reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

iwo pic nie będę bo prowadzę :-D No, a tak poważnie to mają robić ostatniego grilla w sezonie więc zaprosili no i przy okazji odwiedzę Patryka :tak: Wypadałoby zrobić jakąś sałatkę, co polecasz do grilla??
Pasów nie zapinam jak prowadzę bo uciska mnie na dole, a mój syn wyjątkowo się ulokował nisko i mnie to boli. Jak jadę jako pasażerka to zapnę i przytrzymuje sobie ręką.

mychunia musisz wybaczyć ciężarnej :zawstydzona/y:Gdzieś mi między oczy wlazło, ze wyniki już były i jest wsio ok. No to skoro mi się już słowo rzekło, to tak jest :tak:

Ludzik, ja wczoraj kolację spuściłam.....:zawstydzona/y:
Czy ja prowadzę? Jasne i nie zamierzam przestać :happy2:Ja od siebie z domu to jedynie autem gdziekolwiek więc wyjścia zbytnio nie mam, a druga sprawa ze jakoś i obaw nie mam żadnych.

Cyntia przejrzałaś mnie :cool2:Sprzątałam górę i wieszałam pranie bo nastawiłam dwie partie.
Ręcznie szyjesz :szok:łojej no to tym bardziej należy Ci się jakiś medal! Ręce przecież bolą no i trzeba się starać co by dokładnie i równy ścieg.
Mi to by i jeszcze dwóch mężów się przydało, jeden tak jak piszesz....czułość i seks, drugi niech mi koło domu robi co trzeba no i ten obecny tam gdzie jest. Hmmm chociaż nie, dwóch nie zapitala w DE i kase wysyłają, a mój obecny seks i te sprawy hehe :-D
No żeby nie było, że ja zołza :-p

Agawa łeee toś Ty młoda dupa jeszcze :-) No fakt faktem po 30stce (też jestem to wiem :tak:) zdrowie już nie te i jednak wytrzymałośc organizmu też, mimo wszystko. Ja teraz nawet chodze jak kaczka gdzie z Hubertem mimo większego brzucha i ogólnie gabarytów to śmigałam jak młody perszing. No ale, to było te 6 lat temu i wtedy 2 było z przodu :sorry:

Dobra, spytałam iwo wyżej ale Was wszystkie zapytam, jaka sałatka nadaje się do grilla zeby zrobić??

reklama
Agamemnon - może taka ziemniaczana (plus ogórek kiszony w kosteczkę, podsmazony boczek uduszony z porem plus jogurt z łyżką majonezu)?

Gotujesz ziemniaki i czekasz az ostygna. Smazysz boczek pokrojony w kosteczkę i pod koniec dodajesz pokrojony cienko por (w talarki) i chwilę dusisz. Gdy to się ochlodzi, wrzucasz do dowolnie pokrojonych pyrek. Dodajesz pokrojone w kosteczkę ogórki i przyprawy (ja tylko sól i pieprz). I jogurt (ja daję na 1 kg na pewno jedno małe pudełeczko, a jeśli ziemniaki bardzo chłoną, to więcej) rozmieszany z łyżką majonezu. W trakcie mieszania troszkę ziemniaczki się rozpackaja. Ja uwielbiam z młodymi ziemniaczkami.

Przytyłam 18 kg (Krzyk Muncha!!).

Mychunia - cukrzycy nie masz ale jestes na granicy (jak Cookie) wg. nowych norm po 2h jest 153. Oczywiście ginka może cie wysłac do diabetlologa bo stara norma była do 140 wiesz jak jest. Zależy od punktu siedzenia.
A bitki ile potem dusisz?

Agawaa - ja też widzę rożnice w ciążach. W obecnej mam o wiele więcej różnych dolegliwości (np. cukrzyca ciążowa) ale energii chyba tyle samo. Bardziej świadoma jestem swojego ciała no i jadłospis pod kontolą :cool2: Róznica 10 lat.

Agamemnon - na obydwie rzucam się jak głupia

Z paluszkami krabowymi
- ok 15-20 paluszków (zależy od paczki)
- zielony ogórek
- rzodkiewka pęczek
- kukurydza
- koperek
- makaron ryżowy (opcja)

z cebulką perłową
- serek żołty w kostkę (na oko - ja skrajam plaster 2cm)
- szynka w kostke (j.w)
- cebulki perłowe ( ok 1/3 słoiczka, może być więcej jak lubisz)
- zielony ogórek
- fasola czerwona (puszka)
- pół torebki ryżu

Cyntia - słuszną wage ma ten nasz nowy obywatel ;-) u mnie na cukrzycowej waga stoi (10 do przodu)

Ja jadłam podobnie przed ciążą.
Słodycze jem baaaardzo rzadko.
Jedyne co, to jem codziennie bułki i na obiad ziemniaki, a wcześniej najczęściej pęczak (a ziemniaki raz/dwa w miesiącu).
Fakt, że teraz mam zero aktywności, a wcześniej byłam pędziwiatr.

susel - 17dpo miałam beta-HCG 825, ale nie sugeruj się wynikiem bo nie liczy się o tyle pojedyncza wartość co przyrost, najlepiej powtórzyć po 48godz. jak Cię niepokoi wartość

Co do stelaża pod wanienkę, mój był stabilny i się składał w sumie nic więcej o nim nie mogę powiedzieć :confused:

Ja miedzy ciążami mam dokładnie 5 lat (aktualnie w listopadzie 32 kończę) i gdyby nie upały to myślę ze byłoby porównywalnie z samopoczuciem, brzuch wcześniej wystrzelił ale już się zatrzymała, kg mniej więcej tak samo.
Tylko różnica jest taka ze wtedy od 12tc byłam na L4 i się leniłam, a aktualnie cały czas pracuje i pewnie do końca 35tc popracuje może dłużej.

Iwo ---- Z paluszkami karbowymi mam dobra:
2 paczki paluszków, pół paczki makaronu sojowego, duża fioletowa cebula, 2 ogórki zielone długie + majonez, sól pieprz

Ostatnia edycja:
Mychunia a nie masz norm na wyniku? Ja pamietam, ze normy jakies mialam i moglam sprawdzic.

Cyntia to niezle, ze recznie tak wyszylas, super! Ja tez uwielbiam salatke ziemniaczaną a do grilla zawsze robie grecka z fetą ale bez oliwek bo nie lubie. Przez to pisanie sie glodna zrobilam:)

reklama
Mychunia - karkóweczkę już mam będziemy szamać jutro. A co jeszcze dobrego polecasz?

Gosia - ja na siedzenie w domu się nie nadaję, ciesze się jak głupia z tego września. Szkoła się zacznie, jeźdzenie na basen z klasą. A może i na jakąś wycieczke sie załapię :-D

Cyntia - jeszcze m-c i będziesz latac jak perszing. Ja z młodą spcareki po 3h robiłam nawet jak wróciłam do pracy, ale wtedy na 1/2 etatu pracowałam.

Do góry