reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Lilith u mnie na poczatku bylo powiedziane ze to ataki paniki.Powiedzieli ze to wlasnie tak wyglada. Dopiero w klice kardilogicznej wytlumaczyli ze atak paniki od tahikardi ruzni sie tym ze czlowiek zaczyna sie strasznie bac i rozlgadac :)a przy tahikardi boi sie bolu.

reklama
Ataki paniki różnią się dużo bardziej, jeśli są silne, wymiotujesz, możesz zemdleć, tracisz oddech, często się hiperwentylujesz co pogarsza sytuację, ręcę się trzęsą, w zasadzie całe ciało, potworne zawroty głowy, poty bardzo silne i uczucie zimna.. Można doliczyć duużo innych do tego. Nim u mnie lekarze potwierdzili ataki miałam w koło ekg plus tą machinke na serce na 24 godziny co kilka dni zakładaną. Ja wiedziałam i tak swoje..
I nie jest prawdą, że przy ataku się rozglądasz. Chyba, że on się bierze z wyjścia z domu tylko, czyli ma tam jakąś konkretną przyczynę. U mnie się tak po prostu dzieję, niezależnie od miejsca czy sytuacji.. I nie do końca ze strachu, bo go można nie czuć. To jest ukryte..

Trzym się cieplutko i uważaj na siebie i bobaska :tak:

Lilith, wspolczuje tych atakow paniki. Pewnie pomiedzy atakami czesto masz obawy bo nie wiesz kiedy znow sie zacznie? Trzymaj sie.

hej dziewczyny a ja się rozłożyłam. Mam stan podgorączkowy, kaszel, katar, gardło boli. Rozchorowałam się u teściów, bo oni mają psa a ja uczulenie, zaczęłam smarkać kichać i kszleć, aż zdarłam sobie gardło i sie zaczęło. Byłam u lekarza, i powiedział, że absolutnie żadnych leków nie można, bo nie ma potrzeby truć dziecka, więc zalecił: sól fizjologiczna do nosa, inhalacja parą wodną, tabletki do ssania laryn up- naturalne. Piszę bo może komuś się przyda;) Ja niepotrzebnie kupiłam stodal, ale brałam tylko jeden dzień. No cóż mam zakaz mówienia, bo mam straszną chrypę a mam zaliczenie ustne w środę. Walić to nasze zdrowie najważniejsze i wam też życzę zdrówka. Jutro mam badania prenatalne, w końcu ujrzę moją dzidzie!!;)

Jak byłam chora to lekarka przepisała mi zdaje się właśnie Stodal i powiedziała że jest bezpieczny :)

I mnie rozłożyło :eek:

Byłam u lekarza i zalecił mi aspirynę, rutinoscorbin i coś tam do nosa :eek:
Zdziwiłam się, ze można. Oczywiście nie kupiłam...bo się boję brać aspiryne...ale teraz czytam i czytam i sporo babeczek bierze w ciąży...

Mam taki mętlik, ze szok...
Dziś odpuszczę, a jutro zadzwonię do gina i wypytam...

Z ta aspiryna to dziwna sprawa, bo ponoc na problemy z cisnieniem w ciazy oprocz tabletek na zbicie tego cisnienia przepisuja takze aspiryne. Nie orientuje sie dlaczego, ale wydawalo mi sie ze nie mozna jej brac a tu ostatnio dowiedzialam sie takich nowosci. :confused:

reklama
Mamabazylia, no też do tej pory sądziłam, ze nie wolno.
Dowiedziałam się jeszcze, ze aspiryne przepisują w ciąży na rozrzedzenie krwi, ale mimo wszystko ja nie wzięłam jej i nie wezmę.

Do góry