reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mycha hihi na pewno wiecej spi niz tylko w nocy, moze bedzie bardzo ruchliwym dzieckiem, albo poki co wie ze moze mamusie skopac i nie bedzie w kacie stac :) Ciekawe czy przy trzecim dziecku jeszcze wczesniej sie czuje kopniaki. Pokarzesz nam zdjecie dzidziusia mam nadzieje :)
Malusiolka palenie w piecu jest latwe, ale wiesz co... nie pokazuj im ze umiesz, a siebie i dziewczynki grzej farelka! Oby do wiosny!
Kinia z tego co pamietam to mialam chyba z 1 pobieranie krwii, za to co wizyte musialam sikac na papierek. ALe za to porod mi sie bardzo podobal, ja pamietam moj pierwszy straszny porod w polsce, a tutaj luzik, jak sie maly urodzil to polozne zapytaly czy sie napijemy ( ja i maz) kawki albo herbatki, pozniej jak juz dziecko ubraly to zostawily je z tatusiem a mnie zaprosily do lazienki. Tam wanna pelna wody, goracej wody co bylo dla mnie zaskoczeniem. Weszlam wykapalam sie i wyszlam doslownie nowo narodzona. Od razu bylam na chodzie.
Kochana to chyba dobrze ze nie jest na nic uczulona, moze tak czesto jest przeziebiona bo w przedszkolu niestety przedszkolanki nie dbaja tak o dzieci, inne przychodza zakatarzone, zakaslane i tak w kolko wirusy lataja od dziecka do dziecka.
Mikaaa przeslij ta magiczna sukieneczke tak wirtualnie :D
MamaTomeczka udalo Ci sie w ciagu dnia zdrzemnac? Czym sie kurujesz?
Asicka jak sie czujesz kochana?

Ostatnia edycja:
reklama
Phoebe u nas to tragedia z lekarzami i porodami, a widzę u Ciebie to nic tylko rodzić :) Cieszę się, że uczulenia nie ma, ale z drugiej strony ona choruje odkąd skończyła rok, a od urodzenia ciągle były jakieś rzekome alergie. Skazę białkową miała. Z resztą teraz też ciągle jak coś jest nie tak to ma wysypkę na buzi, rączkach, brzuszku... Ma bardzo delikatną skórę pod tym względem ;/ Chciałabym po prostu wiedzieć co jej jest. Co do przedszkola to z pewnością masz rację, tam się mało dba raczej o zdrowie dzieci ;/

Dziewczyny ja tylko na chwilę, zaraz budzę Nadię i męża zaprowadzamy Małą do przedszkola, a na 8:40 mam USG genetyczne. Później mam napięty grafik trochę, więc jak mi się uda to postaram się zajrzeć z telefonu choć ostatnio mam jakieś problemy z tym ;/ Trzymajcie kciuki w każdym bądź razie.

Ahaaa dzisiaj DRUGI TRYMESTR :)

kinia &&&& za usg :-D

mika a do obrony szykujesz się przed porodem? Bo mgr Gabryś zdawał ze mną ;-) byłam coś w okolicy 20tc :tak: a te bóle to może masz jakieś stresowe? Czujesz napinanie się brzucha?

phoebe fajne podejście mają do porodu :laugh2: choć w sumie ja mojego źle nie wspominam, mogę rodzić :laugh2: kąpieli nie było, ale herbatę z A też dostaliśmy, pamiętam, że była pyszna - z dzikiej róży i dość mocno posłodzona - wtedy właśnie tego mi brakowało :cool2: mam nadzieję, że teraz też będzie ok, bo rodzę w innym szpitalu...

Miłego dnia :rofl2:

hej dziewczyny :)

I ja dziś witam drugi trymestr :)
U mnie generalnie ok, choć wczoraj najadłam się strachu, bo zauwazyłam brązowy śluz, jednak było jego nieduzo i popołudniu juz nic nie było, jutro mam wizytę to dowiem się co to było. Mam stresa.
Kinia powodzenia na wizycie, może dowiesz się czy lokator, czy lokatorka zamieszkuje u Ciebie. Ja jutro mam zwklą wizyte na genetyczne umówię się jutro.
Phoebe zazdroszcze wspomnien o porodzie, ja w zasadzie tez miło wspominam ale ja miałam cesarkę, kolejne 2 tydodnie po cc były dla mnie koszmarne, bol nieziemski plus depresja po porodzie i codzienna niewiadoma kiedy wyjdziemy, bo Nadia miała nasiloną żółtaczkę. Później juz było fajnie.
Mikaa egh bidulka z tymi bólami :/ Trzymaj sie kochana i powodzenia z praca mgr
Mycha fajnie, że czujesz dzieciaczka, ja na to czekam. Nadie szybko poczułam teraz pewnie tez tak bedzie, oj to niesamowite uczucie :)

mamaTomeczka no ale elaborat :-D ale przeczytałam, przeczytałam :-D sukieneczki są rewelacyjne :cool2: powiem Ci, że ja w sumie to chcę kolejnego chłopaczka i chyba tak będzie, ale jak czasem oglądamy zabawki i przejdę alejką lalek, domków itp. to aż mi się oczy jarzą :szok: jak byłam mała, to owszem, było trochę takich super zabawek, ale najpierw były głównie w Pewexie za zielone a jak w latach 90-tych weszły do "normalnych" sklepów to i tak były dość drogie... więc teraz naprawdę chętnie bym się pobawiła, a mam do wyboru jedynie auta, kolejki... :sorry: ja ciążowych ubrań nie kupuję na razie, na luzie wchodzę w "normalne" spodnie, a w tunikach i dłuższych bluzkach to i tak lubiłam chodzić wcześniej, więc mam zapasy :rofl2: z HCV super :-D ja moich chłopkaów zamierzam wziąć na połówkowe, ale chodzę na nfz i nie wiem, czy będą mogli wejść - mam nadzieję, że tak :sorry:

Dziewczynki, ale Wam te suwaczki lecą szybko :D Gratuluję II trymestrów :* Całym serduszkiem jestem z Wami i ciocia nie może doczekać się maluszków :D

mamaTomeczka, śliczne sukienusie :* Co do Oliwki, to się rozchorowała bardziej + Roksankę wzięło ;/ M powiedział dzisiaj teściowej, że to przez to, że wzięli na weekend zakatarzonego i z kaszlem Piotrka, ale teściowa twierdzi, że to nie od niego tylko Oliwka biega na boso. A M do niej a Roksanka to od czego niby? Głupio jej się zrobiło. A poza tym moje dzieci chodzą w rajstopkach i jak zimniej jest to jeszcze skarpetki daje. Widziałam jak Piotrek bawił się i leciało mu z nosa i te smarki o bluzkę wycierał ;/ Dorośli ludzie, a nie myślą. Tak broni swoją córeczkę, a z nas robi najgorszych, że nie umiemy dbać o dzieci. Jej córeczka jak jej synek (teraz ma 3 latka) urodził się 22 stycznia, to zamiast w kombinezonie na podwórko brać, to brała w cieniutkich pajacykach, cienkiej czapeczce i przykrywała kocykiem i do samochodu :| - 20 stopni, a dzieciak jak na lato ubrany. Ja w maju rodziłam i w sierpniu i moje miały pajacyki, skarpetki i czapeczkę i jak trzeba było to kocyk. Przecież w brzuchu jest inna temperatura dla dziecka ;)

benfica, co urodziny/święta kupujemy coś dziewczynkom i powiem, że zabawki dla nich są drogie i ciężko wybrać. Dla chłopaka łatwiej kupić.

Czesc dziewwczynki:)

MamaTomka powinnas dostac odzanczenie za te pisanie:):) Sukienusie piekne:) oby wykrakaly coreczke:)

Benfica ty chcesz drugiego synusia najlepiej a my coreczke:) ale wiadomo teraz to tylko zdrowie se liczy:)

Kinia
trzymam kciuki i czekamy na wiesci po usg!!! I mam nadzieje ze w koncu znajdziecie na co jest coreczka uczulona!

Malus kurcze zdrowka dla dziewczynek! oby szybko wyzdrowialy!!

Ja musze jeszcze dzis jechac do miasta a za oknem pada deszcz niemam natchnienia;/

julia, u nas też pada. Przez tą pogodę jestem jakaś senna i nic mi się nie chce robić.

Dziewczynki, co macie dzisiaj na obiad? Ja gotuję rosołek, bo dzieci chore i usmażę placuszki na słodko, aby dziewczynki zjadły (lubią) :)

malus u mnie tak jak wczoraj pomidorowa :sorry: ja jak gotuję to tak, żeby było na 2 czasem 3 dni :sorry: bo gotować nie lubię i nigdy nie mam pomysłu na potrawę :-p a placki z jabłkami to już za mną chodzą od dłuższego czasu :-D może się skuszę :cool2:

reklama
Hej.:-)

MamaTomeczka Sukieneczki są przesłodkie.:tak:Pewnie, ze co by nie było to będzie się kochało. Najważniejsze aby zdrowa dzidzia była.:tak: Ja jestem bardziej za dziewczynką, przede wszystkim dlatego, ze moja Lenka bardzo chce siostrzyczke i czasem się modli i jak to słysze to serce mi mięknie. Panie Boże spraw żeby to była dziewczynka u mojej mamusi w brzuszku, prosze, prosze... Jak to słysze to też chce dziewczynke, żeby mała była w pełni zadowolona z rodzeństwa, a jak nie to na pewno smutna czy zła z tego powodu nie będę.:-)

Malusia Zdrówka dla dziewczynek.:tak: Ja na obiad mam ziemniaki, kurczaczka i suróweczke, a na kolacje zrobie gofry.:tak:

Do góry