reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

a do jakiego lekarza chodziłaś?

dr. Jastrząb - ja go poznałam przy moim II porodzie, nigdy od żadnego lekarza nie uzyskałam takiej masy ciepła i wsparcia. A to było wtedy na NFZ.
Ale wiem, że on już powoli chce się wycofywać z pracy, bo już wiek coraz wyższy. Nie dawno urodził mu się wnuk w Medi 😊

reklama
dr. Jastrząb - ja go poznałam przy moim II porodzie, nigdy od żadnego lekarza nie uzyskałam takiej masy ciepła i wsparcia. A to było wtedy na NFZ.
Ale wiem, że on już powoli chce się wycofywać z pracy, bo już wiek coraz wyższy. Nie dawno urodził mu się wnuk w Medi 😊
O tak on mi robił cesarkę super lekarz ☺️ szkoda że myśli o zakończeniu pracy ale rozumiem

Bylam na usg przed chwila, pojawił się pęcherzyk 3,6 mm beta 1200 więc to by pasowało. Myślicie że mogę już odetchnąć i wykluczyć pozamaciczna?

Lekarka powiedziała że podczas decyzji o podaniu meto bylam na granicy operacji ale próbowali jeszcze uratować jajowod. Mi badali betę dzień przed podanie meto więc w momencie podania miała większą ponieważ minęły 24 godziny od badania ale nie wiem jaka. Czytałam ze mato jest najskuteczniejsze jak jest niska beta i nie ma ech serca. U mnie zapewne już ciaza była tak zaawansowana w momencie podania ze juz nie zadziałał. Lekarz też powiedzial ze jak juz jes żywa ciaza to od razu operacja. Lekarka która mnie operowała mowila ze juz jajowod podkrwawial więc to był już moment na operacje. Mialam laparoskopia ale dziś już chodzę choć jeszcze bardzo wolno. Dostawałam przeciwbolwe jak mnie tylko zaczęło boleć. Trochę pobolewa jeszcze przy zmianie pozycji. Wychodzę jutro, ale jakbym bardzo chcilala to mogłam wyjść dziś. Wolałam zostać bo jednak nie czułam się na siłach.
Tak, meto zanim zacznie działać to trochę trwa wiec jak ciaza jest już zbyt zaawansowana to to nic nie daje. Przykro mi, że dolaczylas do naszego grona. Jak coś to wołaj, jest nas więcej

reklama
Bylam na usg przed chwila, pojawił się pęcherzyk 3,6 mm beta 1200 więc to by pasowało. Myślicie że mogę już odetchnąć i wykluczyć pozamaciczna?

Raczej tak, choć poza tym ze względu na kiepskie przyrosty nie liczyłabym, że z tego będzie zdrowa ciąża 😞
Czytałam, że u was to druga taka sytuacja. Bałaś co przy poprzednim poronieniu?

Do góry