reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Miałam dać znać. Jestem po prenatalnych. Wszystko super. Potwierdzona przegroda. Każdy lekarz mówi mi co innego. Jak ta przegroda wpływa na donoszenie ciąży? Macie jakieś doświadczenia? Ja z forum pamiętam jeden przypadek, który był trudny...

reklama
Miałam dać znać. Jestem po prenatalnych. Wszystko super. Potwierdzona przegroda. Każdy lekarz mówi mi co innego. Jak ta przegroda wpływa na donoszenie ciąży? Macie jakieś doświadczenia? Ja z forum pamiętam jeden przypadek, który był trudny...
Ja niestety nie pomogę w kwestii przegrody. Lekarz cos mowil na ten temat?
Cieszę się, że prenatalne dobrze wyszły 🙂

Ja niestety nie pomogę w kwestii przegrody. Lekarz cos mowil na ten temat?
Cieszę się, że prenatalne dobrze wyszły 🙂
Ten od prenatalnych powiedział żeby się nie przejmować, że macica się rozciągnie tak jak za pierwszym razem tylko jeśli dziecko się nie obróci w odpowiednim czasie to będzie cesarka. Mój prowadzący za to powiedział, że przegroda może zaburzyć dopływ składników odżywczych, ten od prenatalnych zaprzeczył takiej możliwości i nie wiem co myśleć...

Bardzo, bardzo się cieszę. :) Co do przegrody to nie mam pojęcia, niestety.

Ten od prenatalnych powiedział żeby się nie przejmować, że macica się rozciągnie tak jak za pierwszym razem tylko jeśli dziecko się nie obróci w odpowiednim czasie to będzie cesarka. Mój prowadzący za to powiedział, że przegroda może zaburzyć dopływ składników odżywczych, ten od prenatalnych zaprzeczył takiej możliwości i nie wiem co myśleć...
Hej, wpadłam tu przypadkiem, zobaczyłam hasło "przegroda" i pocieszę Cię, bo miałam ją zdiagnozowaną już na pierwszych badaniach prenatalnych. Też usłyszałam, że macica się rozciągnie i dziecko się dopasuje. Poinformowano mnie jedynie, że może się zmienić ewentualnie sposób rozwiązania ciąży. Obecnie zaczynam 36 tc, na żadnym etapie nie doszło do żadnych zaburzeń, maluch rozwija się zdrowo, przepływy są prawidłowe - dziecko jest odżywione, jest nawet z wagą w 90 centylu (nie mam cukrzycy ciążowej) 😊 Prawdopodobnie czeka mnie cc, bo przy przegrodzie może dojść do nieprawidłowych skurczów. Ale nie musi.

Hej, wpadłam tu przypadkiem, zobaczyłam hasło "przegroda" i pocieszę Cię, bo miałam ją zdiagnozowaną już na pierwszych badaniach prenatalnych. Też usłyszałam, że macica się rozciągnie i dziecko się dopasuje. Poinformowano mnie jedynie, że może się zmienić ewentualnie sposób rozwiązania ciąży. Obecnie zaczynam 36 tc, na żadnym etapie nie doszło do żadnych zaburzeń, maluch rozwija się zdrowo, przepływy są prawidłowe - dziecko jest odżywione, jest nawet z wagą w 90 centylu (nie mam cukrzycy ciążowej) 😊 Prawdopodobnie czeka mnie cc, bo przy przegrodzie może dojść do nieprawidłowych skurczów. Ale nie musi.
Dzięki że napisałaś :-) trochę mnie to uspokoiło... trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo jak u Ciebie! :-)

super wieści ze na prenatalnych wszystko ok ❤️
A co do tego komu wierzyć, to wydaje mi się, że jednak osoba wykonująca prenatalne ma troszkę większe doświadczenie.
Jesteś pod opieką, nie martw się na zapas.

super wieści ze na prenatalnych wszystko ok ❤️
A co do tego komu wierzyć, to wydaje mi się, że jednak osoba wykonująca prenatalne ma troszkę większe doświadczenie.
Jesteś pod opieką, nie martw się na zapas.
Ja to wiecznie martwię się na zapas ;-) ale mam już 2 przykłady ciąży z przegrodą która się udała, więc może będzie dobrze. Internetu nie czytam, bo w tych artykułach same złe rzeczy...

Oj dziewczyny... nie dam rady... plamienia wróciły. Brzuch mnie pobolewa już od kilku dni. Donoszenie ciąży w moim przypadku to 15%. Szansa na wcześniejszy poród 1:168. Nie wiem co mam zrobić... i chyba nie mogę nic zrobić

reklama
Do góry