Karola, spokojnie ubierasz jak w domu i wychodzisz - temperatura jest ok, a podwiniete rekawki jeszcze zadnego dziecka nie oszpecily. I pamietaj ze lepiej chlodniej niz za cieplo - przegrzewane dziecko bardziej choruje, a spotkalam sie i z teoria przez ktora Anglicy maja bzika na punkcie temperatury w domu przy malym dziecku itd. Masz teraz idealny czas na pierwsze spacerki.
reklama
K
kobietka22
Gość
jeju dziewczyny jak ja kocham czytać o waszych pociechach 
wasze opowieści i historie z dnia codziennego napawają mnie optymizmem
tak się cieszę waszym szczęściem ,że czuję jakbym się naćpała trawy banan mi nie schodzi z buzi jak tak czytam.
Czytałam sobie o porodówce u nas i powiem wam ,że kobitki sobie chwalą nawet ten nasz oddział jest poród rodzinny za darmo ,a sala taka dla kobiety i bliskiej osoby kosztuje 300zł jest tam przewijak i jest gdzie maluszka wykąpać tylko nie ma żadnego znieczulenia wszystko na żywca ,a powiedzcie mi kobitki kochane co Wy myślicie ogólnie o znieczuleniu?bo czytałam ,że wtedy bóli partych się nie czuje to jak wtedy przeć?Może lepiej już pocierpieć ,ale wiedzieć kiedy przeć i przede wszystkim czy takie znieczulenie nie jest szkodliwe dla dziecka?
wasze opowieści i historie z dnia codziennego napawają mnie optymizmem
tak się cieszę waszym szczęściem ,że czuję jakbym się naćpała trawy banan mi nie schodzi z buzi jak tak czytam.
Czytałam sobie o porodówce u nas i powiem wam ,że kobitki sobie chwalą nawet ten nasz oddział jest poród rodzinny za darmo ,a sala taka dla kobiety i bliskiej osoby kosztuje 300zł jest tam przewijak i jest gdzie maluszka wykąpać tylko nie ma żadnego znieczulenia wszystko na żywca ,a powiedzcie mi kobitki kochane co Wy myślicie ogólnie o znieczuleniu?bo czytałam ,że wtedy bóli partych się nie czuje to jak wtedy przeć?Może lepiej już pocierpieć ,ale wiedzieć kiedy przeć i przede wszystkim czy takie znieczulenie nie jest szkodliwe dla dziecka?
aniunnia
Fanka BB :)
czesc dziewczynki...
Przede wszytskim witam nowe Aniołkowe Mamy.. Strasznie mi przykro ,że spotykamy sie w takich okolicznosciach..
Dziewczyny wyszlam ze szpitala we wtorek.. ale codziennie musze jezdzic na ktg i jutro musze powtorzyc te tranzaminazy.. Jesli znowu beda rosły to jutro wracam do szpitala :-(... Strasznie sie boje.. Cholestaza to straszna choroba ktora zagraza malenstwu.. Ordynator mi dzis powiedzial,ze jesli bedą rosly to zaczynamy myslec o rozwiazaniu ciąży.. Módlcie się za nas i trzymajcie kciuki. Przepraszam ,ze znowu tylko o sobie, ale strasznie mi cięzko.. Juz tak daleko jestem a jednak za wczesnie.. Czemu musialam sie znalezc w tych 2 % chorych cięzarnych na cholestaze??:-(
Przede wszytskim witam nowe Aniołkowe Mamy.. Strasznie mi przykro ,że spotykamy sie w takich okolicznosciach..
Dziewczyny wyszlam ze szpitala we wtorek.. ale codziennie musze jezdzic na ktg i jutro musze powtorzyc te tranzaminazy.. Jesli znowu beda rosły to jutro wracam do szpitala :-(... Strasznie sie boje.. Cholestaza to straszna choroba ktora zagraza malenstwu.. Ordynator mi dzis powiedzial,ze jesli bedą rosly to zaczynamy myslec o rozwiazaniu ciąży.. Módlcie się za nas i trzymajcie kciuki. Przepraszam ,ze znowu tylko o sobie, ale strasznie mi cięzko.. Juz tak daleko jestem a jednak za wczesnie.. Czemu musialam sie znalezc w tych 2 % chorych cięzarnych na cholestaze??:-(
Ilii
Zaangażowana w BB
Aniunia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& daj koniecznie znać nam jutro jak Twoje wyniki. Trzymaj się!
czarna76
Iliii , bidulko , współczuje ci ogromnie tych przejść ... trzymaj się dzielnie i pamiętaj że my tu jesteśmy buziaki
anilek , myślałam że to mierzenie to nie dla mnie , ale ... przyzwyczaiłam się i ciekawośc mnie zżera więc mierzę .
Nastawiam budzik , mierzę i idę spać albo już nie idę
różnie .
Aniunia , &&&&& trzymaj się , oby wyniki zadowoliły lekarza
Karola , jak najbardziej możesz wychodzić z małą , nie wierz w żadne zabobony
Ela , zblizasz się wielkimi krokami do owu ???
Kobietka , miałam ZZO i powiem ci rewelka , mogłabym mieć znów
anilek , myślałam że to mierzenie to nie dla mnie , ale ... przyzwyczaiłam się i ciekawośc mnie zżera więc mierzę .
Nastawiam budzik , mierzę i idę spać albo już nie idę

Aniunia , &&&&& trzymaj się , oby wyniki zadowoliły lekarza
Karola , jak najbardziej możesz wychodzić z małą , nie wierz w żadne zabobony
Ela , zblizasz się wielkimi krokami do owu ???
Kobietka , miałam ZZO i powiem ci rewelka , mogłabym mieć znów
Witam kobitki
jura, aniołkowa mamo natalki, magda eh .... przytulam was mocno a dla waszych aniołków
[*] ...
aniunia && trzymam mocno kciukasy
Ja dziś odebrałam wyniki z krzywej cukrowej jest ok bałam sie że puszczę pawia tyle sie nadowiadywałam jakie to niedobre itp ... ale połówka cytryny zrobiła swoje i smakowało jak troszke przesłodzona lemoniada domowej roboty. Wyniki mam ok
Gorzej z wynikami z krwi 3 wartości mam zawyżone, dwie zaniżone Leukocyty 12 (norma 3,8-10), Neurofile 8,47 (norma 2,5-7), Monocyty 1,01 (norma 0,2-1), Hematokryt 36,5 (norma 37-47), Limfocyty 19,8 (20-45) nie wiem co to oznacza jedyne co wyczytałam to to że na niektóre z tych moich mam wpływ min stres który ostatnio mnie dopadł ... i ogólnie że 3 trymestrze z ta krwia róznie bywa a ja za nie długo wchodze w 3 trymestr, poczekam do wizytancji mam w poniedziałek i mam nadzieje że to nic złego, mocz mam jak najbardziej ok
Dwa dni temu jedna z moijego kręgu tegorocznych ciężarówek urodziła sliczną córeczkę, kolejnej która ma termin za 3 tyg mała obróciła sie ... jeśli w ciągu tygodnia z powrotem nie zwróci sie główka w dół bedzie miała cesarkę
Dziś miałam 1 spotkanie z położną "namiastka" szkoły rodzenia troszke jestem wkurzona bo kumpela która zorganizowała nam te spotkanie i poleciła ta kobietę twierdziła że pracuje ona w szpitalu w którym bede rodzić (kobieta nie pracuje tam od maja) no ale nic ważne że babeczka fajna i że opiekę poporodowa będziemy miały ok to ponoć była najlepsiejsza położna w naszym szpitalu po "likwidacji" i otworzeniu na nowo nie przyjeła nowych warunków pracy jak wiekszość zresztą, eh .... te nasze szpitale
nic ja zmykam spać całuje wszystkie i ściskam mocno
aaa i mam nową zafasolkowana w rodzince (najmłodsza kuzynka) 7tc
jura, aniołkowa mamo natalki, magda eh .... przytulam was mocno a dla waszych aniołków
[*] ...
aniunia && trzymam mocno kciukasy
Ja dziś odebrałam wyniki z krzywej cukrowej jest ok bałam sie że puszczę pawia tyle sie nadowiadywałam jakie to niedobre itp ... ale połówka cytryny zrobiła swoje i smakowało jak troszke przesłodzona lemoniada domowej roboty. Wyniki mam ok
Gorzej z wynikami z krwi 3 wartości mam zawyżone, dwie zaniżone Leukocyty 12 (norma 3,8-10), Neurofile 8,47 (norma 2,5-7), Monocyty 1,01 (norma 0,2-1), Hematokryt 36,5 (norma 37-47), Limfocyty 19,8 (20-45) nie wiem co to oznacza jedyne co wyczytałam to to że na niektóre z tych moich mam wpływ min stres który ostatnio mnie dopadł ... i ogólnie że 3 trymestrze z ta krwia róznie bywa a ja za nie długo wchodze w 3 trymestr, poczekam do wizytancji mam w poniedziałek i mam nadzieje że to nic złego, mocz mam jak najbardziej ok
Dwa dni temu jedna z moijego kręgu tegorocznych ciężarówek urodziła sliczną córeczkę, kolejnej która ma termin za 3 tyg mała obróciła sie ... jeśli w ciągu tygodnia z powrotem nie zwróci sie główka w dół bedzie miała cesarkę
Dziś miałam 1 spotkanie z położną "namiastka" szkoły rodzenia troszke jestem wkurzona bo kumpela która zorganizowała nam te spotkanie i poleciła ta kobietę twierdziła że pracuje ona w szpitalu w którym bede rodzić (kobieta nie pracuje tam od maja) no ale nic ważne że babeczka fajna i że opiekę poporodowa będziemy miały ok to ponoć była najlepsiejsza położna w naszym szpitalu po "likwidacji" i otworzeniu na nowo nie przyjeła nowych warunków pracy jak wiekszość zresztą, eh .... te nasze szpitale
nic ja zmykam spać całuje wszystkie i ściskam mocno
aaa i mam nową zafasolkowana w rodzince (najmłodsza kuzynka) 7tc
reklama
enya81
hej kochane,
wpadnę na dłużej wieczorem może... póki co siedzę zaryczana, bo byłam u gina na nfz, żeby mi dał skierowanie na toxoplazmozę-przy okazji zrobił mi usg-endometrium mam 4 mm, powiedział, że jak za 2 miesiące dostanę @, to będzie dobrze, jak nie dłużej.. oglądał moje jajniki i jak zobaczył lewego, to powiedział: ja pierdziele, ale tragiczny! potwornie wygląda, jak sito..."... załamałam się zupełnie...
czy jest coś, co może wpłynąć na odbudowę endometrium i zwiększyć jego grubość??
odechciało mi się wszystkiego, wszystkie moje dobre myśli, które starałam się wmawiać sobie jak mantrę, runęły... odebrał mi nadzieję...
Podczytuję kochane, podczytuję i muszę Ci odpisać - ja też mam sito zamiast jajników (słowa gina) - jeden lepszy, chyba lewy a owulację mam i 3 razy jakoś zaszłam w ciążę. Nie martw się, to jeszcze nei tragedia
Ja też wkurwiona jestem jak cholera bo moj mąż musi wyjechać w poniedziałek - 13 dc, a jeśli nie będę miałam owulki 15dc to dupa zbita i w ogóle nie ma grama szans na ciążę w tym cyklu.

Karola aaaaaaaaaaaaa ale super że już urodziłaś!!!! Rany jak to szybko zleciało....Strasznie sie cieszę!!!! i gratuluję:-)
Ostatnia edycja: