reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

suselku strasznie mi przykro :( radość jest jednak krucha :( przytulam Cię :*

Mnie te moje mdłości paradoksalnie trzymają przy życiu, bo wiem, że coś tam się dzieje... Chociaż cały czas jestem na duphastonie i się zastanawiałam, czy może ona jakoś "fałszować" samopoczucie... bo w sobotę trochę plamiłam, lekko i w zasadzie jednorazowo, no ale zawsze... wizyta w piątek i już się stresuję :-( zamiast się cieszyć :-(

natkusia, grzanka no to same dobre wieści :-D oby na kolejnych wizytach były coraz lepsze :-D

marchew, grzanka ale super człowieczka już widać :-D dla mnie, mimo, że to moja druga ciąża, jest nadal niezwykłe to, że w środku siedzi sobie taka miniaturka dorosłego :-D

nanncy ja Cię pamiętam jeszcze z lipcówek chyba??? I bardzo się ucieszyłam na wieść, że się Wam udało :happy2: a chyba wtedy odpuściliście już? :-D Już zaraz będzie u Ciebie połówka - jak się czujesz?

malus a dziękujemy za pytanie o samopoczucie :happy2: jak już napisałam, mdłości mam nadal od rana do wieczora, ale w sumie to się z nich cieszę ;-) nie jest źle ;-) a u Ciebie nadal "na dwoje babka wróżyła"??? Qrcze, czemu te nasze babskie cykle są takie zagmatwane? &&&&& za szybkie rozwianie wątpliwości ;-)

A ja z moim A śmiejemy się z mojej mamy, że zostanie multi babcią :tak: w zeszły wtorek uciekła moim rodzicom kotka, wróciła w niedzielę :szok: niby rujki nie miała, ale... dobrze wiemy, że jak się kobita puści, to bach i ciąża ;-)

reklama
Witam się i ja :-) przyjmiecie też mnie? Starą staraczkę?
Ewka 28lat, 2 ciąża, termin 26.06

a tak w ogóle to mam 2 terminy porodu i nie wiem który podać :-D bo gin mi wyliczyła, że to właśnie 26.06, a ovufriend i cała reszta kalkulatorów 21.06 :-D
następną wizytę mam 10.12, a usg 16.12

benfica nie denerwuj się, ale wiem co czujesz, ja też się stresuję strasznie. Boję się, że coś będzie nie tak. W sumie żyję nadzieją, że za tydzień we wtorek usłyszę serduszko(bo jeszcze nie słyszałam :no: nie wiem cy nie miała tego dooplera czy jak?). Też miałam 1-dniowe plamienie, ale to po badaniu (mam taką nadzieję) ehh...

wszystkim dziewczynom które ju widziały swoje pociechy serdecznie gratuluję :tak:

Ostatnia edycja:
Benfica, u mnie nic nie wiadomo. Niedawno lekko brzuch pobolewał na @, a tak nic. Śluzu mam płodnego od groma. Nie wiem dlaczego te cykle takie są i to mnie wkurza. Kiedyś miałam po 28 dni, a dzisiaj już 40 dc i nic. Podaj datę porodu, która to ciąża i ile masz lat dopisze Ciebie do listy.

Witaj Ewa, termin porodu liczy się tą którą wpisał Ginekolog u siebie i u Ciebie w karcie. Czyli wychodzi na 26.06 i z taką datą wpisze Ciebie do listy :) Miło, że dawne Staraczki dołączają do nas :).

Ja mam też nieokreśloną do końca datę porodu, bo ciąża jest ok tydzień młodsza niż wychodzi z obliczeń z ostatniej @. Rodzę między 24.06 a 1.07 :)

malus ja mam 30lat, ciąża 2, termin wg OM 10.06 :-D ale lekarka mi jeszcze nie wyznaczyła, może po piątkowym usg będę wiedziała na 100% :tak:

grzankaa byłam u lekarza, w piątek będę miała drugą wizytę i pierwsze usg. Na pierwszej wizycie nie miałam usg, bo chodzę na nfz i usg robi kto inny, dopiero w okolicach 12tc... więc w sumie dla mnie prócz objawów nie ma innego potwierdzenia, że jest ok, do piątku mam nadzieję...

reklama
fajnie dziewczyny, ze jestescie.
Benfica to moze już poznasz płeć. A czujesz ruchy maleństwa? Czy jeszcze nie? Czerwcowy dzieciaczek jest super, sama jestem czerwcowa :)
Ja dziś przechodziłam kolo MacDonalda i naszla mnie mega ochota na kanapkę, oczywiscie zaszłam kupiłam, gdzie mi sie nie zdarza jesc takich rzeczy. Czyżby zachcianki ciążowe?
Dziś tez zrobię śledzie, kupilam matjasy i zamarynuje, mniam.
Grzankaa ale masz fajnego ludzika w sobie :)

Ostatnia edycja:
Do góry