reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Oj znam te wszystkie dolegliwosci doskonale :no: Do tego jeszcze ból @ w krzyzu i w dole brzucha, mdłości i to napieranie ciągłe małego, jakby wyleźć chciał....:no:

reklama
anetko widzę że ty masz jużdonoszoną ciążę bo 38 tc więc może to nastąpi lada dzień :-) jeszcze te dolegliwości :confused:

wszystkim borykającym się z ciążowymi dolegliwościami kwietnióweczkom szczerze współczuje i mam nadzieje, ze już szybciutko miną :tak:

U mnie oczywiście już zero ciążowych dolegliwości a i poporodowych już też wcale :-) przez całe 9 miesięcy miałam krwawienie z dziąseł a teraz jak ręką odjął - to dobrze czyli z dziąsłami wszystko ok.
No i fajnie jest nie miec tej ochydnej zgagi :tak:

U mnie było tak: Jak miałam rozwarcie na 5cm to lewatywka - nic strasznego, golic mnie nie golili, pod sam koniec porodu przed partymi - założyli mi cewnik na chwile - niewiem czemu - też nie takie straszne akurat w tym momencie jak się rodzi to ma sie to gdzieś.
Znieczulenia żadnego mi nie dali a ja nawet nie zdążyłam zapytac z tego wszystkiego :-) - nawet jak mnie łyżeczkowali to żadnego znieczulenia nie dali - no chyba że w tych kroplówkach co mi dali do dwóch rąk na koniec było coś znieczulającego - niewiem.

No a potem na sali poporodowej znowu mnie cewnikowali bo ja nie mogłam wstawac - ale wszystko da się przeżyc :tak:

no a u mnie jak co noc bóle w boku i skurczyki.....mam ich coraz więcej w ciągu dnia i nocy i coraz częstrze......we wtorek po świętach wizytka u gina:tak: :-)

U mnie nie jest zle, bola mnie uda przy kroku, ale nie wiem czy to od chodzenia czy nie. Poza tym jak siedze lub leze i wstaje to musi chwila minac zanim moge "normlanie" chodzic. Wczoraj dzidziolek tak jakos naicksal na pecherz, ze mysalalm, ze wyskoczy :-D , no ale skonczylo sie na czestym chodzeniu do ubikacji.
Zle sie nie czuje, ale przyznaje, ze jakby maluszek juz wyskoczyl to bym sie nie obrazila ;-)

reklama
Mnie boli krzyz strasznie zwlaszcza jak wstaje albo robie cos na stojaco. I jeszcze taka niemila dolegliwosc jak bol w... odbycie. Nie jest nie do wytrzymania ale jednak da sie go wyraznie odczuc. Mialyscie cos takiego? Mam nadzieje ze to nie hemoroidy:eek: !

Do góry