reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ją już od tej soboty zacznę brać cerazette ale myślę zrobić sobie zastrzyk dpovera już nie planujemy więcej dzieci więc mogę go spokojnie stosować;-)wkładkę może za rok chociaż mojej mamie ona wypadła po 2 miesiącach:-)plastry miałam ale strasznie mocne krwawi,enia miałam po nich więc wróciłam wtedy do moich tabletek :-(czemu to my kobietki musimy się truć;-)

reklama
Phobe, dobre pytanie zadałaś:) ja też będę musiała pomyśleć o antykoncepcji:) A moja mała ma dopiero 3 tygodnie i jeszcze by mogła pospać czasem więcej:) - wszyscy mówią, że dzieci dużo śpią:) ale generalnie nie jest uciążliwa, jak nie śpi:)

Cyntia to rzeczywiście macie problem z tym brzuszkiem i z tym pęknięciem. Ja wstrzymam się jeszcze ten tydzień i też będziemy dawać jej espumisan, bo czasem też ma problemy z tym brzuszkiem. MY do nd mamy nie wychodzić na spacery, więc niestety mała nie śpi już tak ładnie, jak na spacerkach, ale już niedługo:)

Zasnęła mała, przebudziła się na chwilę ale bez wyjmowania z łóżeczka poddała się.

Iwo no to jak już tylko 3 tygodnie max to już niedługo będziemy cieszyć się z kolejnego maluszka:)

Iwo no niby byliśmy ugadani, ze po porodzie zostaje w domu miesiąc no ale był 2tyg , pojechał na 2tyg i jak teraz przyjedzie to na tydzień, potem jedzie na 5 dni i przyjeżdza na 1listopada na 3 dni. Ot takie kołomyje. Wiesz, zawsze to humor lepszy bo ktoś w domu jest, nie będę musiała się dwoić i troić wieczorami czy rano. Najgorzej właśnie, ze muszę B budzić jak jade rano i po południu po H. Potem widze, ze taki rozbity jest. No ale co zrobie :baffled:
Noo, mała nie jest taka mała! :-)Elegancką ma wagę no i Ty tez super, ze w tłuszczyk nie obrastasz :-pMi zostało 4kg do wagi sprzed ciąży i coś ciężko z nimi będzie bo apetyt na slodycze mam nieziemski i oczywiście korzystam z tej okazji :sorry2:

Cyntia kurcze ale skąd to mu się wzięło na pupie? Bidny na pewno go boli i dlatego pewnie taki niespokojny.
Mówisz, ze P nie umie gotować, hmmm. Mój umie ale kiedyś chciał się popisać, wracałam ze studiów wieczorem i miał być obiadek. Frytki, mięsko....wszystko byłoby do zjedzenia gdyby nie jego własna twórczość - sos ananasowo-serowy którym polal wszystko na talerzu i nie dało rady nic zjeść. Oczywiście więcej porcji nie było :baffled:

Phoebe no nie będzie szansy na córkę bo nikt się już starac nie będzie :-pNie dla mnie łażenie w ciąży, a druga sprawa wychowanie dziecka to meeega wysiłek więc już trzeci raz nie zamierzam. Zresztą coś nt temat wiesz :tak: Mężowy na tydzien zostaje. Strzeli jak z bicza
Co do antykoncepcji to myślałam nad wkładką. Koleżanka ma na 5 lat założoną i chwali sobie zreszta to jej drugi raz. Ja wczesniej duzo łykałam tabsów ale nie chce już bo woreczka nie mam więc wątroby nie chce obciążać, plastry to 50 zeta miesiecznie więc sporo no a zastrzyku nie chce bo to róznie po nim się dziewczyny czują. Niby mojego M za czesto nie ma ale nie chce ryzykowac z gumkami bo to jest tak ze jak sie czegos nie chce to moze sie przytrafic :-pWięc spróbuję sprężynkę czy jak to się tam zwie.

Mona Ty juz tabletki bierzesz?? To nie czekałaś do 1 miesiączki?? Czy juz dostałas?

MamoTomAni masz tam tego zwierzyńca, masakra. Ja mam kota który nie raz mnie wkur... potrafi a co dopiero tyle tego wszystkiego. No ale mój to podwórkowy, nie ma bata na nic w domu. Ja już miałam psa i dziękuję.
No a powiedz jak piec? Masz juz??
Z kołem to taka historia, ze ja sie teraz z B nigdzie nie bede tarmosić. Przyjedzie M to niech to załatwi.
Jak dzisiaj B? Aaaa dobrze, nie chce dziecka chwalić ale zdążyłam się wynudzić za wsze czasy, a od siedzenia boli mnie karczysko :-pNawet zdążyłam włosa zrzucić przed przyjazdem M. Syn chyba czuł, ze matka zapuszczona haha i dał mi wolny czas :-p Włączyłam monitor niani i lukałam czy spi. Zadowolona jestem z tego, ze go kupiłam :tak:

MamaTomeczka - ja w ciąży (gdzieś pod koniec dopiero) deserek z Biedronki zastapilam innym, ale z Lidla (22 kg....). Brzmi lepiej, bo zwie się kefir, choć nie wiem czy leżał koło kefiru. Mniej kalorii, a smakuje podobnie, serio. http://www.bangla.pl/zdjecia/lidl-milbona-creamy-kefir-kefir-kremowy-rozne-smaki-d40182_12_1433.jpg

Agamemnon - a gdzie mąż pracuje? Może można tam legalnie podwiazac nasieniowody? Nie chcecie więcej dzieci przeciez. Nie musialabys obciążać siebie antykoncepcją.

Ostatnia edycja:
Cyntia padlam :-)
Moj szwagier ma 2 dzieci z pierwszwgo malzenstwa i 2 z moja siostra. No i mieli ten sam problem. Sis tabsow nie moze tak jak ja to mu zaproponowala to rozwiazanie to wiecie jaka zadyme jej zrobil :-O szok ryja darl ze jakim prawem ona chce mu meskosc odebrac ;-) :-) ;-) myslalam ze padne. Ja to mam swoja teorie, ze jak znajdzie kolejna to tez bedzie musial jej szybko dzieci machnac aby go utrzymywala. Kurde tacy ludzie to na pstrykniecie palca robia dzieci :-/

Hehe no ale patrzcie się, ze jak się mówi o podwiązaniu u kobiety to jakoś nikt nie myśli, ze odbiera jej to "kobiecość" ale jak już chłopu to "męskość" odebrana od ręki. Cóż za myślenie kiepskie :baffled: Tak jakby jaja odcinali co najmniej.

reklama
no kochane, jest wszystko dobrze :-):-) malenstwo sie tak ruszalo ze nie mam takiego wyraznego zdjecia jak ostatnio ale jest wszystko dobrze. serduszko bije jak powinno, dlugosc w normie (6cm), nosek jest, przyziernosc bardzo mala bo tylko 0.8cm wiec wyglada super. pobrali mi krew na PAPPA i wyniki za tydzien. ale sie ciesze! czas sie w koncu uspokoic chyba ;-)

Agawa gratuluje udanego polowkowego! nie wiedzialam ze chcialas Maja, a ja tez o tym imieniu mysle, chociaz czuje ze tez nie uda sie z dziewczynka i bedzie chlopak. napewno chlopiec da Ci duzo radosci, a Majke jeszcze bedziecie mieli! no i super ze czujesz ruchy!

Asia zajrzalam na strone next i sliczne maja ubranka. teraz siedze i sie zastanawiam czy nie za wczesnie :-p ale tych co Ty kupilas nie widzialam. wyslalabys mi linka?

wiki strasznie mi przykro, ze zle wyniki wyszly, ale dobrze ze sie wami zajmuja i ze juz o operacji myslicie. oby wszystko sprawnie i dobrze poszlo!

Ludzik to ja mam zupelnie inne spojrzenie. po pierwsze to moj maz zawsze chcial dziewczynke, a po drugie to uwazam ze wlasnie fajniej jest z ubrankami dla chlopcow, bo zawsze cos sie znajdzie, a dla dziewczynek to wedlug mnie wiekszosc sklepow przesadza z rozem i sie bardzo kiczowato robi.

iwo max 3 tygdonie, to juz tak niedlugo! czujesz sie gotowa? ;-)

Phoebe ja mysle ze do tabletek bys sie przyzwyczaila. kwas foliowy bralas? to tak samo trzeba pamietac. alarm w telefonie pomaga ;-) bo to jednak najlatwiejsze chyba.

Cyntia naprawde podwiazanie jajowdow/nasieniowodow jest zabronione? przeciez to zupelnie bez sensu :baffled: zawsze mnie wkurza jak panstwo chce za nas decydowac...

Do góry