reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
O ja łobuziakiiii powiadasz :p
Ale imię już niezmienne zakochani jestesmy w nim :-)
Noo bo to takie słodkie łobuziaki :-)

mamoTomAni o masz, jak synu alergik no to teraz pyli bylica dosyc mocno więc może to to. Mi dzisiaj też z nosa leciało, aż w szoku byłam :szok: Też bym wpadła do wanny.....kurde nie wiem czy jak nie skończę tego co mam robić to sobię nie walnę jakiegoś spa domowego w CISZY i SPOKOJU - ważne słowa dla mnie :-p

------------
cisza tu jak makiem zasiał.....ja własnie usiadłam choć jeszcze muszę dwie rzeczy zrobić. Powiem Wam, ze to jednak chyba już mi się odzywa ten instynkt sprzątania. Nawet mam plan jutro w pokoju H zrobić gruntowne porządki. Dzisiaj posprzątałam spiżarkę i zrobiłam porządek w kuchni bo moja mamcia wczoraj stwierdziła (przy oglądaniu Pani Rozenek vel Biała rękawiczka) ze moja kuchnia nie przeszła by jej testu (miała na myśli kącik słodyczowy :-p) no więc ów kącik zlikwidowany, błysk i blask jedynie pozostał :-)
Sąsiadka przyniosła wiadro gruszek więc szykuje się owocna praca. Zrobimy dzisiaj takie w syropie mmmm
Dobra, gaszę kompa i do później!

Ostatnia edycja:
hej Kochane ;-)

ja to tak się pojawiam i znikam ale regularnie Was podczytuje z ukrycia hihi :-D

iwo super że po wizycie wszystko ok ;-)

Cyntia kobietko Ty już zaraz się z porodówką będziesz witać ;-) kiedy to zleciało

Asia trzymam kciuki za Ignasia co by wszystkich swoją męskością uświadomił że bez wątpienia jest chłopcem ;-)

Ściskam każdą ;-)

mi też już się włączyło wicie gniazda i mogłabym sprzątać i układać na okrągło ;-)

Agamemnon mmmmm gruszki w syropie... ahh wieki tego nie jadłam. Smak dzieciństwa ;-) i kompocik z takimi gruszkami mniam mniam :-D

Ostatnia edycja:
Iwo krew dziś upuściłam także, jutro z rana polecę z moczem to przed wizytą wieczorną będę miała wyniki:) Ja tam mam szalone ostatnio dni pod względem mojego roztrzepania, ale co idzie się do tego przyzwyczaić:) - ciąża mi mózg odbiera po trochu, więc niech już się kończy i mam nadzieję, że wróci wszystko do normy:)

Ewka uważaj Ty z tym kręgosłupem, jeśli już zdarzyło się coś takiego to może powracać, więc nawołuję, żeby zacząć wzmacniać mięśnie przykręgosłupowe:) i się oszczędzać teraz do momentu zniknięcia bólu do końca, a i na przyszłość, jak prawidłowo podnosi się ciężary :
bol_krzyza_technika.jpg

Gochson, właśnie w tym roku, przez te upały i moja miłość do leżakowania nie nacieszyłam się tarasem i tym widokiem, ale jak nie byłam w ciąży to uwielbiałam wieczory z lampka wina i świeczkami:) i długie rozmowy z moim mężem...hm za rok, po położeniu małej powrócimy do takich letnich wieczorów - mam nadzieję:)

Gochson, Asia piękne brzusie:)

A co do imienia Ignacy, ja znam jednego Ignacego niezły KOCHANY diabełek z niego:):):)

Agamemnon ja Cię podziwiam z tymi wszystkimi zaprawami, mnie się nigdy nie chce, na zapale do zrobienia czegokolwiek się kończy, ale mam spiżarnie z których mogę wyjadać:)

MamoTomAni (Agamemnon śiągnę od Ciebie) super, że Ania się choć trochę normuję, a dla synusia dużo zdrowia:)

Załączniki

• bol_krzyza_technika.jpg
    bol_krzyza_technika.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 29
Dziewczyny wiem, wiem jak się dźwiga ciężary bo problemy z kręgosłupem mam nie od dziś. Podniosłam niby dobrze i tak jakoś się pokracznie przekręciłam, że coś mi strzyknęło w tym kręgosłupie. Często miewam bóle, ale ten ból jest najokropniejszy jaki kiedykolwiek miałam :baffled: i najgorsze jest to, że nie ustępuje, jutro lecę do mojego rodzinnego lekarza niech coś zdziała bo ja normalnie funkcjonować nie mogę przez ten ból i zgięcie :no:
agamemnon na pogotowiu ratunkowym pani doktor powiedziała, że dysk mi na pewno nie wyleciał tylko sobie coś naciągnęłam, ale coś mi się wierzyć nie chce że przy takim bólu nic się tam nie przestawiło :-( aż stracha mam jutro pójść do tego mojego lekarza :sorry2:
iwo super że wszystko gra :tak:

dziewczyny powiedzcie co mam zrobić żeby dostać ten kupon 20zł bo nie kumam :zawstydzona/y:

Ewka, bo Ty chyba nie wiesz, ja rehabilitantem jestem z zawodu i stąd mój wykład:) jak dalej nie możesz się wyprostować to Twój rodzinny lekarz jedyne co może zrobić to dać Ci mocne przeciwbólowe leki, proponuje u siebie znaleźć rehabilitanta, terapeutę manualnego. Wtedy zajmie się on Twoim kręgosłupem, bo jak już to nie pierwszy raz to tym bardziej trzeba się tym zająć, w szczególności, że po ciąży jest i tak on już przeciążony.

Ewka - tu jest łopatologicznie opisane: https://kupony.allegro.pl/
Trzeba mieć zainstalowaną najnowszą wersję aplikacji Allegro na komórce.
1. Trzeba zrobić przez telefon pierwszy zakup za dowolną kwotę od 1 zł (dlatego sugerowałam kupić cegiełkę charytatywną) do dzisiaj do 23:59, za który Allegro przyznaje kupon na 20 zł (przyjdzie info mailem też). Najlepiej upewnić się w aplikacji wpierw czy już jest ten kupon.
2. Kupon można wykorzystać przy kolejnych zakupach też przez telefon na łączną kwotę minimum 50 zł za same zakupy, nie wliczając w to kosztów przesyłki (kupon jest ważny jakoś tydzień czasu). W momencie, gdy się płaci i wybierze już opcję dostawy, to pojawia się kupon i trzeba go zaznaczyć i od kosztów odejmuje te 20 zł :)

reklama
Ludzik ale mi się trafiło :-) jesteś rehabilitantką? To może napiszę Ci coś więcej :tak: jak się położę na wyrko to automatycznie wszystko mija, nic nie czuję tak jakby wszystko było w porządku, boli mnie jak już się podniosę do pozycji siedzącej wtedy mnie bardzo kłuje w części lędźwiowej tuż nad kością ogonową :-) jak już mi się uda podnieść zadek do góry i próbuję iść to idę z bólem czasami też potrafi mnie nagle zakłuć w tym miejscu, ja wtedy przystaję na kilka sekund i idę dalej jak się już rozruszam to śmigam, tylko kurczę ta pozycja :sorry2: jeśli chodzi o wyprostowanie to stanę w miarę prosto ale chodzić niestety nie da rady :no: bo kłuje tak, że aż przysiadam z bólu. Kumpel właśnie mi powiedział, że może mi polecić pewnego pana który mi pomoże właśnie ręcznie, ale boję się troszkę że zrobią mi jeszcze większą krzywdę, ja mam krzywy kręgosłup właśnie w tym miejscu i boję się, że jak mnie przegnie to mi dopiero coś tam chrupnie i będę na wózku jeździć :sorry2: no nie wiem, takie mam jakieś bojaźliwe podejście doradź coś Ludzik :zawstydzona/y:

Do góry