reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Dziewczyny, jesli chodzi o znieczulenie zzo (a raczej podpajeczynowkowe) i sam moment wklucia w kręgoslup to chyba czyms w sprayu znieczulaja miejsce wklucia z tego co pamietam - bo mialam to znieczulenie i nawet nie wiem kiedy sie wkłuli, wiec tego nie nalezy sie bac :-)

A_RWEN_KA - z tego co wiem tego gazu o ktorym pisze M_KTOSIA w Polsce sie nie stosuje. Z innych srodkow lagodzących bol (poza zzo) podaje sie DOLARGAN (bezplatnie oczywiscie) - to jest srodek nasenny - dlatego po pierwsze kobieta moze przysypiac,m albo gadac jakies bzdury :-D i czasami dziecko jest senne i moze miec chwilowe problemy z oddychaniem - wtedy podaja mu tlen...:confused:
A jesli chodzi o Twoje omdlenia A_RWEN_KO to lepiej powiedz o tym w szpitalu :tak:

reklama
M_ktosiu a ten twoj luby to przypadkiem nie chce byc przy porodzie tylko dla tego gazu :-D :-D . legalnie na haju.

oczywiscie ze tak;-) i jak zwiedzialismy porodowke wraz z innymi parami i spostrzegl tv to zapytal ku uciesze innych panow czy maja tu kablowke i kanaly sportowe:-D
a na ostatniej szkole rodzenia jak sie wszyscy mieli przedstawic i powiedziec cos o sobie to sie przedstawil ladnie wskazal na moje brzucho i mowi "...i wierze ze to jest moje dziecko..." :eek: no usmialam sie po pachy :oo: (niestety nie wszyscy zakumali ze to zart:cool2: )

Ja po całym dniu nóżki strasznie opuchnięte mam:-( . Chciałabym zby juz środa była to bym to z lekarzem skonsultowała.
Postanowiłam jutro sobie sama od siebie zrobic badanie moczu na zawartosc białka, przynajmniej bedę wiedziała czy to zatrucie czy zwykła ciążowa opuchlizna.

dZIEWCZYNY JESLI CHODZI O ZNIECZULENIE W CZASIE NATURALNEGO PORODU TO Z TEGO CO WIEM TO ISTNIEJA PARE METOD WYKONYWANYCH W POLSCE:ZZO W KREGOSLOP,
DOLARGAN (ODRADZAM PRAWIE NIC NIE DAJE A DZIECKO PO URODZENIU JEST POD WPLYWEM TEGO SPECYFIKU NIE CHCE JESC CZASAMI MA PROBLEMY Z KRAZENIEM)
CIEPLA wODA (NA MNIE NIE DZIALALA WRECZ PRZECIWNIE BOLALO MNIE JESZCZE BARDZIEJ)
MUZYKO TERAPIA (NIE KAZDY SZPITAL MA TAKA MOZLIWOSC)
AKUMPUNKTURA (NIE KAZDY SZITAL MA TAKA MOZLIWOSC)

JEST JESZCZE ODYCHANIE I MASAZ POTRZEBNY MOZ NA SALI I LEKCJE W SZKOLE RODZENIA

NIESTETY U NAS NIE MA GAZU ROZWESAJACEGO I NIE WIEM DLACZEGO MOZE BOJA SIE ZE POLOZNICE BEDA SIE SMIAC ZAMIAST RODZIC?

JESLI ZAS CHODZI O ZAKLADANIE CEWNIKA DO CC TO JEST OBOWIAZKOWE CHODZI SIE Z NIM DOBE LUB DWIE PO CC.JUZ NIE PAMIETAM DOKLADNIE JAK MIALA MOJA KOLEZANKA.aCHA PO CC JEST OBOWIAZKOWA DJETA 3 DNIOWA.

musze przyznac ze ostatnio jestem jakos dziwnie spokojna, a przeciez moge urodzic w kazdym momencie. chyba nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. pewnie jak odejda mi wody o wpadne w panikę. teraz boe sie mniej niz na poczatku ciązy

reklama
m_ktosiu mysle ze kazda kobieta w ciązy choc przez chwilkę miala takie obawy. to jest raczej nieuniknione. trzeba byc dobrej mysli wszytsko bedzie dobrze

Do góry