reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

O matko 6 osobowa 🙉 strasznie to brzmi
Nie wspominam źle :) Panie pielęgniarki bardzo miłe i empatyczne, lekarze tez wszystko wyjaśniali. Toalety mega czyste - jak kiedyś byłam na Inflanckiej to byłabym się coś tam złapać przy stanie toalet 😂 Jak się wszyscy lepiej poczuli na drugi dzień to nawet trochę sobie z dziewczynami pogadalysmy więc czulam się też bardzo zrozumiana.

reklama
Nie wspominam źle :) Panie pielęgniarki bardzo miłe i empatyczne, lekarze tez wszystko wyjaśniali. Toalety mega czyste - jak kiedyś byłam na Inflanckiej to byłabym się coś tam złapać przy stanie toalet 😂 Jak się wszyscy lepiej poczuli na drugi dzień to nawet trochę sobie z dziewczynami pogadalysmy więc czulam się też bardzo zrozumiana.

Ale to było już po tym remoncie, który się skończył w połowie 2023 roku?
Bo ja rodziłam w grudniu 2023 i prowadziłam ciąże, i leżałam prawie tydzień na patologii, potem 2 doby po porodzie i było mega czysto, wszystko super itd. Nie było też problemu z moją dietą wegańską

Ciąże prowadziłam jeszcze w lux med i szpitalu Medicover i serio Inflancka wypadła dużo lepiej

W sumie w kupie raźniej ale to zależy na kogo się trafi, dobra narazie czekam na usg nie będę się nakręcać 🙈

Ale to było już po tym remoncie, który się skończył w połowie 2023 roku?
Bo ja rodziłam w grudniu 2023 i prowadziłam ciąże, i leżałam prawie tydzień na patologii, potem 2 doby po porodzie i było mega czysto, wszystko super itd. Nie było też problemu z moją dietą wegańską

Ciąże prowadziłam jeszcze w lux med i szpitalu Medicover i serio Inflancka wypadła dużo lepiej
Tak, druga połowa 2023 :) Z tym że na Inflanckiej leżałam na zwykłej ginekologii, nie na ciążowce.

Dzisiaj dziewczyny znowu idę na usg bo trochę panikuje. Według bety powinnam mieć dzisiaj koło 1000 więc może w końcu coś gdzie zobaczą. Nic mnie boli, mam jakieś standardowe ukłucia ciągnięcia jak w każdej ciąży którą miałam. Chyba będę chodzić codziennie na usg dopóki czegoś nie stwierdzą bo boję się że jak pójdę na sprawdzenie do szpitala to będą chcieli mnie tam trzymać i trzymac

Dzisiaj dziewczyny znowu idę na usg bo trochę panikuje. Według bety powinnam mieć dzisiaj koło 1000 więc może w końcu coś gdzie zobaczą. Nic mnie boli, mam jakieś standardowe ukłucia ciągnięcia jak w każdej ciąży którą miałam. Chyba będę chodzić codziennie na usg dopóki czegoś nie stwierdzą bo boję się że jak pójdę na sprawdzenie do szpitala to będą chcieli mnie tam trzymać i trzymac

No mnie na Żelaznej nie chcieli, bardzo długo czekali - tzn. po prostu miałąm przychodzić na kontrolę na IP co 2 dzień. Wtedy beta + usg
Pierwszy raz wylądowałam u nich 22.12, a przyjęcie miałam dopiero 10.01

reklama
No mnie na Żelaznej nie chcieli, bardzo długo czekali - tzn. po prostu miałąm przychodzić na kontrolę na IP co 2 dzień. Wtedy beta + usg
Pierwszy raz wylądowałam u nich 22.12, a przyjęcie miałam dopiero 10.01
A to spoko w sumie. To chyba będę się na żelazną kierować w razie co. Po dzisiejszym usg dalej nic nie wiem bo dalej nie widać nic pewnego. Ale mówi że może coś w lewym jajowodzie ale mam torbiel i może pod tą torbielą.
Jedyne co wiem to w sobotę miałam endometrium 13mm a dzisiaj 6mm więc chyba niedługo dostanę krwawienia
Jutro idę na betę i mam też wizytę u lekarza

Do góry