reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Przepraszam Cie bardzo!:zawstydzona/y: Widzisz miałam Ci napisać przepis, a w koncu zapomniałam. A więc robie go tak:
Składniki: (na 5-6 kebabów)
Tortilla (Ja kupuje Wrap, jest najlepsza, ale nie wiem czy jest dostępna w PL, można też zrobić ją samemu)
2 duże podwójne piersi z kurczaka
sałata
pomidory
cebula
majonez
jogurt naturalny
czosnek
przyprawa Gyros (używam też czasami przyprawy z Knorr Fix Kebab z sosem czosnkowym, ją sie miesza z olejem, jest pyszna)

Przyprawe do kebaba mieszam z 3 łyżkami oliwy. Pierś myje, kroje w kosteczke i dodaje do marynaty. Marynuje się tak ok. 15 min. Między czasie kroje sałate, pomidory, cebule i robie sos czosnkowy. Daje do niego 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego i wciskam czosnek, ok 3 ząbki i trochę soli i pieprzu. Zamarynowane mieśko, smaze już bez oleju. Tortille podgrzewam na suchej patelni co chwile je przekładając żeby się nie spaliły. Na podgrzaną tortille rozsmarowuje sos czosnkowy, nakładam mięsko, pomidory, sałate i cebule, polewam jeszcze troche sosem i zwijam w ruloniki, końcówke skręcam w folii spożywczej żeby nic nie wyciekało. To wszysto :tak: Nam smakuje bardzo i najbardziej pasuje mi do tego właśnie ta marynata z Knorr Fix.:tak:

reklama
Witam:0

Wspolczuje mdlosci dziewczyny!!! trzymajcie sie! mnie na szczescie coraz mniej mecza:)

Niestety dzis bylam na zakupach i boli mnie podbrzusze jak chodze...troszke kluje tam na dole...to cos zlego? czy taki urok ciazy? bo do tej pory nieodczuwalam zadnych boli z podbrzuszem..

mycha05 napewno po swietach wyprobuje przepis:)

mnie mdłości prawie ominęły w tej ciąży :) dokuczały mi tylko w 4 tc - prawie na zawał zeszłam jak mi nagle ustały w 5 tc... super... bo przy Hani to mnie mdliło od rana do wieczora...

Mychunia mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, ale dodałam Twój post również do https://www.babyboom.pl/forum/staraczki-2013-w-ciazy-f547/mamusiowe-przepisy-69116/#post10340804.

Benefica u mnie też choinka jest, ale sprzątanie.... To wszystko przez to, że Nadia w domu już dwa tygodnie i ciągle coś z tymi jej chorobami, a przy niej nic nie da się zrobić, dzisiaj cudem udało mi się poodkurzać chociaż na biegu.

Wiki hehe, mnie mdłości od poniedziałku trochę odpuszczają, czyli i z tym u nas podobnie :D

Julia może za dużo chodziłaś, albo dźwigałaś na zakupach i to z przemęczenia?

Ja dzisiaj na obiadek miałam ogórkową, a dla Nadii pieczony kurczak - bo ja niestety od mięsa stronię ze względu na fakt, iż mdłości są po nim okropne. Ale za to zaszalałam i zrobiłam sobie sałatkę warzywną dzisiaj. Teraz czekam na mojego ojca, bo ma zajrzeć na obiad i do Duśki. Mnie kichanie, smarkanie i kaszel trzymają od poniedziałku, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

A dzisiaj musiałam z Duśką do sklepu wyjść i chciała kupić po drodze zielony wózek dla dzidziusia, butelkę dla dzidziusia i serek, bo skoro jej mama kupuje to i dla dzidziusia chciała kupić :D A jak widziała wczoraj zdjęcia to strasznie się cieszyła z dzidziusia.

Kinia Oczywiście, że nie... sama chciałam to zrobić, ale nie wiedziałam jak.;-)

Współczuje Wam mdłości, ja jako tako nie miałam, czasami mnie zemdliło, ale rzadko. Wymiotowałam 2 razy, w tym raz w ten poniedziałek także też już dość późno.Teraz od paru dni zastanawiałam się czy to co czuje to ruchy dzidziusia i dziś doszłam do wniosku, że to jednak są ruchy.:-D Tylko się położe na brzuchu i zaraz czuje delikatne smyranie na dole brzuszka, a czasami nawet malutki kopniaczek, super uczucie!:-):tak:

Dziewczyny nie nadrobię Was... Ostatnio u mnie jest kolorowy zawrót głowy. Nie dość że związany z uczelnią, to jeszcze ze świętami, także podczytuję Was, ale nie odpisuje na bieżąco.

U mnie bóle brzucha trochę ustąpiły, więc mam nadzieję, że idzie ku lepszemu. Mdłości chwilowo też jakieś lżejsze, ale lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca :p No i smaki mi się utrzymują na raczej mięsne rzeczy, kwaśne, w każdym bądź razie nie na słodkie jak w pierwszej ciąży.

Jak u Was idą przygotowania przedświąteczne?? Ja mam póki co połowę domu wysprzątaną. Jutro planuję dokończyć. Łazienkę zostawiam sobie na poniedziałek. Wigilia u nas duża w tym roku więc pełne ręce roboty. Będzie jakieś 14-15 osób. W pierwszy dzień świąt robimy 1 urodzinki Zuzki, więc mamy dodatkowo imprezkę :D

Pozdrawiam Was gorąco! Życzę Wam aby te mdłości poszły już precz i wszelkie niedogodne objawy :*

Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj dosyć późno do Was zaglądam, bo robiłam kartkę świąteczną niespodziankę dla niewiedzącej rodziny o maleństwie. W sumie dla teściowej, bo mąż chciał jej mimo wszystko niespodziankę zrobić. Zdjęcie usg zeskanowałam i trochę przyciemniłam i dałam parę gwiazdek świątecznych i taka kartka niespodzianka wyszła. W piątek mąż jedzie po nią do Wawy na lotnisko i wtedy ma jej wręczyć kartkę świąteczną z Nadią z przedszkola i kartkę świąteczną z drugim dzidziulkiem :) Szkoda, że nie zobaczę jej reakcji :D

Mika u nas się zapowiada, że w trakcie świąt przyjdzie kilka osób, a ja z robotą w lesie totalnym jestem, bo nawet nie mam posprzątane w domu. Chociaż nie, mam firanki zmienione, bo ostatnio zmieniałam i łazienkę wysprzątaną, ale to takie porządki cotygodniowe normalne, że w domu ogarnięte, ale żeby tak świątecznie to jeszcze nic, a nie :D

Kochane dodam, iż do staraczek w ciąży został dodany nowy temat, który ułatwi nam oglądanie zdjęć naszych maluszków. Proszę, abyście od teraz wrzucały może zdjęcia USG do tego tematu: https://www.babyboom.pl/forum/stara...cia-usg-naszych-maluszkow-69119/#post10342354 przynajmniej nie zaginą w natłoku opisów wizyt lekarskich :) Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodoba.

Ostatnia edycja:
Hejka.:-)

Kinia No to Teściowa będzie miała niespodzianke.:tak:
Ja zawiozłam małą do przedszkola, zrobiłam zakupy, kupiłam nawet polską kapuste kiszoną, a więc pierogi na święta będą. :tak: Zostajemy na świeta w Danii, nie jedziemy do Polski, dlatego całe święta musze przygotować sama. Z porządków to zostały mi okna do umycia i kanapa do wyszorowania. Potem jeszcze w wigilie poprawki z tym co się nabrudzi. Lece właśnie brać się za te okna i kanape. Miłego dnia.:tak:

reklama
mikaaa ja dziś sprzątam łazienkę:D zaraz idę zaczynać:) a resztę już mam prawie wysprzątam zostanie tylko mycie podłóg ale to juz moja mama:)
Kinia świetny pomysł z tą kartką :D ale będzie niespodzianka :D mężuś Ci na pewno opowie jaka była reakcja teściowej:)

Do góry