reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Aga dostalas odemnie priwa z przepisem??

Benfica u nas dzis zimno bylo masakrycznie, ale za to slonko jak u was. Troszke dzis zaczerpnelam swiezego powietrza latajac po zakupy i do weterynarza z kotem.
Ja zawsze na takich imprezach dzieciowych palkalam wiec dobrze rozumiem ciebie. Zobaczysz jak pozniej bedziesz ryczec ogladajac fotki z takich wydarzen jak dzieci jiz beda duze ;-)

MamaT kuruj maluchy. Obys nie zwariowala bo to jak dzieci chore to wiadomo co sie dzieje.

Aga nie wyobrazam sobie bez mojego Szyma byc jakis czas. Do rzebze u nas nie ma takich wyjazdow.

Susel no widzialam twoje slodkie focie. Dziekuje ci za pamiec i za to ze pomyslalas aby mi na maila wyslac. Ja kupie laktator avent taki reczny. Jak bedzie potrzeba to kupie elektryka ale puki co to na luzie podchodze chociaz wiem ze moze sie przydac. Ja mialam taka mleczarnie jak prezes sie urodzil ze laktator tylek mi uratowal :-/ wlasciwie cycki. Ale z elektrykiem poczekam

Cyntia twoj Adus to taki slodziak. Na tym filmiku ze szok. Tylko go schrupac :-)

Iwo Gosia mega trzymam kciuki abyscie sie wypakowaly w weekend i utulily juz swoje szczescia.

Ja zalegam. Nagotowalam sie dzis dla odmiany po zabawie w tapicera ;-) zrazy, grochowka, rybka....a dupa rosnie :-/
Nawet gacie sobie kupilam na ta sesje :-D takie sexi z koronki wrrrr. Beda boskie zdjecia ;-)

reklama
Asia pufa super

MamaTiA zdrowka dla dzieciakow. U mnie jedno jak chore to rycze z nim a.co to bedzie z dwojka

Goska w sumie fajnie z tym rozwarciem, ja na porodowce nic nie mialam i nic nie chcialo isc. Strasznie mnie wymeczyli.

Agamemnon obyscie nic.nie złapali od M

Iwo nie wiem w sumie co poradzic chyba zeby jeszcze sie nie zaczynalo jak chcesz z emkiem, no ale jak ma cie meczyc....

susel ja bym chyba pozniej kupila laktator bo w sumie nie wiadomo czy sie przyda. Ja uzywalam na poczatku aby rozkrecic laktacje ale ja bylam po cc

Mychunia trzymaj sie

Ja tez odpoczywam bo em przejmuje wieczorem młodego - kąpiel, ubieranie, usypianie. Jakos mnie zmeczenie dopadło i od paru dni mam problemy ze snem. Mam nadzieje ze to przejsciowe...no i wiecznie mam zgage...tom sobie ponarzekała.

agamemnon no ja też się cieszę, jak małż wraca, ale boję się, co będzie dalej jak tak będzie wyjeżdżał... my x lat temu mieliśmy 2 takie rozłąki - jedną 6mcy, jak na studiach wyjechał na wymianę do Danii i później 3mce, jak pojechał do Tunezji i szczerze Ci przyznam, że jak wrócił z tego 6-cio miesięcznego wyjazdu, to się ciągle kłóciliśmy - tzn. mi wszystko nie pasowało, bo miałam już poukładane w życiu i musiałam nagle wcisnąć jeszcze czas dla niego :sorry: a teraz przy dzieciach organizacja jest jeszcze ważniejsza :sorry: super, że babę znaleźli :tak:

susel ja mam wypożyczoną medelę lactinę electric plus :happy: dla mnie jako mamy KPI jest nieoceniona :laugh2:

Dobra uciekam poprzytulać Grzesiaczka, bo buczy w łóżeczku zamiast spać :sorry:

ja po fryzjerze w dobrym nastroju, dziecko śpi, a miało się jeszcze wykąpać. dzisiaj trochę padnięta, bo dzień pełen wrażeń.

MamaTiA trzymaj się i zdrowia do mlodzieży.

Iwo ja też miała wrażenie przed, ze ciągle coś mi się sączy. trzymam kciuki, co by poród zgrał się z końcówką inwentaryzacji ślubnego:)

Susle wstrzymaj się z zakupem laktatora, pokarm będziesz mieć, ale czy będziesz chciała odciągać?? bo ja mam ale odciągam tylko w sytuacjach wyjść i nie zawsze, bo M raczej daje jej wtedy modyfikowane i zamiast elektrycznego kupiłam sobie ręczny i bardziej mi się podoba.

Mychunia trzymajcie się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, oby mały jeszcze trochę posiedział.

Asia super pufa:) ja lubię też takie prace tylko jakoś od czasu ciąży zapał zaginął - M na mnie krzyczał, że wdycham kleje, lakiery i takie tam. Zrobiłam tylko album sobie "w oczekiwaniu na dziecko"

Dobra ja pewnie w nd się dopiero odezwę, bo jutro wesele. szkoda gadać, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić zostawienia małej. Panikuję, że coś się jej może stać beze mnie. A zostaje z moją mamą, bo nikomu innemu bym jej nie oddała. ( chociaż już oddałam ją na ręce teściowej i chrzestnej M:) robię postępy )

hejka
Nocka spoko, brzuch bolał ale nie przeszkadzał w spaniu. Ja ostatnio bez sił. Do działania potrzebuje słońca a taka pogoda powoduje że tylko bym spała. W mieszkaniu syf i powiem szczerze że nie wiem gdzie mam sił szukać :zawstydzona/y:
Emek pojechał do pracy ale o 12.00 ma być. Wczoraj jeszcze miał energię by poszaleć ale na Alę to chyba nie działa:sorry2:

Benfica - my z emkiem nigdy nie rozstawaliśmy się na dłużej niż 2 dni. Ale faktem jest że człowiek szybko uczy się planować czas samemu.

Ludziku - bawcie się dobrze!!!

Mamo Tomeczka - mam nadzieje że dziś poprawa samopoczucia u dzieci?
Asia - ty wszechstronnie uzdolniona jesteś :sorry: widziałam brzuchalka. No fajnie rośniecie.

Susełku - u Ciebie tez brzuszek już widoczny a zakupki śliczne!

Gosia - a co u Ciebie? Trenujesz ze schodkiem? Wiesz co tak sobie myślę że skoro przenosiłaś córeczkę to mały też może nie chcieć wspołpracować bez względu jak będziesz się starać.
Ja tez chciałabym uniknąc patologii ale to zależy jak szybko mi oxytocynę podadzą. Domyślam się ze reakcja danego człowieka na Oxy powinna być taka sama.

Iwo - no z jednej strony ja przeniosłam, ale wtedy było wszystko zamknięte zero skurczy itp.,
teraz czop odszedł już chyba w całości, dziś rano bardzo dużo jeszcze doszło takiej podbarwionej nie przezroczystej galaretki no i miałam rozwarcie na 3cm wczoraj rano, mały wstawiony
....a mąż w góry se poszedł, tak się wkurwiłam ze chętnie bym pojechała teraz na porodówkę i tylko mu MMS wysłała nie dzwoniąc wcześniej bo i tak by się nie wyrobił.

z oxy to też różnie jednej wystarczy sam test i rodzi inna dostanie 4 pełne dawki a i tak się skończy CC

Ostatnia edycja:
Gosia - niezły twój mąż :eek:
Ja z OXY urodziłam w ciągu 4h a nie miałam żadnego rozwarcia i liczę że teraz będzie podobnie :cool2: jeśli nie urodzę 27.10 to się na termin się nastawiam i wywoływanie :sorry:

Znalazłam sposób na dodanie energii, podłaczyłam MTV pod wzmaczniacz i sąsiadów męcze. Przy okazji trochę się poruszam. Na dworze piździawa ani okien umyć ani na spacer pójść :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: miodzio!

A ja walczę ze sobą, bo najchętniej spakowałabym M do auta i nigdzie nie pojechała. Czekam teraz aż paznokcie wyschną, zaraz będą moi rodzice, a ja się czuję jak wyrodna matka, która zostawia swoje dziecko, a sama jedzie się bawić. Kiedyś mi to przejdzie, ale jakoś po szpitalu mam problem z zostawianiem małej i to w sumie jeszcze zostawiam ją z moimi rodzicami, którzy widzieli ją przez ten miesiąc 3 razy.

dziewczyny, czy Wasze maluchy wydają dużo odgłosów śpiąc? Moje dziecko mam wrażenie w ogóle nie śpi spokojnie. Cały czas miauczy, piszczy, stęka, wiem o tych fazach snów, ale cholera mam wrażenie, że ona coś cały czas jest niespokojna i mnie to niepokoi.

Ludzik - ja to mojego nawet nagrywalam podczas snu, by pokazać położnej ;) Ale poczytałam, że to normalne i odpuściłam. 2x też robiłam zdjęcie pieluszki z zawartością, ale też wyluzowalam. My, niedoświadczone mamy, tak już mamy, że nad wszystkim dumamy ;)

reklama
ludzik to normalne, że takie maluszki się wiercą :-p Grześ piszczał, skrzypiał i stękał przez sen bardzo długo, myślę, że do około 2-3mca :-p teraz śpi spokojnie raczej :happy2: a jeśli chodzi o wesele to nie miej wyrzutów sumienia - pobawisz się, głowę zajmiesz czymś innym, Zosi z Twoją mamą nic się nie stanie, komu masz ufać, jak nie jej :-D Zosia pewnie nawet nie odczuje braku mamy, mleczko będzie miała, babcia ją pewnie wynosi i wyprzytula, jak to babcia, a Ty odpoczniesz psychicznie - będzie dobrze :* przecież mając dziecko nie można zrezygnować z siebie, jasne, że wszystko się przestawia i zmieniają się priorytety, ale jedno wesele Zosi nie skrzywdzi :*

iwo
u nas też dziś brzydko :/

gosia
w góry :eek: niezły pomysł, jak się ma żonę jedną nogą na porodówce :cool2:

Cześć :)
U nas dziś noc licha... pobudki o 2, 3, 4, 6, 7, 8... :confused: ot tak sobie :confused: a teraz Szogun odsypia :sorry2: a małż mnie dziś zabiera do kina :shocked2: ja w kinie to ze sto lat już nie byłam :shocked2:

Do góry