reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon - z młoda akcja zaczęła się 38tyg1d i jeśli siostra podzie w jej ślady to wypada jutro ( tylko suwaczek mi się śpieszy o 1 dzień) może to moja podświadomośc tak działa, bo jutro mój emek inwentaryzację robi a mama tez cały dzień w pracy i pewnie dodatkowo się tym stresuje.
Poleżałam i już lepiej. Oby do soboty:sorry2:

reklama
Dziewczyny która robiła ostatnio dynie? Podrzyćcie przepis prosze bo kupilam dzisiaj i chce cos zrobic;) ale pizdziawa dzisiaj masakra. Bylismy na kontrolnym usg bioderek i wszystko dobrze;)

Grzanka ja regularnie robie zupe krem z dyni. Gotujesz wywar z jarzyn mala marchew, pietruszka, seler moze byc jakis gnat jak kto woli. Jak to sie zagotuje i warzywa zmiekna dodaje duzo dyni obranej bez pestek, ziola prowansalskie, bazylie ( sewieża) sol, pieprz, puszka pomidorow krojonych , cebulka podsmazona i zabek czosnku, jak to sie usotuje to wtedy blenderem ja traktuje. U nas wszyscy zajadaja az uszy sie trzesa ;-)

Ostatnia edycja:
Grzanka, a ja robiłam kurczak poddusić z cebulką ( ja na wodzie to robiłam, co by nie smażyć), potem dodałam obraną dynię, i dusiłam, aż zmięknie, dodałam puszkę pomidorów, doprawić do smaku i podałam z makaronem:)

Cześć :happy:

Ślubny właśnie wrócił, więc wpadam na chwilkę :-p

grzanka przepis na zupę dyniową jest w przepiśniku :-p

agamemnon
widziałam, że X stron temu zapytałaś o dopajanie? Jak Gabryś był na mm, to Go nie dopajałam, bo nie chciał... ale mojej koleżanki synek to pił pomiędzy mlekami bardzo dużo herbatek, bo ciągle chciał jeść... wiem, że od któregoś miesiąca nie powinno się podawać więcej niż ileś ml herbatki na dobę, wcześniej można dużo, ale zabij mnie - nie pamiętam co i jak :sorry2: może B nie potrzebuje :*

cyntia powodzenia z mamą, oby Wasze relacje jakoś się unormowały :*

mamaTiA :* za laptopa :-D ja szpinak też uwielbiam, szparagów nie jadłam :-pmy jeszcze nie musimy zagęszczać, ale pamiętam, że Gabrysiowy średnio pomagało na dłuższe spanie w nocy :baffled: po prostu sam musiał wyrosnąć z nocnego jedzenia... może to chwilowe u Anusi?

W skrócie u nas ok :happy2: zupkujemy coraz bardziej, dodaje już łyżeczkę oliwy do zupek, jutro wprowadzam gluten :) Grześ uwielbia zupki tylko niestety nie zastępują mu na razie jednego jedzenia, bo max do godziny po zupce domaga się mleka :szok: i wypija zwykle porcję lub 3/4 porcji... :baffled:

Do jutra Kochane, bo ślubny już po kąpieli :-p

Na co dzień, gdy młody jest wybudzony, to sam zmienia ułożenie główki. Gorzej, gdy śpi. Ale udało mi się zablokować, a myślałam, że się nie uda.

Asia - kradnę przepis! Nie lubię dyni, ale może nie trafiłam na dobrze zrobione danie z dyni. Tak miałam ze szpinakiem póki nie zjadłam szpinaku mojej cioci.
Wklejaj fotki, nie zasmiecasz! No fajne te ciuszki!
Jeszcze mi adminka nie odpisała.

Phoebe - jeju, współczuję badziewia. Tyle roboty teraz masz :/

Iwo - ja też wcześniej odstawialam magnez.

Benfica - mówisz, że mąż się umył? To się pewnie działo ;)

Widziałam, że Mychunia pisze z dziewczynami na staraczkach. Mają ją przewieźć do innego szpitala. Eh.... Musi być dobrze!

Witam
W nocy nowu 2 skurcze, jednen na 50% mojej tolerancji więc sięgnęłam po magnez. Kolejny był lżejszy. Wkurzające to jest że musimy się bujac z tymi boleściami. Teraz ledwo kroka mogę dac bo coś mnie ciśnie na dole....

Cytnia - ja tez piszę z Mychunia by ja informowac co się dzieje bo listopad mamy zamknięty i czasem z tel nie da się wejść

Gosia - mam nadzieje że z tego KTG to ty już z Adasiem wrócisz

Benfica - Grzesio ma już 5 m-cy!!!! Ale to zleciało :szok:

Grzanko - Super wieści!!! Czyli bioderek już nie musicie kontrolować?

Witam sie porannie.

Echhh ta Adminka :-/ juz tyle to trwa :-(
Cyntia kradnij kradnij ja uwielbiam ta zupe. Ja teraz chce zrobic dynie do sloiczka taka na parze zblendowana bo akurat jak maly bedzie mogl jesc to dyni nie bedzie, a tak ja zejde do piwnicy i przyniose synkowi i dodam do zupki :-D

Ja wczoraj bawilam sie w tapicera. Caly dzien. Myslalam ze sobie strzele w dekiel. Ale uparlam sie aby za jednhm balaganem obic pufy. Zacinala mi sie maszyna, a to nitka sie zrywala, a to cos sie tam blokowalo jennnnyyyyy myslalam ze wywale ja przez okno grrr. No ale zrobilam. I chwale sie.
PRZED I PO :p

Załączniki

• 1414129850062.jpg
    1414129850062.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 35
  • 1414129861988.jpg
    1414129861988.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry