś wyjdę to tylko brzuch mi twardnieje, a na dole nadal czuję luz czyli ustrojstwo działa. Po nocy jestem jak Młody Bóg, więc w sumie trzeba mi tylko odpoczywać, odpoczywać, odpoczywać.

Oczywiście oprócz wcześniej opisanych bolączek pojawiają mi się kolejne :)

Ostatnio mam takie bóle w boku (krzyż do pośladka najczęściej boli mnie po lewej stronie) - prawym boku, tak wyżej tam gdzie jest talia, powyżej linii pępka. Ból jest mocno uciążliwy, jak wtedy naciskam sobie tam to boli jeszcze bardziej. Najgorsze jest to, że nicn ie pomaga - żadna pozycja - stanie, leżenie, siedzenie, chodzenie. Boli, boli i po jakimś czasie ustępuje - krótszym lub dłuższym. Niestety mocno mi to doskwiera po potrafię się przez ten ból obudzić w nocy, nie mogę wtedy spać, jak mnie boli to nic nie mogę robić, a niestety mam co robić....muszę spiąć pośladki co do pracy mgr bo mnie promotorka prześwięci i ubije, a z tym bólem to nic nie zrobię.

Zaczęłam się zastanawiać, czy to może nie jest nerka :eek:

Ma ktoś oprócz mnie takie bóle ?

Jak pójdę na wizytę i wyrecytuję wszystkie moje dolegliwości, które pojawiły się od poprzedniej wizyty to lekarz chyba zakryje się nogami :sorry:

Izis ja tez mam czasem wrazenie ze boli mnie nerka ;-/ i sama nie wiem czy to to i mam podobnie to tu to tam cos zakluje ,a jak juz mam isc spac i znalesc sobie w lozku miejsce to jest tragedia do tego od trzech dni znowu bardzo bola mnie piersi aaaa a bylo troszke lepiej :-(
Najlepiej jak o wszystko spytasz lekarza -po to on jest !!!!!!
Trzymam kciuki za prace &&&&& ja z moja glowa to bym nie dala rady od wczoraj szukam kluczy z auta nie mam pojecia gdzie je dalam (no dobra juz nie szukam odpielam od M. Hihihi-moje znajda sie przy okazji :-D)

Caltha to jest jedna z tych boleści - po lewej, i to też mam poniżej poziomu pępka. Ale to drugie powyżej i po prawej to już całkiem inny ból i całkiem inne miejsce. Właśnie mnie złapało niedawno i leżę, czekam aż ustąpi. W nocy jak mnie łapie to takie akrobacje odstawiam, poduszkę wpycham w różne miejsca pod siebie, kosmos :)

Ewelinka gdybym posiała klucze od auta to K. chyba by mnie prześwięcił a potem zabił śmiechem :D też mam czasami takie różne zwiechy, w ogóle nie myślę. Czuje się lekko ułomna ; P

reklama
Mam rozejście mieśni na brzuchu, śmiesznie to wygląda ale bywa uciążliwe, do tego chyba przepukline pępkową, to dopiero boli :(
Ogólnie u mnie o dziwo super, jedyne co to jakieś dodatkowe bóle to jakby przy pachwinach lub jajnikach, kłucie sama nie wiem..
No i lekka paranoja od tego łożyska, bardzo się boje krwawienia :(
aa i śluzik dziwny jakiś i czasem się leje..

Ostatnia edycja:
Do góry