reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

wiikki hormony ciążowe na głowę mi już padają - zamiast matjasy przeczytałam majtasy i się ździebko zdziwiłam :-D ruchów raczej nie czuję - stawiam raczej, że mi się coś tam w środku przestawiają jelita :-p ale przy Gabrysiu dość późno poczułam, bo chyba 21/22tc... na poznanie płci się nie nastawiam, bo to na nfz, a oni raczej tak szybko nie mówią ;-) ale i tak idę dodatkowo prywatnie na genetyczne, więc może wtedy??? Tylko ja mam teraz chwilowo dylemat, czy chcę znać płeć ;-)

reklama
Witam:)

Dziewczyny Wy tez tak ciagle jestescie glodne? bo u mnie porazka;/

Benfica termin masz taki jak moja coreczke urodzilam:):) hmmm z jednej z strony piekna sprawa ze przy porodzie poznaje sie plec ale z drugiej?;p moja znajoma tez mowila ze niechce znac, ale strasznie na chlopca sie nastawila wiec z nia pogadalam ze moze lepiej zeby poznala plec przed orodem bo jesli sobie wmawia chlopiec to mogloby byc ciezko po porodzie jakby dziewczynka sie urodzila hihi, wiec lekarz jej powtwierdzil ze to chlopiec i jest spokojna:)

Wikki teraz nie idzie wyczuc ruchow hehe, kolo 20 tyg dopiero.

Grzanka piekne zdjecia bobaska:)wlasnie ostatnio myslalam o tobie ze cie niema;p

julia ja w sumie to nie jestem głodna - ciągle mam mdłości :szok: ale jak już zacznę jeść, to mi smakuje :-D ale mam też ciągle taki niesmak w buzi, coś jakby mnie non stop suszyło i jak zjem to mi lepiej - więc jem często :-D wcześniej żułam gumę ;-) ale trochę pożułam i już miałam odruch wymiotny, więc wolę coś zjeść :-D
A swoją drogą to ciekawa jestem jak będzie w tej ciąży - Gabrysia urodziłam 10 dni przed terminem, więc nastawiam się trochę na maj ;) z drugiej strony miałam późno ovu, więc może być różnie :) Najważniejsze, żeby nie trafić w 11.06, bo wtedy urodziny ma synek mojego szwagra ;) więc data jest już zajęta ;)

Ostatnia edycja:
Benfica no wlasnie jak mialam mdlosci to niejadlam tak! jestem taka zla:( to okropne uczucie wiecznie glodnym byc:( a dzis waga niby 2 kg+
Jak za duzo zjem to mnie meczy....staram sie jesc co 3 godz. ale musze jakos tak zrobic zeby jesc co 3 godz..ale co tu zjesc?! zeby troszke sie zapchac a nie rozepchac miedzy posilkami? chrupki kukurydziane?

Ja mam teraz mega fazę na mandarynki, pomarańcze i kiwi :-D a tak to jem w sumie to, co normalnie :tak: jedynie, to do słodyczy mnie nie ciągnie, ale to akurat dobrze ;-) najdłuższą przerwę w dzień mam między ostatnim jedzeniem w pracy a powrotem do domu - ale wiem, że ile bym do pracy nie wzięła, to i tak nic mi nie zostanie :sorry2:

kochane moje byle staraczki. jak to napisalam ewce, tonacy brzytwy sie chwyta, wiec zaczelam doszukiwac sie mozliwosci ktore dalyby mi jeszcze nadzieje.
jedyne co przyszlo mi do glowy to to, ze moja owulacja na wykresie wcale nie jest prawidlowo zaznaczona. moje pierwsze temeperatury byly zupelnie za wysokie i zaburzone przez grype zoladkowa, wiec tak sobie mysle ze temperatura byla podwyzszona tylko z tego wzgledu, a owu byla troche pozniej. tak naprawde dopiero gdzies w 28dc tempka wrocila do poziomu mojej normanej drugiej fazy, wiec owu mogla byc miedzy 17 a 28dc. myslicie ze to mozliwe czy wariuje? chyba wariuje :dry:

benfica, ewka trzymam mocno kciuki za wasze USG!
Grzanka piekna dzidzia!
benfica nie wiem co to, ale ja tez myslalam ze wikki bedzie majtasy marynowac ;-)

Susel uwazam ze jest to mozliwe bo czesto piszecie ze chorubsko podnosci tempke! a druga sprawa..ja tez bylam pewna kiedy mialam owulke (moja teoria) i okazalo sie ze ciaza o tydz. mldosza...! juz byly nerwy...ale pozniej wyczytalam ze bol jajnikow moze byc okolo owulacyjny i owulacja pare dni pozniej mogla wystapic...wiec ogolnie zglupialam...za tydzien bede wiedziec co jest grane!
Zbierajac wszystko do kupy...gdyby lekarz ci potwierdzil owulke to mozesz byc pewna a tak tylko domniemanie...! wiec jest szansa ze wszystko jest w porzadku kochana!!!!:):) trzymam mocno kciuki zeby twoja teoria sie potwierdzila!!

julia wielkie dzieki! czekalam az ktos mi da cien nadziei ;-) no nic, pozostaje czekac. nie nastawiam sie jakos bardzo ale przynajmniej sie troche pozbieralam.

reklama
susel, organizm kobiecy płata nam figle. Wydaje mi się, że jest tak jak Julia pisze i trzymam mocno &&&&& aby tak było :*

Dziewczynki, dostałam dzisiaj list od Cynti, w którym były dwa testy ciążowe. Jeżeli do środy/piątku nie dostane @ powtórzę test. Trzymajcie za mnie kciuki :* Pobolewa mnie trochę brzuch i jajniki bolą ;/

Do góry