reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Fajne babki z Annek. Mam dużo koleżanek Ann (miałam najlepszą psiapsiólkę Anie..) super babki. Jajcary jak nic :tak:;-):-) teraz już wiem czemu nie widziałam buzi JEJ :-p

reklama
Gabi, wiem ze cięzko Ci się cieszyć ale postaraj się uśmiechnąć. Przecież nie jest tragicznie, już 30 tydzień leci wiec jeszcze troszke cierpliwości. Dasz radę, juz przecież pokazałaś jaka jestes dzielna!!!
Edytko Ty tez same pyszności robisz....mniam, mniam. U mnie dziś gołąbki, które właśnie się odmrażją, nie miałam dzis ochoty na wymyślanie i robienie obiadu. Miałam dzis leżec i odpoczywać, bo wczoraj się przeforsowałam trochę ale nie potrafie tak bezczynnie leżeć. (Tym bardziej Gabi podziwiam Cię!!!)Posprzatałam w domku i wstawiłam pranie i myśle jak zagonic M do pomocy przy porządkach w szafach.....
Aguś powiedziałaś już córkom czy jeszcze czekasz z ta radosną nowiną?

Hej wszystkim i dzięki za wsparcie duchowe aż w tyakiej Ilości..:tak:
Słodziutka- mam się ok, dziś M wrócił z pogrzebu z wielkim bólem głowy i za bardzo z nim nie pogadałam, ale ogólnie to każdy wie jak jest na takich imprezach:-:)baffled:
P.s> Ja też jestem Anka-hihihi
Mireczko-mam do ciebie pytanie czy Ty codziennie badasz sobie mocz paskami na stęzenie glukozy i ciał ketonowych? Pytam bo u mnie od 2 dni stężenie ciał ketonowych jest WYSOKIE, dzwoniłam już do diabetologa ale powiedziała że nie ma się czym martwić, zobaczymy wizytę mam we czwartek, alejak byś coś wiedziała to mi napisz.
Jezyk jesteśmy w podobnym tygodniu ciekawe która z Nas pierwsza się rozpakuje....jakby coś to życzę powodzenia.:-)
Gabi pamiętasz jak 10 tygodni temu było źle, jak się denerwowałaś tą szyjką? zobaczysz że jeszcze będzie tak że urodzisz po terminie.

Ostatnia edycja:
hejka..wiki spi wiec moge cos napisać :-)

alla z wiki sama nie wiem jaki miałam brzuszek, chyba wyskoczył dopiero w 26tc....ale wiesz jak to jest, puki cos złego ci sie nie przydarzy, nie wpatrujesz sie tak w swoje ciało, w ciazy z wiki byłam spokojna, zrelaksowana i niczym sie nie martwilam....

Słodziutka...ale wyzerka, a ja mam zoladek bez dna :-) zjem wszystko ... i jeszzce więcej

Gabi, Ania to sliczne imię ...wiem cos o tym hihih, uszki do góry dzidzia ma juz 1,5 kg !!!!!! to naprawde juz sporo

Mireczko-mam do ciebie pytanie czy Ty codziennie badasz sobie mocz paskami na stęzenie glukozy i ciał ketonowych? Pytam bo u mnie od 2 dni stężenie ciał ketonowych jest WYSOKIE, dzwoniłam już do diabetologa ale powiedziała że nie ma się czym martwić, zobaczymy wizytę mam we czwartek, alejak byś coś wiedziała to mi napisz.
.

Kochanie, ja wogóle nie badam moczu paskami, badam tylko poziom cukru we krwi. Badanie moczu bedę robiła dopiero 11 lutego, a wynik bedę znała 13 lutego.

Już poprasowałam pranie, następne wisi na suszarce i schnie, wiec jutro dalej bedę prasowała a na noc wstawię jeszcze jedno pranie więc i na czwartek coś do prasowania się znajdzie:szok: Ale to dla maluszka, więc tylko sama radośc:-) Dzisiaj wogóle jestem zadowolona bo w końcu doszedł do mnie termometr zamówiony na Allegro, czekałam na niego 2 tygodnie, ale nie mogę mieć pretensji do sprzedającego, bo pisał ze ma opóźnienia w wysyłkach, potem przysłał mi meila a na koniec jeszcze zadzwonił, czy ma wysłać, więc był ok. A na dniach ma przyjść wózek, już tak mało zostało do pokupowania, aż mi dziwinie, bo niedawno nie miałam jeszcze żadnych rzeczy:-)

Ostatnia edycja:
Dlaczegotak,a ja mam właśnie taką przypadłość,że szyjka się skraca w miarę rośnięcia macicy,tak jak dmuchany balon "wciąga" końcówkę (mimo leżenia).Na początku ciąży to 45mm miała,teraz 21mm:zawstydzona/y:

gabi...dasz rade...juz mnie niz wiecej ci tego lezenia zostało...u mnie szyjka sie skróciła o 1/3 ale wszystko szczelnie pozamykane wiec nie mam sie czym martwic-przynajmniej tak powiedział lekarz...pogadaj z malutką, niech sie zaprze łokciami i niech jeszcze nie wychodzi przynajmniej przez 5 tyg!

reklama
Allaa - przypomniałaś mi że miałam ochotę na gołabki :szok::-D:rofl2: Mam zamrożone własnej roboty to sobie odgrzeję w któryś dzień, własnie w ten w którym będe miała lenia:zawstydzona/y:Uwielbiam gołabki...mniam.. ale póki co ziemniaki wygrały bo dawno nie robiłam ;-):tak:
A Ty faktycznie się tak nie forsuj!Patrz jak mąż robi a Wy odpoczywajcie :-p:-D:tak:;-):-)

Anesto(Aniu) kolejna "jajcara" na BB :rofl2::-D:tak:;-):-) jak miło.
Najważniejsze byś miała spokój i nie myśl teraz o złych rzeczach. Tylko same przyjemności. A powiedz mi jak z imieniem dla maleństwa? Jak wyprawka już gotowa? Bo nic a nic się nie chcesz pochwalić. Ani zdjęcia usg :no: nic a nic :-D:tak:;-):-)

Aniu(pixelko) odpoczełaś jak Wiki zasnęła? Ja też ostatnio mam wilczy apetyt( ale tylko na to na co mam ochotę) bo jeśli jest to coś na co nie mam ochoty tylko spróbuję ... Wy macie wytłumaczenie na obżarstwo a ja:szok::-D:tak:;-):-)

Mika własnie o tym pisałam.. że pranie, prasowanie, pranie, prasowanie i tak w kołko :sorry2::szok::-D dla mnie przerażające bo już pisałam wiele razy nie cierpię prasować :no::no::wściekła/y::angry:... ale pewnie dla maluszka to co innego...:zawstydzona/y::-D

Dlaczegotak- gratuluję tak wspaniałego meża. Mój póki nie planowaliśmy dzieci. Kategorycznie sprzeciwiał się byciu przy porodzie. Zwłaszcza że na widok krwi, igły - mdleje.. i jest mu słabo. Ale wszystko się zmieniło po pierwszym poronieniu... wtedy okazało się ile ma w sobie siły! Nawet "dupkę":sorry2::zawstydzona/y: mi chciał podetrzeć jeśli by była taka potrzeba...widział krew, skrzepy itp ehhhh naprawdę stanął na wysokości zadania.
Dlatego coraz cześciej mówiliśmy że gdyby się udało. Gdyby Bozia dała dzidziusia to pomyslimy napewno o porodzie rodzinnym. A co z tego wyjdzie czas pokaże.
Całuski dla Oliego!
P.S. zdolniacha z niego.. skasować mamie posta :rofl2::-D

Gabi a gdzie ten uśmiech???

Zmykam do obiadku... już czas na finisz :zawstydzona/y:

Do góry