reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Dzięki dziewczyny, opis już w wizytach, a zdjęcia się skanują :)

Tak na moment wpadłam, skanuję zdjęcia dzidzi, wrzucę do wizyt i będę później :)

mamaTomeczka gratuluję drugiego trymestru!! :):) Kuruj się:*

Mycha05, Kinia1 ja kupiłam wózek ten 3w1 tylko nie pamiętam firmy… A niechce mi się pędzić na dół w każdym bądź razie kosztują około 1000 ja mam za 350zł:)

Kinia1 gratulacje drugiego trymestru:* bardzo się cieszę:):):):) Wiikki Tobie także gratuluję:*

Malusiu mam nadzieję, że organizm Ci się ładnie oczyści po tych tabletkach… I dużo zdrowia dla córeczek:*

Mogłam coś namieszać bo straszne zaległości mam:) i już się pogubiłam podczas czytania Waszych postów :D w końcu mam czas aby chwilkę posiedzieć i z tego wszystkiego przegapiłam serial :D hehe
Dziewczyny marze o tym aby urodzić... Czuję się bardzo ociężale... :/ i to swędzenie brzucha doprowadza mnie do szału:/ a co chwilę smaruję i nic:/

MamaTomeczka uwazaj z czosnkiem, jak zjesz za duze ilosci to mozesz miec skurcze, gdzies takie info wyczytalam w necie jak tez mnie lapalo przeziebienie. Nie to zebys calkiem nie jadla ale nie za duzo. Ogolnie to tez sie tak kurowalam, robilam herbate malinowa +lipa i dosladzalam miodem. Samego czosnku nie moge jesc bo mnie zaraz brzuch boli to robilam sos czosnkowy, jadowity bardzo i wszystcy przy okazji jedli do kanapek.Kochana tez bym chciala domki dla lalek, warkoczyki, sukieneczki ale tez tak mam ze nawet jak mi sie 3 chlopiec urodzi to sie bede cieszyc, wazne zeby zdrowe bylo. Po jutrzejszej wizycie moze jakies zdjecie dzieciatka wrzucisz?
Benfica nie powinno byc problemu, na pewno wpuszcza cala wasza rodzinke. Pamietam takie lalki co sie kladlo na brzuch i do pionu a wtedy mowila " mama" ach to byly czasy:) a teraz takie cuda sa.
Malusiolka tak Ci sie wydaje ze latwiej dla chlopakow. Jest tak samo ciezko. Szczegolnie jak juz maja wiekszosc rzeczy.
Julia, Malus nie marudzic mi tu ze pada, wiecie ile w UK dni juz leje i wieje, to dopiero depresyjna pogoda.
Kinia lece zaraz poogladac zdjecia :)
Asicka jeszcze troszke, malutka mi szepnela do uszka ze sie urodzi 7 lutego, w urodziny cioci Phoebe ;)
Dzisiaj na obiadek mialam ryz z ryba i surowka, a jutro robie pomidorowa i farsz do pierogow ruskich, a w piatek pierogi :D co by sobie ulatwic troche nie stac caly dzien przy garach.

w poprzedniej ciąży wcinałam dużo czosnku bo często byłam przeziębiona i faktycznie skurcze mi dokuczały ;/ może coś w tym jest... sama teraz jestem chora... byłam dzisiaj u lekarza i co mi kazał brać? paracetamol... nie wiem po co ja tam w ogóle szłam... lepiej już siè sama lecze... poza tym mi babka powiedziała, że nie mam czerwonego gardła... sama sobie sprawdziłam w domu i jest zaognione... eh

Mar-chew, może zapytaj się w aptece o syrop prawoślazowy. Nie jestem pewna czy można go brać w ciąży, ale warto zapytać. Ja jak chorowałam, to lekarz przepisywał mi duomox i pomagał mi. Paracetamol raczej na gorączkę i ból głowy, a na kaszel nie pomoże. Tylko, że duomox masz na receptę i grosze kosztuje (3/4 zł).

Phoebe, napisałam że łatwo, bo nie mam syna. Jak kupujemy dla szwagierki synów prezent, to nie mam nigdy z tym problemów :) A co do pogody, to wiem, że u Was prawie cały czas pada. U mnie od dwóch dni i nie lubię takiej pogody. Nie przyzwyczajona jestem :p

mamaTomeczka, też czytałam na lipcówkach co z Julią :)

Julia, ciesze się, że jest dobrze :*

mamaTomeczka, nie da się jej przetłumaczyć. Próbuje zawsze na swoim postawić. A ja odkąd straciłam swoją fasolkę stałam się silniejsza i powiedziałam dla M, że n ie pozwolę nikomu pomiatać sobą. W niedziele byłam z M u mojej siostry i szwagra. Mój M poszedł z szwagrem rozmawiać, a ja zostałam z siostrą. Już nie raz moja K mówiła, że teście mnie nie tolerują i tak jest. Kiedyś plotkę teść puścił w pracy, że jestem nierobem i wolę tylko na dupie siedzieć w domu. Dobrze, że M sprostował wszystko. U nich w pracy ludzie łapią wszystko co im się powie i nie ważne prawda, czy nie. Wiem, że mnie nie tolerują, bo jak poznałam M i on o mnie opowiadał swoim rodzicom, to od razu pytali się o moją rodzinę. Powiedział jaką miałam sytuację i że ojciec nie żyje. Od razu im się to nie spodobało, bo chyba liczyli na synową z wyższych sfer, a M wolał mnie. To, że taty nie mam to nie oznacza, że jestem jakaś gorsza. Umiem o siebie zadbać.

asica, szczęśliwego rozwiązania Kochana :*

Pheobe prawdę mówiąc wolałabym żeby była pod koniec stycznia :D Ja z mamą też się mam zabrać za robienie pierogów :D my jak robimy to tak z 200 nawet więcej i mrozimy:) Później są jak znalazł gdy nie chce się robić obiadku:)

Mar-chew ja w ciąży byłam dwa razy chora już:/ i leczyłam się rutinoskorbinem, zwykłym wapnem i herbatą z sokiem malinowym:) za drugim razem mnie bardzo kaszlało i na to miłam jakiś syrop co mi lekarz przepisał i tyle:) a no i leżeć i się wygrzać:) kuruj się:*

mamaTomeczka z tym że ja wolę zdecydowanie krzyczące maleństwo niż te męczarnie ja od połowy ciąży mam jeszcze te bóle gdzieś tam na dole i nie wiadomo z czego bo wszystko jest ok prawdopodobnie Ania mi uciska jakieś nerwy... bóle w 8 miesiącu były łagodne a teraz znów jest masakra... :/ dlatego ja też tak źle przechodzę ta końcówkę:/

Malusiolka nie zazdroszczę Ci takich teściów... Ale nie dawaj się im Kochana!! :* i dziękuję Ci bardzo:)

Niech te dni szybciej mijają... Czekam...

reklama
Hej dziewczyny:-)

Dzieki za troske!

Oczywiscie juz zaczelam zastanawiac sie nad kompentencjami lekarza...czy moze sie na rym nie zna...masakea kazdwgo szczegolu sie czepiam i analizuje:-\
Ale powiem Wam ze pomimo tego jestem jakas spokojna...
W poniedzialek wizyta okaze sie!

Moze niektore z Was beda sie smiac ale jade jutro do wrozki,jestem ciekawa co powie! To moja pierwsza w zyciu wizyta haha.

Sorki ze Wam nie odpisze ale jakos kijowo sie czuje:-\

Zdrowka chorowitkom:-)

Do góry