witaj,ja mam dwóch chłopców w wieku 14 i 9 lat, mam 37 lat,jedno poronienie za sobą i obecnie jestem w ciąży. Tysiące razy się zastanawiałam czy to nie za późno,ale doszłam do wniosku że jak nie teraz to kiedy? Też się boję,ale mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrzeMam 39 lat i dwoje dzieci,córka ma 9 lat a syn 13. Od jakiegoś czasu myślę o trzecim dziecku. Bardzo bym chciała a zarazem bardzo się boję czy wszystko będzie dobrze.Dodajcie otuchy...
reklama
Ja też mam 39 lat i właśnie jestem w pierwszej ciąży Pełno kobiet rodzi w okolicach 40-tki, ludzie są dziś zdrowsi dzięki lepszemu odżywianiu, lepszej opiece medycznej, mniej alkoholu, papierosów etc, więc i ciała się wolniej starzeją. Wiadomo, że ryzyko z wiekiem trochę rośnie, ale zdrowie to nie tylko wiek a "młoda" ciąża też niczego nie gwarantuje. Jeśli czujesz się na siłach to walcz o swoje szczęścieMam 39 lat i dwoje dzieci,córka ma 9 lat a syn 13. Od jakiegoś czasu myślę o trzecim dziecku. Bardzo bym chciała a zarazem bardzo się boję czy wszystko będzie dobrze.Dodajcie otuchy...
To prawie w takim samym wieku mamy dzieci moja córka lat 9 bardzo by chciała młodsze rodzeństwba jest wiele....a w którym jest tygodniu ciąży?witaj,ja mam dwóch chłopców w wieku 14 i 9 lat, mam 37 lat,jedno poronienie za sobą i obecnie jestem w ciąży. Tysiące razy się zastanawiałam czy to nie za późno,ale doszłam do wniosku że jak nie teraz to kiedy? Też się boję,ale mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze
wychodzi mi 5 tydzień,jeszcze nikt nie wie, oprócz was i męża czekam na USG,mam w przyszłą środęTo prawie w takim samym wieku mamy dzieci moja córka lat 9 bardzo by chciała młodsze rodzeństwba jest wiele....a w którym jest tygodniu ciąży?
Hortensja1
Zaciekawiona BB
Ja pierwsze dziecko, urodziłam przed 30, jak miałam 35 byłam w ciąży ale ciąża obumarła. Wiele razy biję się z myślami czy jeszcze próbować, mam 38l. Po waszych wpisach myślę, że jeszcze nie jest za póżno. Ważne żeby brać jakieś witaminy przed ciążą.
ja też się biłam z myślami,ale doszłam do wniosku że albo teraz albo nigdy. I mimo tego,że mam słaby przyrost hcg to mam nadzieję że wszystko ułoży się pomyślnie.Ja pierwsze dziecko, urodziłam przed 30, jak miałam 35 byłam w ciąży ale ciąża obumarła. Wiele razy biję się z myślami czy jeszcze próbować, mam 38l. Po waszych wpisach myślę, że jeszcze nie jest za póżno. Ważne żeby brać jakieś witaminy przed ciążą.
Hortensja1
Zaciekawiona BB
Trzeba spróbować, nigdy nie jest za póżno jeśli się czegość chce
H
Helena!
Gość
Ja się podniosłam na duchu jak wylądowałam na fb na grupie ciąża i macierzyństwo koło 40. Tam wiele kobiet rodzi mając 45, a czasami więcej. 40 to młode mamuśki w tej grupie
Madame JS
Fanka BB :)
A gdzie ta grupa? Chętnie zobaczę, bo pewnie do czterdziestki się nie wyrobię...Ja się podniosłam na duchu jak wylądowałam na fb na grupie ciąża i macierzyństwo koło 40. Tam wiele kobiet rodzi mając 45, a czasami więcej. 40 to młode mamuśki w tej grupie
reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Powiedzmy Biologicznie jednak kiedyś jest za późno, choćby się bardzo chciało ;-)Trzeba spróbować, nigdy nie jest za póżno jeśli się czegość chce