reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

Asiu to jedna szczepionke mamy z glowy ;-)
oni tutaj ztymi szczepionkami to maja tak,ze jak cos panuje to hurtem szczepia,a potem tak jak szybko wprowadzili,tak szybko wycofuja :tak:
ja caly czas mysle o tej na krztusiec..
niby chce,ale mam mieszane uczucia...no i strach jest,bo kazda szczepionka czasami bardziej moze zaszkodzic niz pomoc :tak:

reklama
Malden Masz racje. Ja tez sie miotam ale bardziej jestem Na nie.
A z ta grypa to przesadzili juz zupelnie. Chca by ludzie sie szczepili a zadnej gwarancji bezpieczenstwa nie daja

Inek- ja tez sie szczepie na obydwie.

Joanna_Z - w wiadomosciach byla mowa o tym ze brakuje szczepionek i dla wszystkich moze nie wystarczyc.. wycofano czesc bo mieli co do nich watpliwosci wiec ze wzgledow bezpieczenstwa.. i stad opoznienie w przychodniach bo niektore czekaja na nowa dostawe szczepionek.. Zadnej wzmianki o ciezarnych nie bylo- to byla ogolna wiadomosc dla wszystkich zeby ostrzec ze byc moze jesli zadzwonia do swojej przychodni to okaze sie ze brakuje szczepionek i na razie nie szczepia.. i trzeba czekac ale to zalezy od przychodni jaki ma zapas. Ja dzis zadzwonilam do mojej i umowilam sie na jutro na szczepienie bez problemu. To nie bylo ostrzezenie o ryzyku zwiazanym z braniem przez kogokolwiek szczepionki ale ostrzezenie o tym ze brakuje w uk szczezpionek i dla wszystkich moze nie wystarczyc.

Joanna uwazam ze Twoja wiadomosc wprowadza w blad inne ciezarne.. Oto artykul z wczoraj z pierwszej lepszej gazety:
Flu jab chaos: safety fears cause vaccine shortage and thousands of appointments to be cancelled | Mail Online

Jaka gwarancje bezpieczenstwa maja Tobie dac?? i na co ogolnie na co dzien ci ktokolwiek daje gwarancje? Czy np szpital lub nhs moze Ci dac gwarancje ze porod przebiegnie w 100% pomyslnie? Nie. Itd itd. Szczepionki na grype daje sie od wielu lat ciezarnym nie tylko w anglii. To nie jest nowosc i nie ma dowodow na to zeby byly niebezpieczne. na necie jest pelno o tym artykulow.

Oczywiscie kazda z nas ma prawo do wyboru. Ale zadna nie ma prawa wprowadzac w blad...

Daily mail jest dla mnie malo wiarygodnym dostawca informacji. Poza tym nie mowilam ze chodzi wylacznie o kobiety w ciazy.
http://www.bbc.co.uk/news/health-19869278 to jest to co ja czytalam, I oczywiscie GP moga dostarczyc nowa szczepionke, ale moze sie okazac ze tez cos z nia nie tak. Kazdy ma wybor I szanuje odmienne zdanie innych osob.
Zycze udanej nocy, a juz ostatnia rzecza jakiej chcialam to zeby ktos sie za tak Na mnie za to wkurzal eh

Ostatnia edycja:
Joanna - ja sie na Ciebie wcale nie wkurzam i tez nie chce nikogo denerwowac (emocjii i tak mamy wystarczajaco duzo obecnie :) jakos przeczytalam Twoj post i madlen i wynikalo z nich ze problem jest z glowy bo tych szczepionek juz nie ma wcale bo je wycofali itd. Tymczasem sa szczepionki i tylko w niektorych przychodniach moze sie zdarzyc ze zabraknie. U mnie w miescie bez problemu dzis wzielam te na grype a w przyszlym tygodniu wezme na krztusiec. Tez najpierw czytalam o tym i sie zaczelam stresowac - brac czy nie- zreszta pisalam o tym na forum. Przemyslalam to i postanowilam je wziac. Kurcze dziewczyny wyglada na to ze dopiero wszystko przed nami - tysiace dylematow na temat szczepienia dzieciaczkow w przyszlosci itp - szczegolnie dotyczy to nowych mam jak ja..

Ja tez nie czytam daily mail :) to pierwszy lepszy artykul jaki znalazlam na necie i jest bardzo podobny do innych jakie sie ukazaly..

Dziewczyny czy Wam tez twardnieje brzuch? mi od 2 dni bardzo - az w nocy mnie to obudzilo i nie moglam spac..

Ostatnia edycja:
Margot najgorzej jak cos sie pisze a nie rozmawia twarza w twarz:) nie
Mozna do konca przekazac emocji.
Ja mam jutro polozna, grypa u mnie odpada nigdy sie nie szczepilam I Na razie nie zamoerzam, krztusiec jest ciezka decyzja, ale tu tez wolalabym szczepienia uniknac. Choc wiem jak okropny jest krzusiec I jak bardzo mecze sie dziecko kiedy choruje.

A wyborow mnostwo, pamietam jak mialam maye za szczepic Na mmr a wszedzie mowili ze to powoduje autyzm, ale zaszczepilam.

Eh decyzji tysiace

A z brzuchem mam tak od 20 tyg, choc teraz tak jak I u ciebie od dwoch dni sie nasililo, zerszta dzis to mi dziecko caly czas pod zebrami Siedzi masakra

Co do szczepienia przeciw grypie to ja tak jak Joanna nie zrobiłam tego i na krztysiec też raczej się nie zdecyduje. Córka teraz ma mieć szczepienie na raka szyjki macicy i też się nie zgodziłam. Może źle postąpiłam ale po rozmowie z lekarzami z pl wydaje mi się, że podjęłam słuszną decyzję.
Co do brzucha to ja mam non stop twardy aż do bólu:-)

Joanna i Bulkaasia - w Polsce to na to twardnienie brzucha lekarze mowia zeby po prostu brac no-spe. Ja juz sama nie wiem - mam nawet tutaj zapas nospy ale jakos chce uniknac brania jakichkolwiek lekow podczas ciazy jesli tylko da sie wytrzymac bol.. wiem ze duzo ciezarnych bralo i bierze nospe i nic sie nie dzieje. Czy Wy tez bierzecie?

Bo ten moj twardy brzuch od 2 dni to masakra normalnie.. zebra tez mnie bola bez wzgledu na to czy sie duzo ruszam czy nie..

Joanna - daj znac co tam ciekawego wydarzylo sie u poloznej :) u mojej ostatnio to taka olewka odeszla ze nawet zapomniala wspomniec slowem o tych szczepionkach dopiero ja przy wyjsciu zapytalam...

reklama
Do góry