reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

czytam twoje posty siedze i płacze, bardzo mi przykro, kochana bede trzymała kciuki zeby Ci sie udało urodzic jeszcze slicznego zdrowego bobsa;*

reklama
bo dziecko jest darem od Boga. ja na poczatku okropnie sie bałam, byłam załamana, ale teraz ciesze się, że nosze pod sercem mojego malego skarba :)

ja nigdy nie byłam załamana mój facet też nie ucieszył sie bardzo że będziemy mieć dziecko, teraz przytula sie do brzuszka i czeka aż dostanie kopniaka. i jest bardzo dumny bo ma być syn..;-) ludzie gadali gadają i gadać będą i to sie nie zmieni a przejmowanie sie tym moze tylko zaszkodzić wam i waszym maluchom. ja mam 3 tyg do terminu i chodze jeszcze do szkoły i dumnie prezentuje swój brzuszek choć wcale taki duży nie jest..;-)

pewnie ze nie ma się czego wstydzic. Ja akurat zaszlam w ciaze w wakacje po 3kl lo. I bylam koszmarnie zalamana, bo mi rodzice natlukli do glowy ze przeciez co ze studiami, ze papiery zlozone... Niestety ciaze poronilam, i dopiero docenilam wtedy jak wiele stracilam. Nastepne dziecko- nasz synek, zostal poczety 5mies pozniej. Calkowicie swiadomie. I juz nigdy nie przejdzie mi przez mysl ze nie chce dziecka... moj blad.

Witam wszystkie przyszłe Mamusie:) Ja ostatni tydzień spędziłam w klinice w trójmieście (niestety to ponad 2 godz samochodem od Kwidzyna), ale mój dzielny facet codziennie po pracy przyjeżdżał, jadał w "stołówce" choć jakość jedzenia była porównywalna z 4gwiazdkowym hotelem w którym spaliśmy w Tunezji... Cały czas wymiotowałam, a niestety okazało się, że mam cukrzyce ciążową (tak jak moja babcia w każdej ciąży) i pani doktor skierowała mnie do szpitala... Byłam w kilku szpitalach sale minimum po 3 osoby (takie przepełnienia a jeszcze straszne mam problemy ze snem), więc narzeczony zawiózł mnie do kliniki (w sumie było jak na wakacjach):) Super opieka, atmosfera, po prostu bajka... No i przeżyłam ten najgorszy tydzień głównie na kroplówkach, ale też dzięki lekarzom, pielęgniarkom:) Nawet zapewniają opiekę Psychologa:) Swoją drogą super babka... Ciągle tylko podtrzymywała na duchu, żeby przetrzymać:) Na szczęście z ciążą wszystko w najlepszym porządku:) Mdłości dziś wcale nie miałam:) (już pora bo ileż można się męczyć)....
A co do szkoły, hmm ja nie mam problemów z "gadaniem" ... Załatwiłam sobie z dyrektorką, że zaliczę 2 semestry na raz do grudnia... I mam terminy egzaminów umówione z nauczycielami... A do nich przygotowują mnie nauczyciele w ramach korepetycji (są z innego miasta niż moja szkoła):) Ale wiem, że wszystko szybko zaliczę już mam niemiecki z głowy, bo poszłam się umówić na egzamin i kobieta pyta się o termin, a ja na to, że nawet jutro i w koncu na drugi dzień miałam:) Ale to dzięki rodzicom:) Jak dobrze, że od 3 roku życia kładli nacisk na języki:) Dzięki Wam za to:) A czasem tak się wzbraniałam:) Też zamierzam szybko zacząć wczesną edukację dziecka:)

Ostatnia edycja:
no ja mialam robione testy na glukoze 50 mg i wyszlo mi troche za wysokie. teraz 5 albo 6 pazdziernika ide na 75mg. mam nadzieje, ze wyjdzie wszystko w porzadku.. nie chcialabym miec tej cukrzycy ciazowej..

Witajcie dziewczyny:p:p My sie nie zabardzo znamy bo pislam tu ostatni raz chyba z 2 miesice temu...;p;p;p
Dziewczyny z ktorymi sie juz znam odezwijcie sie i powiedzcie co tam wam sie urodzilo;p;p:D:D

Jejku jak czytam niektóre posty to szok! Ja mam 19 lat i chodze do 3 liceum. W mojej szkole wszyscy zareagowali normalnie ( moze dlatego ze od 4 lat tam ktos co roku w ciaze zachodzi wlacznie juz z 2 nauczycielkami w tym roku :D ) pedagog za mna latala i ciagle sie pytala jak sie czuje i ze jak na cos mam ochote to mam jej mowic, na kazdej lekcji moglam jesc i bez pytania do ubikacji wychodzic, pani sekretarka robila mi herbate, a dyrektor lubi dzieci i powiedzial ze jak urodze to mam przychodzic czasem z dzieckiem do szkoly jak bede zdawać ( bo mam nauczanie indywidualne), faktycznie zdziwilam sie troche bo nie spodziewalam sie takiej reakcji, kazdy mnie rozpieszcza hehe. Ciesze sie ze chodze do takiej tolerancyjnej szkoly... A na poczatku tak narzekalam....

jeju to macie wspaniale.Ja juz wieki temu tutaj pisalam,ze mnie ze szkoly wywalili i teraz majac 19 lat robie mature w zaocznym lo.No cóż,mam nadzieję,że przed wspanialych pedagogów nie ucierpią na tym moje studia;/

reklama
Do góry