Margot ja w pierwszej coazy tez kupowalam okolo 7-8 mies i byly dobre pozniej do karmienia jesli chodzi o rozmiar, juz mi piersi nie urosly jakos znaczaco, szkoda tylko ze po karmieniu bardzo znaczaco zmalaly :-( ale to juz inna bajka. Zreszta czytalam gdzies kiedys ze staniki do karmienia nie powinny miec luzu, wrecz przeciwnie - nawet lepiej jak sa bardziej dopasowane, pomaga to ponoc uniknac nawalu pokarmu. Cos o tym wiem bo w pierwszej ciazy nie bylam zorientowana i stalym nawykiem zdejmowalam stanik na noc, w ciagu chyba 3 dni dorobilam sie nawalu i zastoju, bol okropny!!!
jelsi chodzi o zelazo to ja biore to z PL dla kobiet w ciazy i jestem zadowolona bo nie afektuje mi to kupki, znaczy kolor jest ciemny ale problemow z zatwardzeniem nie mam.
A jak zakupy dla dzidzi sie udaly? ja zupelnie nie pomyslalam ze przeciez Next ma ciuszki dla takich malusinskich. Kupuje tam dla mojej 3 latki i bardzo zadowlona jestem.
Moi rodzice przylatuja ok 8 grudnia, termin mam na 1.12 to mam nadzieje ze dzidzia juz bedzie. Moga przyleciec tylko na tydzien, takze chcialabym zeby dzidzia juz byla z nami. My do Pl jedziemy dopiero w maju przyszlego roku.
Joanna nie martw sie zanadto, wiem ze to wazna kwestia ale moja dzidzia tez czasem ma okresy 'ciche'. Np w ostatnia noc byla duuuzo bardziej spokojniejsza niz w poprzednie noce, ale dzis czuje juz ruchy, chociaz bardziej delikatne. Trzeba jeszcze wziasc pod uwage ze na naszym etapie ok 30tc dziecko ma juz mniej miejsca w macicy na wygibasy wiec i te ruchy sa delikatniejsze czasem. Ale jak najbardziej jedz do szpitala gdy sie martwisz, zawsze to bedziesz spokojniejsza, wloza cie na ktg, potrzymaja jakis czas i bedziesz wiedziec. Daj znac co i jak.
motylek mnie polozna w ogole nie mierzyla macicy na ostatniej wizycie 12.09, mierzyla na poprzedniej, ktora mialam w czerwcu.... w ogole do drugiej ciazy to oni juz tak olewacko podchodza ze szok. Tylko nerwy czlowiek sobie szrapie