reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

O matko 6 osobowa 🙉 strasznie to brzmi
Nie wspominam źle :) Panie pielęgniarki bardzo miłe i empatyczne, lekarze tez wszystko wyjaśniali. Toalety mega czyste - jak kiedyś byłam na Inflanckiej to byłabym się coś tam złapać przy stanie toalet 😂 Jak się wszyscy lepiej poczuli na drugi dzień to nawet trochę sobie z dziewczynami pogadalysmy więc czulam się też bardzo zrozumiana.

reklama
Nie wspominam źle :) Panie pielęgniarki bardzo miłe i empatyczne, lekarze tez wszystko wyjaśniali. Toalety mega czyste - jak kiedyś byłam na Inflanckiej to byłabym się coś tam złapać przy stanie toalet 😂 Jak się wszyscy lepiej poczuli na drugi dzień to nawet trochę sobie z dziewczynami pogadalysmy więc czulam się też bardzo zrozumiana.

Ale to było już po tym remoncie, który się skończył w połowie 2023 roku?
Bo ja rodziłam w grudniu 2023 i prowadziłam ciąże, i leżałam prawie tydzień na patologii, potem 2 doby po porodzie i było mega czysto, wszystko super itd. Nie było też problemu z moją dietą wegańską

Ciąże prowadziłam jeszcze w lux med i szpitalu Medicover i serio Inflancka wypadła dużo lepiej

W sumie w kupie raźniej ale to zależy na kogo się trafi, dobra narazie czekam na usg nie będę się nakręcać 🙈

Ale to było już po tym remoncie, który się skończył w połowie 2023 roku?
Bo ja rodziłam w grudniu 2023 i prowadziłam ciąże, i leżałam prawie tydzień na patologii, potem 2 doby po porodzie i było mega czysto, wszystko super itd. Nie było też problemu z moją dietą wegańską

Ciąże prowadziłam jeszcze w lux med i szpitalu Medicover i serio Inflancka wypadła dużo lepiej
Tak, druga połowa 2023 :) Z tym że na Inflanckiej leżałam na zwykłej ginekologii, nie na ciążowce.

Dzisiaj dziewczyny znowu idę na usg bo trochę panikuje. Według bety powinnam mieć dzisiaj koło 1000 więc może w końcu coś gdzie zobaczą. Nic mnie boli, mam jakieś standardowe ukłucia ciągnięcia jak w każdej ciąży którą miałam. Chyba będę chodzić codziennie na usg dopóki czegoś nie stwierdzą bo boję się że jak pójdę na sprawdzenie do szpitala to będą chcieli mnie tam trzymać i trzymac

Dzisiaj dziewczyny znowu idę na usg bo trochę panikuje. Według bety powinnam mieć dzisiaj koło 1000 więc może w końcu coś gdzie zobaczą. Nic mnie boli, mam jakieś standardowe ukłucia ciągnięcia jak w każdej ciąży którą miałam. Chyba będę chodzić codziennie na usg dopóki czegoś nie stwierdzą bo boję się że jak pójdę na sprawdzenie do szpitala to będą chcieli mnie tam trzymać i trzymac

No mnie na Żelaznej nie chcieli, bardzo długo czekali - tzn. po prostu miałąm przychodzić na kontrolę na IP co 2 dzień. Wtedy beta + usg
Pierwszy raz wylądowałam u nich 22.12, a przyjęcie miałam dopiero 10.01

reklama
No mnie na Żelaznej nie chcieli, bardzo długo czekali - tzn. po prostu miałąm przychodzić na kontrolę na IP co 2 dzień. Wtedy beta + usg
Pierwszy raz wylądowałam u nich 22.12, a przyjęcie miałam dopiero 10.01
A to spoko w sumie. To chyba będę się na żelazną kierować w razie co. Po dzisiejszym usg dalej nic nie wiem bo dalej nie widać nic pewnego. Ale mówi że może coś w lewym jajowodzie ale mam torbiel i może pod tą torbielą.
Jedyne co wiem to w sobotę miałam endometrium 13mm a dzisiaj 6mm więc chyba niedługo dostanę krwawienia
Jutro idę na betę i mam też wizytę u lekarza

Do góry