reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
Witam jestem tutaj nowa przyszłą mama;)
Zaszłam w ciaze w lutym bylam wtedy w 2 klasy LO. Teraz jestem w 3 klasie lecz teraz chodzę wieczorowo. Jestem osoba która ma słaba psychikę i moje serdeczne kolezanki gdy dowiedzialy się ( nie wiem skad) ze jestem w ciazy, nie bylo za ciekawie, oczywiscie zadna wprost mi nic nie powiedziala ale cała szkoła huczała ze jestem w ciazy, nie jest to normlane, bo bylam juz wtedy osoba pełnoletnia wiec nie powinno nikogo to interesowac no ale coz jest jak jest ;) Dlatego tez przeniosłam sie do szkoly wieczorowej. Teraz mam własne mieszkanie, moj narzeczony pracuje, swietnie nam sie wiedzie, dobrze sie dogadujemy, a rodzina nie moze wyjsc z podziwu, ze jestesmy mlodzi a tak szybko dojrzelismy;) Mam termin na 29 listopada wiec mam jeszcze troszkę czasu;) Maluszek coraz mocniej i czesciej "atakuje" przypominajac o sobie;)

witaj przysszla-mama. u mnie w szkole tez wszyscy hucza o tym ze jestem w ciazy łacznie z nauczycielami, no ale musze temu podolac. mam grono kolezanek ktore mi pomagaja i jest o wiele latwiej z nimi.

moja klasa bardzo dobrze przyjeła to ze jestem w ciąży. nie bylo jakiś ogromnych okrzyków zdziwienia. mam w szkole ok 1500 uczniów w tamtym roku było pare dziewczyn z brzuszkiem ale wszystkie juz urodziły albo nie zaczynały kolejnej klasy. w tym roku jeszcze nie minełam na korytarzu drugiej ciężarówki. ludzie sie patrza bo od tego maja oczy a mi ich opinia wisi chodze dumnie z głową podniesiona do góry i uśmiechem na twarzy. nauczyciele sa bardzo w porzadku nikt nie robi komentarzy i staraja sie iśc na reke... jedyne na co moge narzekac to 4piętrowy budynek i mnóstwo schodów do pokonania...xD

Ja już też sie nie przejmuje, teraz chodzę dumnie i pokazuje moj mały wielki brzuszek;)
No zalezy to od szkoly i dojrzałosci uczniów;) U mnie sie to nie sprawdziło, oprócz paru dobrych mi kolezanek;) A jak się czujecie?;)

kochane gadać będą zawsze, czy otwarcie, czy po kątach. Ale nie ma się czym przejmować... ;-) a niech gadają! Wy macie swoje życie a opinia liczy się tylko waszego faceta bo on jest wam teraz najbliższy i tych którym na was zależy. Pamiętam jaki horror przeżyła moja najbliższa przyjaciółka. Zaszła w ciąże w 2kl liceum, w wakacje urodziła Dawidka. Wcześniej kilka mies przed porodem wyszła za mąż. Po ciąży zaczęła brać tabletki anty, ale... okazało się że były żle dobrane i w 3kl liceum zaszła w ciążę ponownie. Kobieta miała 19lat, męża i nikogo nie powinno obchodzić co robi i jak... No ale niedojrzałość ludzka zrobiła swoje. Po szkole poszły plotki że moja przyjaciółka się puszcza na prawo i lewo, że jedna wpadka jej niczego nie nauczyła, a rozniosły to osoby najmniej wiedzące jaka była sytuacja. Ale Ewelka dzielnie przeszła przez całą szkołę, zdała maturę będąc już z nie małym brzuszkiem i mając niespełna rocznego synka w domu, którym trzeba się było po szkole zająć. Teraz chlopcy maja 3 i 2 latka, ona studiuje, wybudowala sobie dom a zycie ma doskonale ulozone majac zaledwie 21 lat

hej dziewczyny, obecnie jestem w 3 klasie lo i jestem w ciazy, od drugiego semestru zamierzam sie jednak przeniesc, nie potrzebuje tych glupich spojzen i plotkowania

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się, ludzie gadają i bedą gadać. Dbajcie o siebie i o swoje dziecko . Jesteście teraz najwżniejsze. Ja mam 25 lat miesiąc temu pochowałam swoją córeczkę. Nie traktujcie swojej ciąży jak problem, tylko jako największy dar od Boga...

Do góry