reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

cześć
MUSICIE mi wybaczyć ale dziś jest ten dzień, kiedy me serce rozerwane :-(Ech więc mogę być marudna
Jeszcze dodatkowo dzisiaj syn o 15 ma trening, a jedzienie B wypada na 15stą więc zapakowałam juz toboły zeby mleko zrobić i gdzieś go nakarmić.Zawsze jak na złość jak zostaje sama to mam natłok zajęć, że nie wiem w co łapy wsadzić :-(

Co do smoka to B ciamka go, najwięcej przed snem, potem wypluwa.

misi są fajne nakładki na cyce, ja kupiłam i to był strzał w 10.
Ja to miałam tai incydent w szpitalu, już był dzien wypisu i czekałam az jeszcze porobią B badania, m.in. jakąś krew z piętki do badania no i przychodzi babsko i mówi, ze go weźmie no ale wcześniej byłą pediatra i Młodego rozjuszyła badaniem więc mówię , ze dam mu troche cyca niech się uspokoi, a piguła na to, ze ok. No więc przystawiam do cyca, Młody zassał a ja aż zasyczałam bo bolało jak sam skurczybyk i pytam się jej, jak to długo będzie tak boleć. No i nic, wzięła go i poszła. No ale ja po 5 min się poderwałam i poszłam zobaczyć tam do nich do socjalnego. Siedzi ona i widze, ze karmi B z butelki, a obok niej jeszcze jedna baba. Nie widzą mnie, a ja stoje za nimi. No i ta piguła co trzyma B mówi :"mówię Ci, ona przystawiła go do cycka i z takim grymasem stęka, ze jak to strasznie boli" . Kur***, az mnie zatkało i mysle, wejśc tam czy nie no ale sprawe rozwiązał mój telefon, bo dostałam sms. Jak ta mnie zobaczyła to się poderwała i moment B na badanie zaniosła. Spytałam potem czego mu butle dała, to ta ze ciuteczke wypił bo był dalej niespokojny. Szmatławiec fałszywy. A taka się sympatyczna wydawała.

reklama
MamaTomeczka - ok. 14 miał być wynik posiewu. Dzwoniliśmy, ale coś nie doszedł z głównego laboratorium. W glownym mowili, ze wyslali wynik. A teraz nie mozemy sie dodzwonic. Mały wczoraj miał 37,7, więc napięcie poszło w górę, ale chyba go przegrzalismy po prostu.
Poszukam tego płynu po marketach :) Jak wiem, że coś potluscilam, to smaruję płynem do mycia naczyń, a mąż niech sobie też smaruje, albo niech tak chodzi.
Lysinka dobra ;)
Widzisz, Ty umiesz być asertywna, a mnie brakuje języka w gębie na takie komentarze.

Miss - no to teraz możesz odetchnąć z ulgą :) Brzuszek rośnie już?

Agamemnon
O masakra a to zmija... ja to bym jej pewnie cos odpowiedziala. Moze rzeczywiscie te nakladki ... pomysle o nich jak mi nie bedzie szlo tym razem. Boze obym tylko donosila

Miss - ja Ci mogę oddać swoje nakładki, bo coś mam za duże sutki do nich i nie wchodzą do nakładki.

Agamemnon - ale pipa. Pierwszy raz się z tym, że boli spotkała? Ja do tej pory sycze, gdy dostawiam małego do cyca.

Cyntia
Rosnie :-D:-D;-) a co do nakladek hmn ja to mam duze otoczki i guziczki to ja nie wiem czy wejdeo_O kurde nie wiedzialam ze na to tez rozmiarowkao_O jeszcze mam troche czasu chociaz wolalabym juz byc po :-)

Załączniki

• 1415022826737.jpg
    1415022826737.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 71
Missi no jak nie doniszisz, no wiesz co, będzie wszystko dobrze, kochana! No nie można myślec inaczej!
Ja też mam jakby co te swoje nakładki :tak: Brzusio już masz ładny :tak:

Cyntia, a jaki masz rozmiar nakładek? Ja mam S i są w sam raz, może musiałabyś większe jakieś kupić?
Co do temperatury to ja zauważyłąm, ze B woli jak mu jest ciut chłodniej. Jak za gorąco to się wierci, niespokojny jest no i się poci co po włosach widać :tak: H za to lubiał jak mu było ciepło.

No i jestem w domu. H stwierdził, ze nie chce na trening tylko do domu układać Lego. No nie będę go zmuszać ale ja zapakowałam sie jak na wyprawę, a tak mogłam pójść na piechotę :confused2:

Miss - ja kupiłam uniwersalne i się okazało, że jednak nie mam przeciętnych brodawek :p Przed ciążą miałam z HM małe D, a teraz mam stanik E, choć większy też by pasował, ale nie ma w HM takiego ;)

Wynik posiewu ujemny :D Juuuupi :D

czy bolały Was kości już po porodzie? biodra, kręgosłup?
Bo się zastanawiam czy mnie grypa rozkłada czy to objaw po porodzie.

Hej hej hej:) jakoś dziś dzień mało zorganizowany miałam i dopiero teraz znalazłam chwilę;)

Generalnie powoli dostrzegam u mojego szkraba cykliczność dnia:) więc zaczyna być wszystko bardziej przewidywalne:) Tylko jeszcze ja muszę się zorganizować:)

Cyntia super, że posiewy czyste i widmo szpitala odchodzi:)
A co do tego musisz to ja w weekend też swoje przeszłam:) a się nabrałam głębokich oddechów, ale dałam radę nikomu nie zwróciłam uwagi:) Ale tak już jest, ze wszyscy starsi mają nam milion rzeczy do powiedzenia, dania milion rad:) Ale jak już mówią, że coś musimy to szkoda gadać. A ta Bozia dwu metrowa, no ciekawa sprawa:) Mi cały czas zarzucona, że Zosi jest zimno:) i chcieli ją przykrywać:) a jak na spacer szliśmy to mama ją tak przykryła, że jak za róg wyjechaliśmy to ja przykryłam normalnie, co by dziecko w wózku było widać, a nie tylko kocyk:)

A tak apropo czy wasze dzieci tez nie lubią aż tak bardzo być ubierane??:) no moja Zośka jeśli chodzi o zakładanie ubrań na rączki to poprostu krzyk, jakbym ze skóry obdzierała. Tzn czasem krzyk, czasem marudzenie, zależy od stopnia zmęczenia:) Ten mój szkrab to ma charakterek:)

Gośka, jako takich bóli kości nie miałam, ale okolice bioder, spojenia łonowego, odcinka lędźwiowego to jeszcze czuję, jak się poruszam trochę bardziej,

Cyntia, a czy kiedyś mierzyłaś dokładnie rozmiar biustu, tzn obwody pod biustem, obwód w najszerszym miejscu i oceniałaś sobie rozmiar miseczki. Ja zawsze nosiłam 75d, i potem trochę urósł mi biust i poszłam do sklepu, gdzie są brafitterki i się okazało, że na pewno zły rozmiar nosiłam - bo miałam 75f/g zależy od firmy:) i biust mi aż tak nie urósł ( widziałam to po ubraniach) po prostu nosiłam zły rozmiar:)
Wybierzcie się kiedyś do profesjonalnego sklepu i dobierzcie dobry biustonosz a zobaczycie, ze biust może wyglądać jeszcze lepiej:)

Miss brzuszek rośnie pięknie, uważaj na siebie, a i myśl pozytywnie, bo "pozytywne myślenie wszystko odmienia:)

A ja zaczynam poszukiwania prezentu dla mamy na urodzinki:) - jakieś pomysły co można dać osobie, która wszystko ma??:)

reklama
Dzieki dziewczyny :-)

Cyntia
Ja mam bez ciazy duze D to chyba bede musiala kupowac wieksze;-) sprobuje ich czemu nie moze karmienie nie bedzie taka udreka .

Gosia
Mnie to tak kregoslup po porodzie bolal ze hej. Ale ja mialam od zawsze problem z dyskopatia. Do dwoch miesiecy po pprodzie bolaly i lapaly mnie nagle bole czasem. To bylo okropne. Moze skonsultuj to z lekarzem ?

Do góry