reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

Dzięki za szczegółowy opis. Ten opis poronienia to ja miałam takie coś w prawidłowej donoszonej ciąży, w 7+4 dostałam krwawienia i wlasnie wypadła taka masa i myślałam że to jajo płodowe a okazało się że to krwiak.

Byłam dziś u takiej lekarki co kilka razy u niej już byłam (mam pakiet w medicover więc nie mam jednego swojego lekarza, mam powiedzmy trzech do których chodzę) i ona powiedziała że cały ten obraz, wyniki krwi to dla niej wygląda na wczesną ciążę maciczną która się zaraz poroni. I żebym w piątek zrobiła betę i usg. Jak dostanę krwawienia takiego miesiączkowego to mam czekać aż się skończy i na kontrole. Na USG dziś nic nie było widać oczywiście. Więc ja już nie wiem co myśleć.
Wiesz co, te sprzęty w Medi to świetność mają za sobą.
Nie wiem, skąd jesteś, u nas (Krk) mówi się, że w medi pracują ci, którzy są zbyt słabi, żeby mieć prywatne placówki.

reklama
Wiesz co, te sprzęty w Medi to świetność mają za sobą.
Nie wiem, skąd jesteś, u nas (Krk) mówi się, że w medi pracują ci, którzy są zbyt słabi, żeby mieć prywatne placówki.
Ja Warszawa, i tutaj zależy od placówki jakie ma usg, bo np szpital medicover ma najlepszy sprzęt i lekarze też są bardzo dobrzy np Renata jaczyńska (ona mi zdiagnozowała zespół downa w pierwszej ciąży). W placówkach też pracują lekarze bardzo dobrzy ale ciężko się do nich dostać. Ja teraz byłam pierwszy raz w medicover z tą ciążą, bo wczoraj robiłam usg w babca medica a tam mają bardzo dobry sprzęt. Generalnie to byłam u 4 różnych lekarzy to któryś powinien coś zauważyć.
Musze poprostu poczekać, jak beta jest poniżej 1000 to napewno i z dobrym sprzętem ciężko coś zauważyć

Ja Warszawa, i tutaj zależy od placówki jakie ma usg, bo np szpital medicover ma najlepszy sprzęt i lekarze też są bardzo dobrzy np Renata jaczyńska (ona mi zdiagnozowała zespół downa w pierwszej ciąży). W placówkach też pracują lekarze bardzo dobrzy ale ciężko się do nich dostać. Ja teraz byłam pierwszy raz w medicover z tą ciążą, bo wczoraj robiłam usg w babca medica a tam mają bardzo dobry sprzęt. Generalnie to byłam u 4 różnych lekarzy to któryś powinien coś zauważyć.
Musze poprostu poczekać, jak beta jest poniżej 1000 to napewno i z dobrym sprzętem ciężko coś zauważyć
U mnie jedna lekarka z medi zawaliła tak, że mam dziecko na cmentarzu, a potem drugi, super polecany i rozchwytywany lekarz prawie mi zafundował powtórkę 😓 tyle, że potem sobie poprawili dokumentację, bo jak złożylam skargę to wszystko już bylo cacy.

U mnie jedna lekarka z medi zawaliła tak, że mam dziecko na cmentarzu, a potem drugi, super polecany i rozchwytywany lekarz prawie mi zafundował powtórkę 😓 tyle, że potem sobie poprawili dokumentację, bo jak złożylam skargę to wszystko już bylo cacy.

Akurat szpital medicover a placówki zwykle go zupełnie co innego

Akurat szpital medicover a placówki zwykle go zupełnie co innego
Ale tu mowa i o tym i o tym :)
My mamy szpital współpracujący z Medicover dosyć mocno, są z jednej grupy kapitałowej, no i generalnie też lepiej tam nie jeżdzić. Całe szczęscie mamy drugi z 3st.

Ale to tam kij.
Nie jestem przekonana do Medi nawet nie przez moje doświadczenia, ale przez to, że takie opinie o lekarzach z placówek są.

My mamy szpital współpracujący z Medicover dosyć mocno, są z jednej grupy kapitałowej, no i generalnie też lepiej tam nie jeżdzić. Całe szczęscie mamy drugi z 3st.

Ale to tam kij.
Nie jestem przekonana do Medi nawet nie przez moje doświadczenia, ale przez to, że takie opinie o lekarzach z placówek są.

No ja miałam fantastycznego lekarza Medi.
Ma też swoją praktykę jak coś.
W Warszawie nie maja faktycznie III stopnia ale maja II 🤷‍♀️

Ale to tam kij.
szpital medicover a szpital współpracujący z medicover to co innego. możliwe że w krakowie jest inaczej, ale w warszawie w placówkach pracują naprawdę dobrzy specjaliści i mają bardzo dobry sprzęt (oczywiście nie wszyscy i nie wszędzie ale to trzeba poporstu poszukać)

Czyli metotreksat nie zadziałał w ogóle?
Ile beda cie trzymać w szpitalu? Jak się czujesz? Miałaś laparoskopię czy standardowa operację?
Lekarka powiedziała że podczas decyzji o podaniu meto bylam na granicy operacji ale próbowali jeszcze uratować jajowod. Mi badali betę dzień przed podanie meto więc w momencie podania miała większą ponieważ minęły 24 godziny od badania ale nie wiem jaka. Czytałam ze mato jest najskuteczniejsze jak jest niska beta i nie ma ech serca. U mnie zapewne już ciaza była tak zaawansowana w momencie podania ze juz nie zadziałał. Lekarz też powiedzial ze jak juz jes żywa ciaza to od razu operacja. Lekarka która mnie operowała mowila ze juz jajowod podkrwawial więc to był już moment na operacje. Mialam laparoskopia ale dziś już chodzę choć jeszcze bardzo wolno. Dostawałam przeciwbolwe jak mnie tylko zaczęło boleć. Trochę pobolewa jeszcze przy zmianie pozycji. Wychodzę jutro, ale jakbym bardzo chcilala to mogłam wyjść dziś. Wolałam zostać bo jednak nie czułam się na siłach.

reklama
Lekarka powiedziała że podczas decyzji o podaniu meto bylam na granicy operacji ale próbowali jeszcze uratować jajowod. Mi badali betę dzień przed podanie meto więc w momencie podania miała większą ponieważ minęły 24 godziny od badania ale nie wiem jaka. Czytałam ze mato jest najskuteczniejsze jak jest niska beta i nie ma ech serca. U mnie zapewne już ciaza była tak zaawansowana w momencie podania ze juz nie zadziałał. Lekarz też powiedzial ze jak juz jes żywa ciaza to od razu operacja. Lekarka która mnie operowała mowila ze juz jajowod podkrwawial więc to był już moment na operacje. Mialam laparoskopia ale dziś już chodzę choć jeszcze bardzo wolno. Dostawałam przeciwbolwe jak mnie tylko zaczęło boleć. Trochę pobolewa jeszcze przy zmianie pozycji. Wychodzę jutro, ale jakbym bardzo chcilala to mogłam wyjść dziś. Wolałam zostać bo jednak nie czułam się na siłach.
Tak z tego co piszesz to musiała być bardzo duża ciąża przy takiej becie. Dobrze że masz to już za sobą.

Do góry