reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam jeszcze pytanie... zrobiłam bete... kalkulator mówi, że mam przyrost poniżej normy w porównaniu z badaniem z 02.05.2023 (8500)... ale to jakieś straszne głupoty by były jakby było normie, bo jakby miała przyrastać minimum 66% co 48h to powinnam mieć teraz wartość ponad 1mln, Nie wiem czy na tym etapie około 8 tydzień jest sen robić w środę kolejną żeby sprawdzić przyrost? Czy już sobie darować? Teraz mam 209227

reklama
Mam jeszcze pytanie... zrobiłam bete... kalkulator mówi, że mam przyrost poniżej normy w porównaniu z badaniem z 02.05.2023 (8500)... ale to jakieś straszne głupoty by były jakby było normie, bo jakby miała przyrastać minimum 66% co 48h to powinnam mieć teraz wartość ponad 1mln, Nie wiem czy na tym etapie około 8 tydzień jest sen robić w środę kolejną żeby sprawdzić przyrost? Czy już sobie darować? Teraz mam 209227

No teraz to już nie będzie tak przyrastać nie pamiętam już jak to jest, ale mocno spada ten % po czasie. Tak naprawdę tylko USG się liczy.

Ja już teraz na spokojnie czekam na prenatalne

No teraz to już nie będzie tak przyrastać nie pamiętam już jak to jest, ale mocno spada ten % po czasie. Tak naprawdę tylko USG się liczy.

Ja już teraz na spokojnie czekam na prenatalne
Cudownie, że u Ciebie już spokojnie :-)
No właśnie, to teraz już nie ma sensu. Muszę się wybrać do lekarza może teraz już dostanę konkretną informację że jest dobrze, bo na to najbardziej czekam...

Teraz nie ma sensu sprawdzać bety, po 10000 tak szybko nie przyrasta.
Dzięki za odpowiedź. Nie mogłam tej informacji nigdzie znaleźć. Za to znalazłam że wysoka beta może świadczyć o nieprawidłowościach i w tym momencie wyłączyłam googla. Koniec. Nic nie czytam.

Sprawdzanie przyrostu bety ma sens wyłącznie, gdy badanie jest powtórzone po 48h. Po dłuższym czasie nie jest wiarygodne, bo musiałoby iść faktycznie w miliony 😉
Trzymam kciuki za lekarza. 😘

Nie ma sensu robić, możesz się tylko wystraszyć, bo ta beta osiąga maksimum właśnie około 9-11 tc i potem spada jej wartość. Wygooglaj sobie "HCG chart"

reklama
Do góry