reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

benfica ja też na nfz więc nie ma się co dziwić, jakby się kasą sypało to miałybyśmy wszystkie badania łącznie z usg na 1 wizycie :-D pozostaje nam cierpliwie czekać :tak:

reklama
ewka ja przy Gabrysiu mimo, że chodziłam prywatnie, to wcale tak dużo usg dzieciątka nie miałam: 1 - zobaczenie zarodka 5/6tc, 2 - genetyczne 13tc, 3 - 21tc połówkowe i potem chyba jeszcze 1-2 pod koniec... więc jak na prywatne wizyty, to nie tak dużo :cool2: ale za to od około 20tc miałam w zasadzie co wizytę przezpochwowo ocenianą szyjkę, bo mi się szybko zaczęła nagle skracać :dry: a chyba na nfz "przysługują" 3 usg :tak: jeśli wszystko jest ok, to chyba jest to wystarczająco - gorzej, jak się coś dzieje :dry:

Grzanka dobre pytanie. Ja się ostatnio zastanawiałam czy to jest płatne czy nie? Dostałam skierowanie od mojej gin, ale nie zapytałam czy to jest płatne czy nie? Ze skierowaniem to chyba bezpłatnie prawda? Już zgłupiałam? :eek:

Cześć dziewczynki :-)

Coś mnie pobolewa podbrzusze :-( zaczynam się tym martwić.. wzięłam dzisiaj podwójną dawkę Luteiny jak gin zalecił i przed chwilą nospę :confused: jeju.. nie lubię takich stresów :sorry:

Ja USG przy Michale miałam co wizytę a chodzę na NFZ i pewnie teraz też tak będzie :tak: z racji mojej wady serca mam bezpłatne skierowanie na badania prenatalne do Kliniki bardzo dobrej :-) u nas na Śląsku w dobrej klinice kosztuje 200-300zł ale moim zdaniem warto :tak:

BENFICA też miałam mega problemy z szyjką.. w 35tc ciąży nie miałam już szyjki i 2cm rozwarcia ale udało mi się donosić Michula do bezpiecznego terminu.. mam nadzieję, że teraz będzie lepiej :tak: i Tobie też życzę!

SUSEL &&&&& aby Fasolka jeszcze się pokazała!!

MIKA łoo matko.. zdrówka dla Was Kochana :*

ja dzisiaj zrobiłam sobie na śniadanie chrupki z mlekiem.. po 2 łóżkach mnie odrzuciło blech :sorry:

witaj SAGA :-)

TEKLA normalnie cieszę się, że z nami jesteś i jesteś taka szczęśliwa :-D

Ja dzisiaj popołudniu muszę mykać do pracy eh..
Miłego dnia

Ale mam ochotę na kopytka ejj kopnijcie mnie mam cały gar zupy :p
Natkusia opoczywaj dużo, macica się rozchodzi może stąd te bóle?

Benefica ponoć w Madurowiczu chwalą sobie porody.

Mika mnie najbardziej wkurza to, że to lekarz prywatny, a nie konował na nfz. Przepraszam, ale uważam, że na nfz nie można się niczego doprosić.

Hej dziewczyny, ja dzisiaj tak na chwilkę zajrzałam, wojuje z obiadem dzisiaj robię gulasz z kaszą gryczaną. Głowa mi pęka dzisiaj niemiłosiernie i ledwo co żyję przez to, ale to wszystko przez migreny, które zawsze miałam. Nadia dzisiaj póki co wyjątkowo grzeczna dostała zabawki swoje od babci, bo paczka przyszła i zadowolona.

reklama
mamaTomeczka :-D no Twój chłop to pewny siebie :-D zaraz powie, że ta dzidzia, oj przepraszam, ten synek drugi :-p, to tylko jego zasługa :-D no ale dobrze - niech rośnie ta piąta kończyna :-p no ja niestety też mdłości mam ale nie mogę z siebie wywalić nic, a czuję, że by mi ulżyło :dry:

Do góry