reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ostatnia edycja:
reklama
Iwo mnie lekarka zleciła przeciwciała antykardiolipinowe IGG i IGM (łącznie) oraz przeciwciała przeciw B2-glikoproteinie. Ja chyba za oba płaciłam 160 zł, a wiem, że w Luxmedzie mi wychodziło dużo drożej. Poszłam do takiego małego labolatorium gdzie i tak wysyłają badania do Diagnostyki (tak jak u nas Luxmed) wiec zaoszczędziłam.
Wiem, że też się potem robi inne badania - przeciwjądrowe ANA i cos tam jeszcze na poronienia, ale moja lekarka miała takie podejscie, że szkoda kasy wydawać i od razu włączyła te leki co zwykle się daje.

Ludzik ja nawet nie wiedziałam, że jest różnica, które :p My mamy jakieś, ale pudełka nie ma, więc nie wiem jaka firma, generalnie z orlenu bodajże za punkty były :)

Iwo u nas też sernik na zimno będzie na wieczór do filmu :)

Mychunia my mamy Angelcare taki: Monitor oddechu z nianią elektroniczną Angelcare AC 401 z jedną płytką - sklep firmowy generalnie czasami włącza się jak dziecko leży zbyt grzecznie, albo nie włącza się jak wyjmiesz dziecię z łóżeczka i koło łóżeczka się przechadzasz, bo łapie drgania łóżeczka od podłogi. Ale dla spokoju ducha to w sumie nie jest źle :p Co do Angelcare to cenę masz podobną, a tu dodatkowo masz nianię i całkiem fajnie łapie wszystko :)

Nadia po kontroli antybiotyk do pn włącznie, od wtorku do przedszkola

powiem Wam, że łapie doła przez tą dietę cukrzycową.... na śniadanie jadłam to co wczoraj i wczoraj było ok dziś ponad normę :baffled: nie jem w ogóle nic słodkiego, nie słodzę, nie piję soków i ciągle coś nie tak :wściekła/y:

dzięki za opinie o monitorze oddechu :-D

kinia dobrze, że córcia wraca do zdrowia :tak:

Mychunia, bo to z tym jedzeniem to jest zamieszane, żeby dobrze dietę ustalić to wcale nie jest takie proste. Nie panikuj, zapisuj sobie wszystko co jesz i wyjdzie CI co podnosi Ci cukier.

KInia bo mi chodzi z tymi klockami, żeby farba z nich nie schodziła, a i żeby przez przypadek nie były jakieś trujące czy coś. Bo podobno niektóre z chin coś mogą mieć w farbach- mama, której maluch ma dostać ten prezent, jest dość nawiedzona:)

reklama
grzanka Woda koperkowa (Gripe Water) 150ml 33,90zł Woodward's to aż tak bardzo Wam dokuczają gazy? A jak Młodą karmisz? Nadal piersią? Dokarmiasz ją jakimś mm? Bo może to kwestia tego mm? Ja przeanalizowałam sobie składy mm i skłaniam się ku Hipp... głównie dlatego, że mleko następne nr 2 ma równie niezły skład co nr 1, a w innych jest już więcej maltodekstryny niż laktozy...

mychunia
oj biedna z tym cukrem jesteś :* jeszcze troszkę, a po porodzie pewnie wszystko wróci do normy :happy2:

kinia dobrze, że Nadia już zdrowieje, jak pójdzie do przedszkola to chociaż przez kilka godzin będziesz tylko dla Majki :sorry2:

ludzik te z linka wyglądają fajnie :happy2:

phoebe, wiikki, natkusia ????????

Cześć :happy2:
Jeszcze piątek i weekend, który zapowiada się pięknie :-D ja dziś porobiłam trochę mrożonek, co by na zupki dla Grzesia było :cool2: On w ogóle to już pożera oczami jak ja coś jem, a jak dostaje do polizania jakiś owoc, to mu gały aż na wierzch wychodzą :happy2: we wtorek szczepienie, więc porozmawiam o rozszerzaniu diety... poza tym chyba zbliża się moment, kiedy trzeba będzie ekspozycję na gluten zrobić / rozpocząć :confused:

Aaaaaaaa i w ogóle to niedobre jesteście, bo tu o sernikach piszecie, a ja mam jęzor na wierzchu na słodycze, a doopa rośnie :szok: normalnie gorzej niż w ciąży :wściekła/y:

Do góry