reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

Generalnie sprawdzałam opinie ma grupie Warszawskiej i pakietami że odradzano Bielański, Bródnowski i Inflancka. Choć w tym ostatnim urodziłam 8 miesięcy temu syna i byłam mega zadowolona z prowadzenia ciąży, pobytu na patologii w święta Bożego Narodzenia i samego porodu
Ja na inflanckiej byłam w kwietniu z poronieniem, to mam mieszane uczucia niby było wsyztsko ok ale czułam się jak w jakiejś rzeźni, traktowali nas jak numerki do odstrzału.
Jadę na USG mam nadzieję że nie będę musiała wybierać szpitala 🙃

reklama
Ja na inflanckiej byłam w kwietniu z poronieniem, to mam mieszane uczucia niby było wsyztsko ok ale czułam się jak w jakiejś rzeźni, traktowali nas jak numerki do odstrzału.
Jadę na USG mam nadzieję że nie będę musiała wybierać szpitala 🙃

Na grupie o porodach, dziewczyny też miały mieszane uczucia, z drugiej strony znam dziewczynę gdzie uratowano tam ciąże heterotopową (CP + prawidłowa ciąża). Niemniej jednak ja po przeczytaniu różnych za i przeciw wybrałam Żelazną i nie żałuję tego wyboru.

Ogólnie jeżeli chcesz uniknąć operacji to tam się bardzo o to starają.

Wiesz to zależy od wieku czynników. Każdy szpital robi inaczej. Zależy od ciąży od wielkości od miejsca i czy jest płyn w zatoczce douglasa i również od tego jak dobrze funkcjonują nerki i wątroba.
Rozumiem, ja cierpię na brak zaufania do lekarzy i nie umiem tak poprostu pójść gdzieś i zrobić jak mówią, zawsze najpierw wszystko sama sprawdzam i analizuje

Na grupie o porodach, dziewczyny też miały mieszane uczucia, z drugiej strony znam dziewczynę gdzie uratowano tam ciąże heterotopową (CP + prawidłowa ciąża). Niemniej jednak ja po przeczytaniu różnych za i przeciw wybrałam Żelazną i nie żałuję tego wyboru.

Ogólnie jeżeli chcesz uniknąć operacji to tam się bardzo o to starają.
Dzięki, wezmę pod uwagę żelazna w razie co. A ile tam byłaś ?

Ja na Żelaznej - farmakologicznie.
Miałam wsparcie psychologa. Leżałam na ginekologi najpierw długo sama a potem z dziewczyną też z CP. Jedzenie okej. Wszystkie moje życzenia były spełnione. Sala max 3 osoby z łazienką.
Też byłam na Żelaznej i z salami się już zmieniło, byłam w listopadzie 2023 i leżałam w 6 osobowej pełnej sali. Wszyscy byli z poronieniem więc plus był taki że można się było powspierac.

reklama
Do góry