reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Kinia, ciesze się, że już w domku :*:* I
[*] dla Jagódki :( Przykro się robi jak czytam, że taki maluszek cierpiał przed śmiercią i odszedł tak szybko. Kondolencję dla rodziców :(

Ewka, zęba wyrwano mi w tamtym tygodniu we wtorek. Dlatego też pytałam się, czy jest możliwe, że się samo zagoi.

Benfica, &&&&& za KTG :*

Mychunia, fajnie że wszystko w porządku :*

Madziulek, jak się czujesz? Jak Staś? Buziaki dla maluszka :* Kochana, jak po szczepieniu małemu rączka/nóżka spuchnie, to przykładaj w tym miejscu wacik namoczony w wodzie z sodą :)

Asicka, a jak u Ciebie? Jak Ania? :*

Iwo, jak tam młoda?

Dziewczyny, a jak ogólnie czujecie się w taką pogodę? Nogi nie puchną? Ja pod koniec ciąży strasznie wyglądałam. Współczuje Wam takiej wysokiej temperatury :*

Grzaneczko, jak tam? :*

Agamemnon, jak zakupy? :D

reklama
Maluśka - młoda OK, lata po dworze z koleżankami. W pon wracamy do szpitala na ponowne badania.

Agamemnon - co kupiłaś?

witajcie

Kinia to straszne co piszesz :( nie wyobrażam sobie jakby Nadusi miało zabraknąć, strasznie mi żal rodziców :(

Maluś powiem Ci, że ja akurat wolę upał niż pogodę jaka była tydzień temu, jestem ciepłolubna i nawet w ciąży nie odczuwam tych wysokich temperatur

Ja dzisiejszy dzień mam okropny, pewnie też przez niewyspanie. Najpierw pół nocy Nadia wojowała, a drugie bolała mnie blizna po cc, ciezko było mi sie przewrócić z boku na bok, doszedł do tego ból kręgoslupa, znów wrócily bóle rwy kulszowej. I przez to miałam dzień wyjęty z życia, Nadia dała mi popalić i chciało mi się płakać razem z nią.
Teściu zaoferował, że weżmie nadie do siebie na wioskę na weekend, bo mężowego ma nie być ale nie umiem jej jeszcze oddać, zatęskniłabym się za nią, myślałabym ciągle o niej i w konsekwencji nic bym nie odpoczęła.
Mam nadzieje, że jutrzejszy dzień będzie milszy.

Nie udało się zrobić echo serca Adrianka (jajka są nadal :tak:), bo miał niedobrą do tego badania pozycję i uparciuch nie chciał się ruszyć - tylko co jakiś czas mnie kopał. Z resztą zobaczcie same jak młody leży:

Wymiary ma prawidłowe. Waga ok. 450 g. Według OM dziś jest 21 tydz 2 dz. Muszę przyjść w następnym tygodniu na to badanie serduszka.

A my kupiliśmy pierwsze ciuszki :sorry2: Chciałam się wstrzymać do 30 tc, ale nie wytrzymałam. Kupiliśmy w Lidlu niebieskie spodenki i body z długim rękawem na rozmiar 74/80 :confused2: - a bo się nie znam na tych rozmiarach, hehe. A w Biedronce body z krótkim rękawem na rozmiar 68 (już lepiej :-p).

Kinia
- to jest straszna tragedia dla rodziców. Gdy czytałam historię Jagódki, to myślałam, że uda się jej pomóc
:-(

Iwo
- a co lekarze chcą jeszcze badać? Leki pomagają?

A jeszcze mam ważne pytanie. Czy któraś z Was miała rozwarcie szyjki od strony zewnętrznej na opuszek palca (0,5 cm) tak ok. 20 tc?

cyntia - ja miałam ujście lejkowate jak byłam w ciąży z Hanią... ale to jest od wewnątrz więc nie o to pytasz, pewnie...
ja nie poznałam historii Jagódki - ale zawsze serce pęka jak się słyszy o śmierci takiego maluszka :(

Hej!
Przepraszam Was ale przy takiej pogodzie to mało co jestem w domu :sorry: Wracamy zazwyczaj o 20, kąpanie, czytanie i spanie. Potem chwila na skeypie z M i koniec dnia. Ale powiem Wam, że lubie takie ciepłe słoneczne dni :tak:Choć odkryłam wczoraj straszną rzecz :-(Niby mało przytyłam, niby wszystko ok ale poszło mi w tyłek i uda i na tyłku mam mega cellulit :zawstydzona/y::crazy: Koniec, już nawet wczoraj poćwiczyłam troche i od dzisiaj choćby te 15 minut musze poćwiczyć na poślady coś bo będzie jak z synem - mały brzuch ale du*a jak u rasowej murzynki :confused2: Można się smarowac jakimś antycellulitem??
Dodatkowo czekam już 3 miechy na zwrot podatku vat z materiałów bud no i wczoraj Pani zadzwoniła, zeby zajechać i podpisać coś tam i wsio, będzie kasa na wakacje :-) Chociaż tyle

Malusiolka, iwo kupiłam 2xbody z długim zielone i niebieskie i 2x spodenki też ziel i nieb :tak:Ja bardzo lubie ich ciuszki, jeszcze po Hubercie mam i trzymają się super! Kupiłam jeszcze sobie dwie tuniki z czego jedną musze oddać i trampki dla syna ale za duże i nie wiem czy oddać czy trzymać bo to niecałe 18zł z przeceny :confused:Nie wiem, zajade w sobote i do tego czasu się zastanowie

Cyntia, piękny maluszek! A pozycje to ma mega hahaha :-DW takiej to jajka na bank widać jak na dłoni :-D

wikkii przykro mi, że tak córa daje Ci w kość. Przełam się i daj ją na weekend. Pierwszy raz będzie ciężki ale potem zobaczysz jaka to wygoda :tak:

Madziulek pozdrawiam! :cool2:

mychunia ciesze się, że wszystko po badaniach jest dobrze! :-)

mamoTomeczka wiem, że mozna za tą cene gdzieś indziej wytarmosić ciuchy ale po prostu uwielbiam jakoś Lidlowskich ciuchów i dlatego tak się rzuciłam :-p Co do butów to ja na szczescie nic nie musze kupować, byłam w CCC jak dali dostawe letnich to cholera taka rozmiarówka jakaś, że nawet klapki 41 były za małe :zawstydzona/y: Jak tam u ginka??Jak syn??

Dobra, lece się szykowac bo nie zdążę z synem :tak:

Witam się z rana!
Niestety nie mam czasu żeby odpisać każdej z osobna, bo zaraz do szkoły małego prowadze. Jeszcze tylko dziś i jutro i wolne będę mieć. Dzisiaj synu ma dzień przebieranca w szkole i jest strasznie zadowolony. Będzie kosmita, bo temat mieli związany właśnie z kosmosem, czyli astronauta, planety lub kosmita. Na 14 do dentysty a na 17 na USG. Jutro egzamin... Na szczesci przez pewien czas będzie spokój i nie będzie takiej bieganiny. Zauważyłam ze im więcej chodze tym bardziej brzuch na dole mnie pobolewa, wiec powinnam wyluzowac, ale nie mam jak. Chyba nie za dobrze jak brzuch boli prawda? Przez tydzień pewnie nie będę zagladac bo i dzieci i maz maja wolne, także dziewczyny spokojnego weekendu i całego tygodnia Wam życzę! Cos jeszcze miałam napisać ale wypadło mi z głowy, ach ta skleroza.

Ostatnia edycja:
witam,

ja też małe zakupy zrobiłam, ale dla siebie:) tuniczka, koszulka i dwie pary leginsów:) dla malutkiej przyrzekłam sobie, że do 30 tygodnia ubranek nie kupuję:) na razie się trzymam:)

dzisiaj przyjeżdża moja przyjaciółka na weekend więc pogadam sobie poplotkuje, cieszę się, bo M dziś jeszcze idzie na piwo z kolega, więc będziemy mieć dziś wolne od facetów:)

Wikki przełam się i oddaj małą, ona się wybawi, wybiega, a TY odetchniesz. TY się denerwujesz, a ona się pewnie tez do tego denerwuje, bo TY jesteś zdenerwowana...więc przeanalizuj to.

ja na razie mieszczę się w swoje materiałowe baletki, ale trochę obawiam się założenia sandałków, bo boję się, że mnie poobcierają. więc po jakieś japonki może się wybierzemy.

Cyntia mały rzeczywiście ułożony tak, że nie może być pomyłki:)

Cyntia - kontrola OB, ponowne usg wątroby bi jest powiększona i rezonans z kontrastem najbardziej zmienionego stawu. Po tym decyzja jak ma wyglądać dalsze leczenie.
Adriankowi niewygodnie w takiej pozycji :) czemu serduszko badacie?

Agamemnon - ty łowco promocji :) kiedy kolejny przyjazd Emka?

reklama
Iwo - jak to powiedział lekarz: na etapie płodowym człowiek jest najbardziej wolny w swoim życiu, a młody ma tyle miejsca, że jakby mu było niewygodnie, to od razu by zmienił pozycję, hihi :-D
To są ogólnie badania połówkowe ze szczególnym zwróceniem uwagi na serduszko i wszystkie przepływy. Poszliśmy do specjalisty z certyfikatem Instytutu Medycyny Płodowej. Warto wiedzieć wcześniej o ewentualnych problemach, by zareagować odpowiednio po narodzinach. Poza tym nie chciałam robić badań w 13 tc, więc teraz pod kątem porodu go badamy. Koszt takiego badania u tego lekarza to 335 zł, czyli dużo jak na nas, ale uważam, że warto.

Trzymam kciuki za córę. Wyściskaj ją od nas!

Do góry