reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

LOI jezeli jestes katoliczka to nawet nie powinnas czytac horoskopow!bo nasza wiara to neguje, ja kiedys bylam u smiesznego pana ktory strzepywal zla energie ze mnie do wiadra z woda i powiem ci ze wyleczyl mnie z uciazliwych boli ucha srodkowego ktore przechodzilam bedac dzieckiem, za mna w kolejce stala nasza sasiadka ktora weszla po mnie i jakby to powiedziec moje problemy przeszly na nia. z zapaleniem ucha meczyla sie miesiacami podczas gdy ja (ODPUKAC)...
tak wiec napewno jest cos w tym ze istnieje sila nadprzyrodzona, zreszta wystarczy poczytac ,,potege podswiadomosci,, jezeli caly czas powtarzamy ze jest do doopy to tak jest, nalezy otaczac sie tym co dobre.ale czytajac twoj post zdziwilo mnie ostatnie zdania,,...nalezy udac sie do egzorcysty....,,

DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUS ANIOLKOWYCH (***)

Ostatnia edycja:
reklama
Karlaczek wygląda na to , że ślub też miałyśmy w tym samym miesiącu , bo ja 2.06.2012.:-)
Ja też nie jestem w stanie zrozumieć lekarzy, którzy mówią mi że badania robi się po drugim a nawet trzecim poronieniu, dlaczego skazują nas na ryzyko tak traumatycznego przeżycia zamiast nas chronić.....?? Po mojej stracie konsultowałam się z trzema lekarzami i każdy mówi to samo "nie ma sensu robić badań" U mnie w pracy wszyscy wiedzą co mi się przytrafiło, bo zdążyłam się już pochwalić ciążą, dostałam zwolnienie tylko na 2 tyg., więc już 3 tyg. jestem w pracy. Ale powiem szczerze, że w moim przypadku to mi trochę pomogło, oderwałam myśli od ciągłego analizowania, czy coś zrobiłam nie tak , czy mogłam temu zapobiec itp.
Niestety ja nie dostałam jeszcze miesiączki i nie mam żadnych objawów, że nadchodzi trochę się martwię tym, chociaż po usg lekarz powiedział że dostanę ok 23.10 .... więc czekam z niecierpliwiona, bo dostałam zielone światełko do starań w styczniu po 3 @ ...
Pozdrawiam i zapałam
[*] dla Twojego aniołka.

Loi - ja mam mieszane uczucia co do tej sprawy, ale uwazam, ze kazdy ma prawo robic to co chce i tak jak chce ?(jelsi innym tym nie szkodzi) i jesli Ci to pomoze to bede trzymac kciuki!! Wiara potrafi czynic cuda, jesli sie ja ma..! Mi ostatnio psycholog powiedziala, ze czlowiek jest tak skontruowany z emusi w cos wierzyc. Powiedziala mi ze jelsi nie wierze w Boga po tym co mnie spotkala, zebym wierzyla np. w milosc, w meza. Ze musze miec cos na czym sie moge wesprzec.. I cos w tym jest...
Plenitude - jestes niesamowita! Naprawdę:) To pozmeczam Ci ejeszcze kilkoma pytaniami - jaki jest maksymalny czas na dostanie @? I nie wiem czy ma znaczenie czy to poronienie wczesne czy porod w pozniejszych tygodniach? Ja wciaz sie o to martwie.. minelo juz 39 dni od porodu. I wciaz nic, ale krwawilam przez ponad 3 tygodnie zaraz po.. I nie wiem jak to jest:(

katka wszystko zależy od tego jak spada w Twoim organizmie hormon hcg w podjednostce beta, możesz to sprawdzić badając betę z krwi lub po prostu poczekać. Przedwczesny poród na tym etapie skutkuje wysokim stężeniem tego hormonu dlatego czas oczekiwania może się wydłużyć. 6 - 8 tygodni to nie jest jeszcze problem (a przy PCOS szczególnie) bo organizm sam musi zrozumieć, że nie jest już w ciąży i pora przywrócić cykle. jeśli nie dostaniesz ok 7 tygodni to zapisz się do lekarza. różnica jest taka, że im późniejszy etap ciąży tym wyższy poziom hormonu ciążowego i dłuższy może być czas oczekiwania na @, zaszło w organizmie wiele zmian i muszą mieć czas by powrócić do norm sprzed ciąży. mam nadzieje, że Ci choć troszkę pomogłam, moim zdaniem w tym momencie nie masz jeszcze powodów do zmartwień.

stanmag lekarze tak mówią bo wiedzą, że ok 50 % ciąż jest ronionych na wczesnym etapie a ok 30% na etapie do 12 tygodnia. w ogromnej większości przypadków z powodu wad niezależnych od zdrowia rodziców. każda kobieta ma ryzyko poronienia i oni to wiedzą. jeśli nie masz zakażeń wewnątrzmacicznych, chorób w trakcie typu toxo, różyczka, cytomegalia, nie chorowałaś w ciąży na grypę z wysoką gorączką, anginę, ropne zapalenie migdałków, wyniki na krzepliwość oraz zespół antyfosfolipidowy masz w normie, a dodatkowo badania genetyczne są ok i nie masz zrostów w macicy i hormony w porządku to lekarze powiedzą 'to się zdarza'. sama to usłyszałam. nie twierdzę, że to dobre słowa, ale lekarze mają doświadczenie, wiedzą, że większość kobiet zachodzi po poronieniu w ciąże i może ją bezproblemowo donosić. dlatego uważają, że szczegółowe badania na tym etapie mogą niczego nie wnieść. to trudne ale prawdziwe. dopiero drugie poronienie zaczyna budzić wątpliwości - nawet NFZ płaci wówczas za genetyczne.

Ostatnia edycja:
witam nowe aniolkowe mamy...stanmag...tekla...poplakalam sie czytajac wasze posty...obojetnie w ktorym momencie serca przestaja bic to jest dla nas niewyobrazalna tragedia...walczcie kochane choc ciezko jest bardzo.wierze,ze uda sie wreszcie...

przykro mi bardzo...

gatto kluska??? nio to zaraz zdjecia zobaczysz najnowsze:tak:.

na 15ta mamy wizyte u pediatry w spr.rozpoznania czy mala ma azs...porazka...

a oto najnowsze zdjecia malej,ktora wczoraj JUZ skonczyla 3 miesiace:-).

20112012323.jpg 16112012306.jpg 19112012313.jpg 20112012314.jpg

loi - szczerze wierzę w to co powiedziała Tobie lekarka. Niestety miałam w życiu tą "przyjemność" poznania egzorcysty bliżej ... Byłam kiedys u wróżki i chyba skubana coś na mnie rzuciła (znana wróżka) zatem wszystko co związane z wróżbiarstwem, uzdrowicielstwem - dziękuję ale nie skorzystam :). Są moce dobre i złe, egzorcysta bardzo mi pomógł - tknał we mnie pozytywną energię i wytłumaczył wiele kwestii życiowych (pół roku temu), od tego czasu życie nabrało nowych barw i zaczęło się układać, poza faktem poronienia - chyba tak poprostu musiało być ... Zawsze czułam sie udręczona, po wróżce wszystko się nasiliło... a teraz w każdej sytuacji nawet najgorszej czuje że mam w sobie tyle siły że można góry przenosić.

Nigdy nie wolno się poddawać, trzeba walczyc do samego końca.

My kobiety nawet nie zdajemy sobie sprawy ile sił w Nas mieszka !!!

witam nowe aniołkowe mamy, szkoda ze tu trafiłyście:no: dzieci nie powinny odchodzić nigdy, nie wyobrażam sobie żeby moich dzieci tych żyjących nie było, zeby się im coś stało.... zostancie tutaj, jakos w tym gronie bedzie wam lepiej bo mozna sie wygadac i zostac zrozumianym.

karola sliczna twoja krasnalka :-) moja dzis skonczyla dwa miesiace :tak: ja wpadłam tutaj bo wiem ze ciebie ciekawia informacje o szczepieniach a akurat ciekawe filmy mam, wrzucam tutaj bo moze jeszcze kogos zainteresują (ten drugi bardzo ciekawy bo są przedstawione takie cyfrowe i procentowe informacje)

Szczepienia - historia prawdziwa - YouTube

Dr Urszula Krupa mówi o skutkach ubocznych szczepień - YouTube

Niebezpieczne szczepionki przeciwko HPV - YouTube

reklama
Do góry