reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej dziewczyny! To teraz na mnie przyszla kolej i jestem w szpitalu. Wizyta w piatek ok, wszystko dobrze Mala wazy 2,5kg:) dzisiaj rano pojechalam na ktg i gin powiedzial ze jest gorszy zapis niz ostatnio i skierowal mnie na obserwacje. W szpitalu znowu zrobili ktg i wyszlo ksiazkowo wiec nie wiem. Wydaje mi sie ze Mala rano czesto uciekala i dlatego. No nic zobaczymy. Beda mi robic ktg 4 razy dziennie:] a jutro pierwsze o 5 rano masakra:)

reklama
wyniki moczu w sumie porównywalne do poprzednich nie licząc zwiększonej liczby leukocytów, erytrocytów i pojawieniu się fosforanów bezpostaciowych :szok: :-( czyli dalej mam niewyleczone zapalenie dróg moczowych :-( dobrze, że jutro mam wizytę u ginekologa...

gardło trochę odpuściło, za to kicham na wszystko o katar leci ciurkiem :-( a wczoraj mi nic nie było :-(

Mychunia - wszystkiego najlepszego z okazji imienin!! Pochwal się jakie ciacho upiekłaś :-D Polecam Ci podjadanie codziennie żurawinki, a na przeziebienie itp serię Prenatal (syropki, drażetki do ssania na naturalnych składnikach). Bidulko, kuruj się....

Kinia - Twoja koleżanka na pewno potrzebuje wsparcia. To bardzo smutne i niesprawiedliwe, że takie cierpienie spotyka ludzi..

Grzanka - to dobrze, że to fałszywy alarm. Wypoczywaj tam ;-)

Iwo - cudownie, że jest lepiej!

Wygrałam dzisiaj fotelik maxi cosi na warsztatach "Mamo to ja"!! W mailu napisali, żeby napisać z czym kojarzy nam się nazwa "Mamo to ja", no to chciałam się przygotować. Garmelka podpowiedziała mi, by napisać wierszyk. Napisałam i aż mi później było głupio, że taki długi :-p

Gin mnie pocieszył, że jest ok. Niby było to rozwarcie zewnętrzne na 0,5 cm, a dziś już było ok. Mamy zakaz przytulania i dłuższych tras, więc wakacje spędzam w domu. I maksymalnie się relaksować. Wiem, że mąż rozmawiał z teściem i po głosie czuję, że rozmawiali o chorobie teścia (pewnie dostał wyniki tomografii i wytyczne leczenia), ale nic mi nie powiedział - nie będę wypytywać, bo przeżywam jego chorobę, nie chcę tych skurczy sprowokować :/

Cyntia gratulacje:) ja jutro wybieram się na warsztaty, to może dziś też coś napiszę:) zobaczymy:) a warsztaty ciekawe?? dobrze, że Ci nie mówią za dużo, bo przynajmniej zbytnio się nie denerwujesz:) oszczędzaj się, abyś nie wróciła do szpitala.

U nas różne dni, jeden dobry, drugi gorszy. Alergia daje o sobie znać, ale jakoś dajemy radę.

Wszystkim życzę zdrowia, bo czytałam, że któraś się sypie ( na gardo polecam *spam* -" cukierki", ale fajnie nawilżają gardło).

Benefica już się rozpakowała, więc jej gratuluję:) o jej już będzie nas coraz mniej w dwupaku:)

Iwo - super, że wyniki idą w dobrą stronę:)

Dzisiaj dzień w domu:) Ale mam takie plany, że już wiem, że muszę spasować, aby potem tego nie odchorować:)

Pozdrawiam, miłego dnia:)

Dziewczyny podczytuje Was, ale coś nie mam weny, żeby napisać. Chciałabym zapytać jak radzicie sobie z alergią, bo czytałam, że niektóre mają problemy. Bierzecie coś ?

hej dziewczyny :tak:

kolejna noc przekimana, a nie przespana... ale jest poprawa gardło już nie boli prawie w cale, a katar nie jest tylko wodą :tak:na szczęście temperatury nie mam :tak:

troszkę mnie brzuszek pobolewa od ciągłego kichania i smarkania....

Cyntia dziękuję za życzenia ;* piekłam szarlotkę bez jajek Moje małe hobby: Szarlotka II :-)

Gochson ja nie biorę nic :-(i to moje przeziębienie pewnie jest na tle alergicznym, bo zatoki przynosowe mam zawalone katarem :baffled:

Mychunia no ja tak mam, ze jak tylko przyjdzie maj, słońce i upały to od razu boli gadło, katar a potem dochodzi kaszel.

Gochson, ja ma alergię na pyłki traw i zbóż i chyba akacji:) i generalnie nic nie biorę, bo nie chcę. Ale piję codziennie rano wapno, do nosa mam roztwór soli morskiej, do oczu świetlik i jakoś dajemy radę:) nie jest rewelacyjnie, ale da się żyć. Oczywiście po każdym powrocie do domu twarz zimną wodą wodą zmywam. Katar jest, ale da się przeżyć.

Ludzik no ja właśnie piję wapno i mam takie coś do nosa jak narivent, ale boje sie brać (niby laryngolog mówiła, że bezpieczne). Tylko, że ja ostatnio kichałam chyba z 40 razy, az mnie brzuch cały bolał.

reklama
no to chyba sposobu na kichanie nie ma. Tzn są leki, mój lekarz mówił coś o Claratyninie ( nie wiem jak to się pisze), ale ja mam jakąś wewnętrzną blokadę przed łykaniem czegokolwiek:) jak mój lekarz powiedział, najlepszym sposobem jest unikanie alergenów (świetny żart). ja jak mam napad kichania to staram się jak najszybciej umyć twarz.

Do góry