reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć!
Śpicie? Nie dziwię się, pogoda dzisiaj masakryczna. Pada, szaro, buro :baffled:
Ja dzisiaj w domu siedzę, pomijając fakt, ze na chwile wyskoczylismy z rana zawieźć H.
Czaiłam się od kilku dni i w końcu dzisiaj kupiłam ciuchy dla B :-)No i lepsze zniżki trafiłam więc super. Ale kupiłam na rozm 68 i mam nadzieje, wiosną użyć :tak: Kupiłam też mleko w necie. No zakupy udane :tak:
Pisałam, że jutro będzie M? Nooo, będzie :-)

wikki będzie dobrze!Powiedz, operacja wiesz już kiedy będzie czy nie?

Agaawa ważne, zeby synu zdrowy był :tak:Na córkę jeszcze masz szansę bo np ja już nie :-p

iwo jak tam usg??

reklama
nocka spoko, pobudka o 2 i o 5:) a potem od 10 marudzenie i czuwanie i jedzenie. teraz zaczyna się już złościć, a ja nie wiem czemu ona nie chce zasnąć.

Agamemnon - fajnie że mąz wraca miało go nie być jeszcze tydzień prawda? Widac że humor ci sie poprawił :tak:

Ja juz po usg mała waży 3000kg i max do porodu jeszcze z 200g podrośnie bo przy diecie cukrzycowej dzieci tak nie przybieraja na wadze. Mój brzuch i waga stoją w miejscu od prawie 3 mc-y tylko tłuszczyku mi ubywa :-D
AFI - 12,1 trochę się zminiejszyło ale na tym etapie to jest w normie. Przepływy ok, łozysko II stopień - czyli możemy się kulać spokojnie dalej.:sorry2:
Lekaz powiedział że przy cukrzycy nie dopuszcza się do porodu po terminie także max. 3tyg nam zostały.

A i najważniejsze
Mychuni wyciszyli skurcze więc pewnie pozwolą jej wrócić do domku.

Ludzik u nas to samo. O 2 na godzinę i od 4:30 na 2 godziny. Rano marudki, ale wyszliśmy godzinę temu na spacerek i teraz póki co śpi.

Kolki są u nas na pewno, ale jest też pęknięcie skórki na samym odbycie od 2 tygodni. Tydzień temu młody dostał na to antybiotyk w maści, ale ranka zamiast się goic, pękła dalej. Może od tego prezenia się. Zapisałam nas na jutro do lekarza. Jestem totalnie bezsilna. To, co się wczoraj działo.... Od dzisiaj podaję Espumisan - nie będę zmuszać dziecka, by cierpiało.

Agamemnon jak juz szansy na corke nie bedzie? Popatrz na mnie, za trzecim razem sie udalo.
Szybko twoj malz przyjezdza, dopiero co byl, ale jego pomoc na pewno sie przyda. Na dlugo zostaje?
Zawsze tak jest jak w Pl pogoda to u nas brzydko, dzisiaj ja mam piekne slonce i nie oddam, bo ostatnio tylko lało!

Wikki wspolczuje Ci ale bedzie dobrze, lepiej ze teraz bedzie mial operacje niz pozniej.

Ludzik, moja tylko raz dziennie spi okolo 2-3H, a tak tez ma tylko drzemki po 5-10minut. Ciezko jest, ale dasz rade. Masz o tyle dobra sytuacje ze nigdzie nie musisz sie spieszyc, nie denerwuj sie i odpoczywaj razem z mala.

Iwo no no 3 tyg max, szybko zleci.

Cyntia biedny maluch, na pewno go boli.

My wczoraj na szczepieniu bylismy. Mala tak krzyczala z bolu ze az serce mnie bolalo. Nastepna "porcja" za miesiac, ech...
Lekarka pytala jaka antykoncepcje chce i nie wiem na co sie zdecydowac. Tabletki odpadaja bo skleroze mam, zaproponowala implant, ale wydaje mi sie zbyt inwazyjne. Za duzo filmow sie naogladalam... a ja wszczepia cos czym beda mnie kontrolowac?!:rofl2: Na plastry bym sie moze zdecydowala, co myslicie?

Heeeej, oddajcie slonce! Ktora to ? Przyznac mi sie bez bicia!

Ostatnia edycja:
Iwo - świetnie, że takie dobre wyniki :)

I fajnie, że u Mychuni stabilnie!

Wątpliwości - P. jest przeszczesliwy. Dużo mi pomaga, choć gotować muszę sama, co często kończy się późnym obiadem albo nie ma obiadu. No ale on naprawdę ma 2 lewe ręce do gotowania.
A jak sukienka? Coś już masz na oku? Super, że macie takie ułatwienie z lokalem!

Wiikki - przykro mi, że Fabianek ma taki problem ze słuchem. Bardzo mocno trzymam kciuki, by udało się mu pomóc :*

Hej dziewczynki. Widze ze dzis tu leniwie troszke.
Dziewczyny wspolczuje wam, nieprzespanych nocy i ciezkiej mozliwosc organizacji dnia.

Iwo to czekamy teraz na ciebie :-)

Phoebe ja mialam wkladke domaciczna przed ciaza. Tabletek ani zadnych hormonow nie moge brac bo jestem obciazona genetycznie nowotworem wiec u mnie tylko wchodzila w gre wkladka, guma :-/ albo celibat. Z wkladki bylam bardzo zadowolona i na pewno wroce do tej metody.

reklama
Phoebe - ja plastry stosowałam i są o niebo lepsze od pigułek. Naklejałam zazwyczaj na podbrzusze do ranty im się brudzą i potem nieestetycznie to wygląda. Teraz myslimy o wkładce.

Do góry