reklama
Rozwiązanie
Dzięki za rady. Chyba faktycznie jeszcze poczekam żeby nie biegać za często na te wizyty i niepotrzebnie się narażać. Czuję się dobrze, póki co nie mam żadnych innych objawów. Zresztą pierwsza ciąże miałam idealna, ani razu nie wymiotowałam, pracowałam prawie do końca. Oby było tak też tym razem
Wesoła_Aga
Fanka BB :)
Mój pracuje zdalnie.
W naszym przypadku to prędzej ja coś przywloke.
W naszym przypadku to prędzej ja coś przywloke.
reklama
Ajrin77
Hej dziewczyny, mam do Was takie pytanie od rana jestem w stresie bo okazało się że mój lekarz ginekolog zamknął przychodnie i nie.moge się z nim.skontaktowac, udało mi się jedynie dodzownic do innej poradni gdzie otrzymałam informacje że jedyne na co mogę.liczyc to teleporada. Też macie taki problem??? Czyli narazie nie ma opcji na badania jakiekolwiek
Ewela1990
A to miałas prywatnego? Mój przyjmuje i prywatnie i w przychodni. Co prawda do przychodni puszczają pojedynczo ale nie wyobrażam sobie abym była bez opieki w ciąży. Badania krwi też miałam zrobiłam normalnie. Bo w tej przychodni mam też laboratorium.Hej dziewczyny, mam do Was takie pytanie od rana jestem w stresie bo okazało się że mój lekarz ginekolog zamknął przychodnie i nie.moge się z nim.skontaktowac, udało mi się jedynie dodzownic do innej poradni gdzie otrzymałam informacje że jedyne na co mogę.liczyc to teleporada. Też macie taki problem??? Czyli narazie nie ma opcji na badania jakiekolwiek
Ajrin77
Prywatnie właśnie ...jestem przerażona...A to miałas prywatnego? Mój przyjmuje i prywatnie i w przychodni. Co prawda do przychodni puszczają pojedynczo ale nie wyobrażam sobie abym była bez opieki w ciąży. Badania krwi też miałam zrobiłam normalnie. Bo w tej przychodni mam też laboratorium.
Ewela1990
A dzwoniłaś do niego, co masz teraz zrobić? Ważne też kiedy ostatni raz widziałas dziecko.Prywatnie właśnie ...jestem przerażona...
Ajrin77
No wlasnie nie mam żadnego kontaktu, jestem tylko po teleporadzie w jakiejś innej przychodni zdrowia gdzie powiedziano mi żeby nie robic żadnych badań z krwi na razie nie wycjodzic z domu i tyle....:/A dzwoniłaś do niego, co masz teraz zrobić? Ważne też kiedy ostatni raz widziałas dziecko.
Wiatraki
Na NFZ rzeczywiście porada telefoniczna, natomiast prywatnie byłam dzisiaj na wizycie i kolejna mam zaplanowaną za dwa tygodnie. Na szczęście prowadze ciążę prywatnie i na NFZ.Hej dziewczyny, mam do Was takie pytanie od rana jestem w stresie bo okazało się że mój lekarz ginekolog zamknął przychodnie i nie.moge się z nim.skontaktowac, udało mi się jedynie dodzownic do innej poradni gdzie otrzymałam informacje że jedyne na co mogę.liczyc to teleporada. Też macie taki problem??? Czyli narazie nie ma opcji na badania jakiekolwiek
Wiatraki
Mój dr prywatnie mówił, że dzwoni do niego mnóstwo pacjentek w takiej sytuacji jak Ty w ogóle bez kontaktu, choćby telefonicznie...przyjmuje je w miarę możliwości... powiedzial, że on nie wyobraża sobie tak zostawić swoich pacjentek...może uda Ci się znaleźć innego lekarza. W którym tygodniu ciąży jesteś? Podaj może miasto, może ktoś pomoże.No wlasnie nie mam żadnego kontaktu, jestem tylko po teleporadzie w jakiejś innej przychodni zdrowia gdzie powiedziano mi żeby nie robic żadnych badań z krwi na razie nie wycjodzic z domu i tyle....:/
Trzymam kciuki
Koszmar...
Ajrin77
No wlasnie kolejna wizytę mam 09.04 nie dostałam żadnej informacji żeby to było odwołane ale tak jak mówię nie mam żadnego kontaktu z lekarzem, nie wiem co będzie później ale pewnie nie lepiej. Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem na nfz , jedyny plus jest taki że przepisał mi kontynuacje leków które miałam brać i powiedział że wypisze L4 ale to tyle, USG miałam robione miesiąc temu, jestem w 13 tygodniu ciąży, zaczęłam go właśnie dziś...jestem z Krakowa, lekarz z NFZ chociaż bardzo uprzejmy powiedział coś w stylu żeby obserwować czy brzuch rośnie, jak nie ma krwawień to ok...nie raz kobiety są bez lekarza 2 lub 3 miesiące i że jest ok...ale jakoś mnie to dobiło.Mój dr prywatnie mówił, że dzwoni do niego mnóstwo pacjentek w takiej sytuacji jak Ty w ogóle bez kontaktu, choćby telefonicznie...przyjmuje je w miarę możliwości... powiedzial, że on nie wyobraża sobie tak zostawić swoich pacjentek...może uda Ci się znaleźć innego lekarza. W którym tygodniu ciąży jesteś? Podaj może miasto, może ktoś pomoże.
Trzymam kciuki
Koszmar...
reklama
Wiatraki
A prywatny nie ma rejestracji albo strony na FB, w internecie, cokolwiek... słabo, że nie masz z nim kontaktu... współczuję...fakt, że wizyty powinnaś mieć, jeżeli wszystko jest ok, co cztery tygodnie, ale poczucie braku opieki nie jest niczym fajnym...No wlasnie kolejna wizytę mam 09.04 nie dostałam żadnej informacji żeby to było odwołane ale tak jak mówię nie mam żadnego kontaktu z lekarzem, nie wiem co będzie później ale pewnie nie lepiej. Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem na nfz , jedyny plus jest taki że przepisał mi kontynuacje leków które miałam brać i powiedział że wypisze L4 ale to tyle, USG miałam robione miesiąc temu, jestem w 13 tygodniu ciąży, zaczęłam go właśnie dziś...jestem z Krakowa, lekarz z NFZ chociaż bardzo uprzejmy powiedział coś w stylu żeby obserwować czy brzuch rośnie, jak nie ma krwawień to ok...nie raz kobiety są bez lekarza 2 lub 3 miesiące i że jest ok...ale jakoś mnie to dobiło.
Poszukaj innego doktora, to początek ciąży, może się uda
Fajnie, że na NFZ zapewnił zwolnienie i recepty!