reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mona - śliczna dziewczynka :-* jestem w szoku że ty już na nogach!

Suselku - co tam się zadziało wczoraj?

reklama
Susel mozliwe, ale to chyba rano dopiero przeczytalam a jednak obudzil mnie bol echhh nie mysle o tym juz. Leze caly dzien praktycznie na kanapie. Jest lepiej ale jak wstaje to czuje ze brzuchol twardnieje. Jak nie przejdzie jutro to w poniedzialek to wbije sie do gina na wizyte.

A jak ty sie czujesz?? Co cie tak wczoraj powalilo?

Suselku wlaczaj pozytywne myslenie !!:*

Mona Malutka jest wspaniala i sliczna :)

Iwo kiedy masz termin?? To juz tak blisko?? :O

Ojj cudne te wasze Maluszki ale wasze porody uswiadamiaja mi jak dlugo sie My staramy .. ahhh ale wasze malenstwa mnie tak ciesza, szczesciary z Was kochane :))

Dziewczyny jak laktator mi sciagnal bardzo malo pokarmu tzn., ze go nie mam czy moze slaby laktator? Mała marudzila przy piersi i sie wyginala, troche tylko jadla wiec chcialam jej odciagnac a tu prawie nic..

Iwo mój maluch je bardzo dużo, jak je z butelki to wciąga ilości niesamowite, czytaj 60ml ściągniętego - i przy butli nie zasypia tak szybko. piersi generalni dają radę tylko brodawki nie do końca, bo ja z małą uczymy się przystawiania to je trochę poharatała. dziś nałożyłam osłonki Aventy jest lepiej, ale mała marudziła, teraz już ładnie ciągnęła. niestety coś ją rozregulowało, po werandowaniu, o 16, 17, 18. Zrobiła mi awantury jadła po 20 minut, zasypiała i budziła się i tak w kółko. byłam o krok dać sztuczne, ale dalej się trzymamy:)

Mona śliczna Twoja kruszynka:) - poczekaj Ty cesarkę miałaś czy ja już coś pomieszałam... miesza mi się... a dobrze, że szybko się ruszasz, ale nie przesadź:)

Suselku Mój M stara się robić wszystko - ja małej jeszcze nie kąpałam:) , więc mogłam sobie pozwolić na wyjście, ale ile stresu to dla mnie było, masakra:) w ogóle chyba jak jechałam autem i prowadziłam to sobie trochę ranę "nadwyrężyłam i teraz ciągnie... poprasowałam ubranka dla małej, bo tych malutkich mamy zbyt mało i często trzeba będzie prać, ale damy radę - dziś do komisu podjechałam i kupiłam 3 pajace 56, co by mała coś miała w czym się nie topi:) :)

teraz się wietrzę...

Grzanka podobno kryzysy czasem się zdarzają i wtedy trzeba częściej przystawiać.... nie wiem ile w tym teorii i czy to prawda, ale tak gdzieś czytałam:)

Goska o kurcze ale to zlecialo :O pamietam jeszcze jak dwie kreski asze ogladalismy a to juz praktycznie :O w takim razie powodzenia i zycze Wam zeby porod trwal jak najkrocej i jak najbardziej bezbolesnie!:))

Wątpliwości - ty wiesz że ja czekam na ciebie :) także mam nadzieje na owocne dni po weekendzie. Bocianów tu tyle że od razu bliźniaki można zamawiać ;-****

Grzanko - a ty dużo pijesz? Jak nie masz herbatki laktacyjnej to chociaż bawarke wypij jest całkiem znośna. Karmienie a nawet ściąganie stymulują piersi do pracy. Możesz zawsze sprawdzić jak mała się najada i po piersi dać jej butelkę i zobaczysz ile wciagnie.

reklama
Iwo pije duzo i herbatki i wode. Rano czuje ze mam pelniejsze piersi i Mała pije i sie najada a pozniej zje troche i zaczyna sie wyginac. Zastanawiam sie czy nie wypozyczyc sobie laktatora na dwie piersi, podobno sie wiecej sciaga.

Do góry