reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Jesli chodzi o becikowe to tylko tak strasznie wyglada ale mi szybko poszlo z tymi dokumentami. W czwartek zlozylan a w pon mialam kase na koncie.

Aga Lenka jest zywotna tak jak zawsze tylko od wczoraj np. budzi sie po drzemce takiej jak zwykle i zaczyna marudzic, biore ja na rece i ona zasypia, pozniej budzi sie i jest ok.

reklama
Dziewczyny to co trzeba do tego becikowego,n zebym sie mogła przygotowac?

Ja zamowilam dzis synkowi łózko wiec bedzie juz spal jak dorosły i zwolni siostrze łóżeczko.

Powiem wiecej. Moja mama przeszla sama siebie. Jest ksiegowa zaznacze. Zrobila mi deklaracje za 9 dni pazdziernika. Gdybym nie pozalila sie na forum dziewczynom to nie dostalabym zlotowki nawet bo za pazdziernik musze zaplacic cala skladke za caly miesiac a dopiero potem robic korekte i pisac o zwrot kasy. Ona nie widzi w tym swojej winy. W tym ze nie poinformowala mnie o takich rzeczach. Gdybym wiedziala poszlabym na zwolnienie 1 pazdziernika. A teraz nie dosc ze nie mam kasy to musze jeszcze zaplacic uwagaaaaa uwagaaaa 3500 zusu kolejny raz. Jestem tak wsciekla ze mam ochote ugryzc kogos.

Asia 3500?? Masakra.

Zrobilam w koncu krem z dyni, pycha:) ale tylko dynia plus marchewka. Zanim doprawilam dalam Lence lyzeczke na sprobowanie, jak jej sie buzia usmiechnela:) mysle, ze nie bedzie problemu z jedzeniem:)

Grzaneczko, moje tylko lyzeczke dyni zjadły, a później jak próbowała. Dac kolejną lyzeczke, to pluly.

Dziewczyny, chciałam się pochwalić. Dzisiaj siostrą smsa napisala "Co Ty na to, że zostaniesz znowu ciocia?". Zadzwoniłam do niej i okazało się, jest w 8 tyg i 4 dni w ciąży :) Bardzo się cieszę. Amelka ma 7 lat i w końcu rodzeństwo będzie mieć. Kolejny dzieciaczek w rodzinie :D

Asiu - ale potem na chorobowym i macierzyńskim prawie przez półtora roku masz podstawę ok 5tys na ręke
... w ogóle to jest porażka ze da się tak zrobić bo ta kasa nie bierze się z powietrza - nie odbierze tego osobiście
powinna być średnia z ostatniego roku od podstawy od jakiej się składki odprowadza

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia teraz tak juz bedzie od przyszlego roku. Chca to ukrucic. No coz luka w prawie. Ci co moga to korzystaja. Ale co nerwow napsuje to nie wspomne.

Do góry