reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo generalnie powiem Ci, że te wózki to każdy chyba chodzi inaczej, te tańsze modele średnio mi się podobały, a ten właśnie bardzo:)

A dziś ustaliłam datę sesji za tydzień w środę będziemy pozować :) mój M będzie musiał wziąć dzień wolny, ale to przeżyje ma tyle dni urlopu, że nie wiem kiedy i kto mu pozwoli mu to wykorzystać - ostatnio się dopatrzyli, że nie ma zaznaczone, że ma studia skończone i za tamten rok i za ten dopisali mu 11 dni, więc biorąc pod uwagę, że teraz jeszcze w tym roku będzie mógł zamiast urlopu wziąć tacierzyński:), więc mamy już 2 połowę roku, a on jeszcze żadnego dnia z tegorocznego urlopu nie wykorzystał to ten jeden dzień tragedii nie zrobi:)

reklama
mychunia, no szacun ze jeszcze nic a nic, ani tyci tyci tyci nie masz :szok:

mamoTomeczka ja mam moskitiery wbudowane razem z roletami więc nie pomogę Ci w wyborze. No, a dnia wolnego nie robie bo nie umiem ooooo

Mama Tomeczka - tyle że u nas jest taniej niż w necie :tak: dlatego tak się napaliłam

Agamemnon - ty wez na tyłku usiądź! Bierz przykład ze mnie :-D:-D jakaś niezgrabnośc ciążowa mnie dopadła np. wyjmuje klucze z toreki to nie ma bata by mi na podłogę mnie upadły a potem weż się schylaj ............irytuje mnie to niemiłosiernie:sorry2:

mamaTomeczka nic a nic, bo nie wiem co dostanę siostry i od kuzynki, jak to pozwożę w sierpniu to od września się biorę za zakupowe szaleństwo :-) moja mama już zrobiła młodemu kocyk do wózka czy łóżeczka, czeka na wymiary pościeli dla malucha żeby mi powłoczki na pościel poszyć i czapeczki mi zrobi :-) teściowa się jeszcze hamuje z zakupami, ale wiem że niedługo też ruszy do sklepów :-)

mi też co chwilę coś poleci i najczęściej się obije lub potłucze :wściekła/y:

iwo no ja też niezdarna jestem niestety :baffled:To chyba w ciąży tak już musi być. Na szczęście nic nie pobiłam ale nie mówię hop ;-)

mychunia no to już też rozumiem dlaczego się wstrzymujesz :tak:

mamoTomeczka, ja mam swoje jeszcze dwie ślubne zastawy bo stały schowane w piwnicy więc na brak zestawów obiadowych nie narzekam chociaż ja to bym chciała już inne niż te co mam :sorry2:
Też się zgadzam, ze nowych troszkę trzeba ciuchów mieć. Te noszone to po domu wiadomo, a te nowe to na wyjścia wszelkiego rodzaju :tak:

Nastawiłam kompot ze śliwek bo zostałam nimi uraczona dzisiaj no i ległam na wyrko. Pewnie chwila i złamie mnie spanie ale to musze pilnować kompotu jeszcze :-p
Szybciorem czas mija jak jestem sama w domu. Jak z synem to jak ślimaczysko się wlecze :zawstydzona/y:

MamoTomeczka nas w tym naszym wózku ta druga sprężyna pod gondolą nas skusiła, więc już przy tej decyzji zostajemy:) - a kolory mi się akurat z innej serii podobały, ale ważniejszy, żeby był wygodny:)

Mychunia jak wpadniesz w szał zakupów to się nie będziesz mogła powstrzymać:)

Ja pościel kupiłam - z Kubusiem Puchatkiem, a drugi zestaw uszyje nam babcia:) a babcia teraz na drutach chce zrobić nam sweterki i spodenki i chyba szaliczek i czapeczki, więc mamy tylko kolory wybrać:) - miałam iść z babcia do sklepu wybrać, ale każdy daleko więc odpuszczę sobie, bo brzuszek ciąży, a potem się napina, więc odpuścimy, co by zaraz się nie okazało, że z oszczędnego trybu życia będziemy miały reżim łóżkowy:)

a dziś kupiłam sobie pyszne babeczki z borówkami, bo tutaj niedaleko jest cukiernia sowy - moja ulubiona:) - i stwierdzam, że się trochę po rozpieszczam przez ten tydzień:)

Ja sobie nie wyobrażałam nie kupić żadnego nowego ciuszku, bo jak MamaTomeczka mówi jak się gdzieś wychodzi czy coś to się powinno jakoś wyglądać, a te ciuszki nie oszukujmy się mechacą się czy szarzeją i potem takie "ściuchrane".

Ja na razie mam na swoim koncie 2 miseczki i 2 talerze:) ale zmywarkę opróżnia M, co bym nie wybiła całej zastawy:)

Agamemnon poleż i nie przesadzaj:) za dużo ciekawych przeżyć na jeden dzień:) ja już przy osach bym odpuściła usiadła i czekała na ratunek:)

A wiecie że ja na ciuchach kupuje rzeczy które wyglądają jak nowe mam 2 sklepy z Mińsku Maz i jak do Siedlec lecimy to tam zajeżdzamy nie ma tam wogóle zniszonych ani zmechaconych :tak::tak: wogóle tamte rejony to zagłębie lumpeksów

reklama
Iwo a ja też mam takie lumpeksy w których grzebię i wynajduje perełki dla małej:) ostatnio takie fajne białe spodenki dla chrześniaka M kupiłam z H&M za 5 złoty, ale są świetne:) - i wiele rzeczy które tam kupiłam są nowe z metkami.

A teraz podobno ma przyjść paczka z USA tez z rzeczami dla małej ( od cioci), więc ja nie mam pojęcia co my z tymi ubrankami będziemy robić:)

Agamemnon, młody z przedszkola wróci to pewnie zmęczony i pełen wrażeń to czas tez szybko będzie leciał:)

a u Nas chyba znowu przyjdzie burza bo mi robi się niedobrze i głowa mnie boli, a ostatnio tak mam jak coś się dzieje w pogodzie - a poranek był taki przyjemny.

Do góry