reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

natkusia oj chciałabym odpoczywać ;-) ale jeszcze 2tyg i już chyba L4 :happy: wtedy zaczną się przygotowania, ale tak "męczyć się" to się mogę :-D ja mam z tymi twardnieniami różnie - w zasadzie cały zeszły tydzień miałam, weekend był okropny mimo, że byłam w domu i mogłam poleżeć... a teraz jest tfu tfu tfu ok :confused: więc nie wiem, od czego to zależy... biorę lutkę 2 razy dziennie i tyle...
Antoś - bardzo ładnie :-D u nas Robert albo Grześ, mój A nawet ostatnio bardziej w stronę Grzesia... ja jeszcze nie wiem, mam mętlik, ale ja ostatnio to w ogóle mam problem z podjęciem jakichkolwiek decyzji :confused: począwszy od tego co na obiad a kończąc właśnie np. na imieniu :confused:

mika zdrówka dla Zuzi :* z imieniem masz rację - to Wasze dziecko i nic nikomu do tego - ja też nie lubię komentarzy, że takie to brzydkie a takie ładne, że lepiej inne imię...

reklama
Dziewczynki mam nadzieje ze niemacie nic przeciwko, wrzuce cos

"Nr konta zbiórka na wieniec i paczkę dla dziewczynek!
25 1050 1575 1000 0022 8784 3623
Trzeba zebrać jak najszybciej bo do czwartku jeden dzień zanim spłyną przelewy!
Proszę w tyt. wpisać nick BB oraz Dla Kasiulki!Jeśli by były chętne z innych grup to jak najbardziej proszę przekazywać nr konta!
Kwota wg możliwości."

Cześć dziewczynki :biggrin2:

mikaaa u mnie to jest jakaś masakra z tym jedzeniem, w domu się ze mnie śmieją, że na okrągło coś żuję :zawstydzona/y: no głodna jestem i muszę jeść, ale 68kg przy moim wzroście to jeszcze tragedii nie ma :-D z Kubą ważyłam 75,5 także jeszcze 7,5 mogę przybrać :tak:

natkusia rodzinka się powiększy to i autko musi być większe :-) żebyście mogli wszystko spakować :tak: Antoś bardzo ładne imię, ja dalej nie wiem jakie imię wybrać dla małej... przed ciążą z mężem ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to damy jej na imię Michalina, ale teraz jakoś mi się to imię nie podoba i dalej się zastanawiamy :-)

benfica już chyba dość się napracowałaś :tak: teraz zwolnionko i odpoczywaj póki możesz :tak:

iwo przykra historia z tą przyjaciółką :-( taka strata zawsze boli :-(

maluś poproszę zaproszenie na zamknięty :-)

ależ pogoda u nas nie ciekawa, cały czas pada i pochmurno, ale od jutra ponoć poprawa :tak: więc jest nadzieja :-) u mnie wszystko po staremu, mały trochę kaszle i nos zapchany, ale twardo chodzi do szkoły. Mam nadzieję, że mu minie i obędzie się bez wizyt u lekarzy.
Mała wczoraj wieczorem szalała w brzuchu :szok: myślałam, że mi flaki porozrywa :-D takie maleństwo, a takie akrobacje :-D

ok, uciekam na śniadanie bo jeszcze nic nie jadłam i zaraz padnę :-D

miłego dzionka :-)

Cześć dziewczyny!
Szaro buro i ponuro mam za oknami + co chwila jakiś deszcz i wiatr. Brrrr :crazy:
Co dzień budzę się i czekam aż miną mi mdłości bo to chyba już powinien być pomału ten czas ech :confused2:

Malusiolka też poproszę o zaproszenie :tak:

natkusia noo to gratuluję nowego autka :-) Ja odkąd jest synu mam większe auto bo pomieścić wszystko jest ciężko, no a teraz przy dwójce to będzie masakra jakaś :-)

benfica czyli zapał z ciuszkami itp masz taki jak ja :tak:Ja również mam wszystko po Hubercie: maty, łózeczka, wózki, huśtawki, ciuchy itp itd. Nawet nie wiem co muszę dokupić, a mam zamiar dopiero przegląd zrobić gdzieś w czerwcu i chyba już poprać i przynieść do domu. Najpierw muszę pokoik zrobić dla Malucha i kupić tam szafę i komodę, dopiero mogę się rozwarszawiać ze wszystkim ;-)

mikaaa pytania typu: kiedy masz termin? co urodzisz? (dziecko?! :szok:) jakie imie wybraliście? -> są na porządku dziennym. Ja z synem nauczyłam się pyskować więc nigdy nikomu (no chyba ze swoim) nie mówiłam co i jak.

ewka, a jedz na zdrowie, smacznego :-)

Witam i ja po dłuższej nieobecności. Jakoś nie miałam weny w ostatnim czasie , bo to chora, potem mąż i dzieci, a to pogrzeb, a zawsze coś.
W pon byłam na USG genetycznym. Dzieć zdrowy, ma już 8cm ( od czubka głowy do pupy), jest większy o 5 dni. Kość nosowa obecna, przezierność super, przepływy, półkule i inne narządy ok. Niestety nie chciała mi potwierdzić płci, bo nie jest pewny. Widzi "stożek" między nogami ale może z tego być jeszcze to i to.

No i pochwale się fotkami

Pozdrawiam Was kochane :*

Emalia śliczne maleństwo:) Jakie już duże:) a u kogo byłaś na usg? Ja mam jutro, bo muszę w końcu płeć zweryfikować... Lekarka mówi, że raczej chłopak, a lekarz, że na pewno nie chłopak.Więc się jutro rozstrzygnie:)

Dziewczyny super imionka wybrałyście:) My mamy dla chłopca po ciężkich bojach wybrane Mateusz, ale jakoś z dnia na dzień coraz mniej mi się widzi. Dla dziewczynki jeszcze nie wybraliśmy, bo jak Nam powie lekarz, że to pannica to dopiero wtedy wybierzemy:) Nie będziemy się na darmo kłócić:)

Paulinka w Trzebnicy u Harania. Zastanawiam sie czy na połówkowe iść do niego czy do Corfamedu jak w poprzedniej ciąży.
Trzymam kciuki żebyś nosiła pod sercem to co czujesz :) Ja chce chłopca.

cześć :)'

Emalia, jejku, śliczne maleństwo.Jak ładnie już widać :) gratuluję udanej wizyty. Ja cały czas chodże do Corfamedu

co do imion to mój Mati dopiero jak miał dwa dni dostał imię :) Nie wiedziałam do samego końca :)

No ja właśnie jutro idę do Harania:) Mam nadzieję, że powie mi na 100% kto tam się bez przerwy wierci:)
No chciałabym dziewczynkę, ale czuję, że to chłopak i już się przyzwyczaiłam do tej myśli, więc co by nie było to będzie super:) Tylko chciałabym w końcu wiedzieć:)

reklama
Hejka:-)

Emalia Śliczne maleństwo! Gratuluję :tak:

paulinka88 Trzymam kciuki za wiadomość o płci.;-)

Benfica, Agamemnon Fajnie, że macie rzeczy po starszych Skarbach. Ja nie miałam w sumie nic. Jedne body i sukieneczke sobie zostawiłam po Lence na pamiątke, takie malutkie i pare większych rzeczy, reszte oddałam lub sprzedałam. Nie miałam gdzie tego trzymać Aaa nie, mam mate edukacyjną, pałąk do wózka i 2 kocyki.:tak:;-) Także kompletuje calutką wyprawke, ale sprawia mi to tyle radochy, że nie żałuje;-) Już mam prawie wszystko, brakuje mi łóżeczka, materaca i paru drobiazgów.

Ja byłam dziś na tym zastrzyku nasiedziałam się w tym szpitalu, a po zastrzyku musiałam leżeć żeby zobaczyć czy nie ma żadnej reakcji alergicznej i leżałam w sali na porodówce w której wywoływali mi poród z Lenką, aż mnie na wspomnienia wzięło i łezka się zakręciła.;-) Potem obleciałam miasto, zostawiłam tyle kasy, że głowa mała, ale na szczęście kupiłam troche fajnych ciuszków dla siebie, Lenki i Amelki.;-) Teraz padam na pyszczek, zrobiłam sobie kawke, wcinam ciasto francuskie z jabłkami, a zaraz ide obiad naszykować, ogarnąc troche i jade po Lene.

Do góry