reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

benfica - pewnie tak w weekend ;-),
z córka miałam czopa wieczorem w piątek a o 13 się urodziłam w sobotę (na porodówkę trafiłam z 4cm wtedy... tylko tym razem jest wszystko inaczej

Ja po KTG - akcja serca małego ładna, skurcze akurat nie wyszły, a rozwarcie mam na 3cm (w środę było 2cm), jak będzie znowu seria to mam nie czekać. No to czekam i chyba pójdę spać ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
5]agamemnon[/B] jak sobie radzisz? Poproszę o jakieś porady od Ciebie, jak przetrwać bez ślubnego i jak się od Niego nie odzwyczaić... :sorry:
Ech ja tak tęsknię za swoim, ze mimo iż tak jak Ty, wszystko zawsze zorganizowane, posprzątane itp itd to nie przeszkadza mi jak M wraca, ze raptem robi się syf, ja nie mam czasu nawet podłogi pościerać, nie mogę się czasowo ogarnąć etc - to i tak się cieszę, ze po prostu jest :tak: No a jak przetrwać? Nie wiem sama, mi to teraz tak już cholernie ciężko ze az głowa mała. Najgorzej, jak będę musiała budzić B zeby zawieźć H i to samo jak trzeba będzie jechać po H. No masakra jakaś :-(

goska, 3 centy to już coś. Dużo chodź, przykucaj sobie i ruszaj bioderkami :tak:

mamoTiA zdróweczka! U mnie M ma jakieś grypsko :baffled:Leży w sypialni tzn chyba śpi. Najadł się rano czosnku i normalnie mam tam teren skażony , prawie jest jakieś promieniowanie. Fujjjjjj

---
Mój syn dopiero godzine temu zasnął. Od rana praktycznie (czyli od 6:30) był na czujce. Nawet jak wyszłam na dwór to pokimał i po 30min się ożywił więc do domu przyszłam bo na co mam marznąć :confused2:No i padło dziecko. Więc pewnie do wieczora mam czas. No ale.....tylko rano miał stymulację. Jak ja mam to robić 5 razy dziennie?:eek: Spróbuję tzn zacznę masaż Shantala (chyba tak się pisze)
---

Tu macie fajnie opisane wszystkie odruchy
Odruchy u noworodków i niemowląt

Ostatnia edycja:
Mama Tomeczka - zdrówka dla dzieciaczków!!! Niech szybko poczują się lepiej. :tak:

Cyntia - do której z administratorek pisałaś?

Ja się zaraz porycze normalnie. Dzwonię do emka a on ze nic się nie zgadza i jest wielce prawdopodobne że weekend spędzi w pracy. Mała tak nisko leży że jak tylko wstanę to chce mi się siku. Wkładki 3 poszły bo wilgotne są aż kolejnej nie zakładałam by zobaczyć ile tego leci. Brzuch jak - skopany mała walczy z żebrami o miejsce. Mam już dosyć wszystkiego.
Skończy się na to że sama będę do tego szpitala jechać :-:)-:)-(

iwo kochana, będzie dobrze. Nie masz kogoś z kim ew byś pojechała albo co? Kurde, a emek jakby się zaczęło to awaryjnie nie może na szybko jechać??

mam njusa, uwaga!
Policja znalazła babkę która wkręciła mnie z kołyską, mają dać jej mój numer i mamy się dogadać tzn mam jej podac nr konta a ona kasę wyśle :-)

Agamemnon - ale news! A już myślałas że nie odzyskasz pieniędzy.

No pewnie że by pojechał ale jest za to odpowiedzialny i wiem że strasznie mu zależy by to skonczyć samemu.
Tylko miało to być max jeden dzień a on od wczoraj siedzi :(
Minęły 2 h i bielizna sucha hmmm......

dziewczyny na majowkach pisza o laktatorach i sie zastanawiam czy kupic czy nie, bo co jak nie bede miala mleka? chcialam ten bardzo polecany elektryczny medela, a u nas go nie widzialam, wiec musialabym go wczesniej z Polski przywiezc i mam dylemat.

benfica ten Twoj laktator medela co tak polecalas to jest swing?
asia skoro piszesz ze nie mozesz zobaczyc moich zakupow i brzuszka, to wyslalam CI zdjecia na maila, a potem przeczytalam ze masz w koncu dostep :sorry: co do spania to moj w sumie z kotem tez jakos spi, wiec moze... ale chyba bym nie zaryzykowala. a pufy zrobilas przepieknie! podziwiam!

agamemnon fajna ta babke do rehabilitacji znalazlas. robicie juz w domu? jak wam idzie? czuje sie dobrze, tylko chyba cos zaczynam miec humorki ;-) jestem w szoku ze policja Ci pomogla! super!

Cyntia, iwo a dlaczego mychunie przewiezli do innego szpitala?

mychunia pisała:

"Staraczki 2014 :)
Przewoza mnie jutro na moje zadanie do Bielska bo babka co mnie rano badala stwierdzila ze nic sie nie dzieje i moge isc do domu, to samo powiedziala po usg nic nie tlumaczac ale ja wole byc pod opieką niz sama w domu. Przyszedł potem inny lekarz powiedziec mi ze zalatwil transport i jak sie okazalo rozwarcie mam juz na 1.5 cm i porod moze nastapic w kazdej chwili. Tu nie maja odpowiedniego sprzętu dla wczesniakow i dzieci matki cukrzycowej. "

A teraz ja w Bielsku-Białej jest duży szpital wojewódzki (do którego kierują z Cieszyna czy z prywatnego eskulapa) z bardzo dobry wyposażeniem i odziałem dla noworodków, ja tak rodziłam 5lat temu i teraz tez.

Ostatnia edycja:
Iwo - no, niefajnie. Przecież w pracy na pewno wiedzą jaka jest sytuacja. Ale jakby co to może wziąć urlop na żądanie? Myślicie o porodzie rodzinnym?
Ja na tydzień przed czułam, że mam mokro. Choć lekarz mówił, że to nie wody, to wydaje mi się, że jednak mogły to być wody.
Trzymam kciuki!
Napisałam do Aniaslu przedwczoraj, ale nie odpisała. Dziś napisałam w wątku moderatorek prośbę i Bestyja pomogła.

Agamemnon - no to czad! Cieszę się! Parszywa złodziejka!

Cyntia - poród rodzinny no ba :-) za niego nikt inwentaryzacji nie zrobi. Już raz próbowali, straszne rozbiezności porobili i oczywiście nikogo winnego :-p jeszcze po księciunia mam jechać o 24 :sorry:

Susełku - dlaczego masz nie mieć mleczka? Tak samo jak ciało wie że ma urodzić tak samo wie że dziecko musi jeśc :tak: co do latatora to możesz się wstrzymać do porodu.

reklama
Suselku mysle ze na poczatek to wystarczy Ci jakis maly albo nawet reczny, tylko tak na wszelki zeby miec, bo medela czy inne tego typu to są bardziej tak dla mam, ktory tylko sciagają przez caly czas.

Do góry