reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć! Opisze krótko moja historie. Poroniłam dwa razy pod rząd - pierwszy raz w czerwcu 2022 (serduszko nie biło, zabieg miałam w 10tyg), kolejne poronienie marzec 2023 (rozwój płodu się zatrzymał około 6tyg). Po drugim poronieniu wykonałam szereg badań - kariotypy wspólnie z mężem, badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, badania w kierunku trombofilii, badanie immunofenotypu, poziom witaminy B12, przeciwciała anty TPO i anty TG, TSH. Wszystkie wyniki są w porządku. Bardzo chciałabym zajść w ciąże i ja szczęśliwie donosić, jednak mam obawy - przyczyna poronień nie została zidentyfikowana. Czy z Waszego doświadczenia są jeszcze jakieś badania, które powinnam wykonać?

Cześć dziewczyny 😊.
Po wielu badaniach przyczyn poronień wyszło, że brakuje mi KIR-ów, które odpowiadają za utrzymanie ciąży.
Lekarz przepisał mi Accofil.
Czy ktoraś może z Was brała? Mam brać 1/3.jak ten lek skutecznie podzielić? Może macie jakiś wyrobiony sposób🤔

Dziewczyny, nie radzę sobie... psychicznie jestem wrakiem człowieka. Spać nie mogę, na jedzenie patrzeć z tego stresu też nie mogę. Jest mi tak strasznie przykro. Przecież marzenie o dziecku to jest taka przyziemna sprawa, a wielu realizacja tego sprawia tyle problemu... a w niektórych przypadkach nigdy marzenie się nie spełnia... złapałam strasznego doła :-(
😔 nie wiem co napisać bo też całą ciążę się stresowałam. Kochana musisz czymś zająć głowę, wychodzić, spotykać się z przyjaciółmi. Pracujesz tak? Jeśli to nic nie da pomyśl o psychologu.
Marzenia się spełniają i musisz wierzyć, że będzie dobrze.

😔 nie wiem co napisać bo też całą ciążę się stresowałam. Kochana musisz czymś zająć głowę, wychodzić, spotykać się z przyjaciółmi. Pracujesz tak? Jeśli to nic nie da pomyśl o psychologu.
Marzenia się spełniają i musisz wierzyć, że będzie dobrze.
Niby żyję, chodzę do pracy, wychodzę z domu do ludzi, ale zalewają mnie fale gorąca jak nagle pomyślę że coś może być nie tak, albo budzę się cała zlana potem w środku nocy. Milion myśli na raz... z tym psychologiem to dobry pomysł, chociaż myślałam o psychiatrze, żeby mi jakieś leki przepisał na wyciszenie... już różne myśli miałam. Mężowi jeszcze nic nie powiedziałam, może jak będzie wiedział to jakoś lepiej mi będzie...

reklama
Niby żyję, chodzę do pracy, wychodzę z domu do ludzi, ale zalewają mnie fale gorąca jak nagle pomyślę że coś może być nie tak, albo budzę się cała zlana potem w środku nocy. Milion myśli na raz... z tym psychologiem to dobry pomysł, chociaż myślałam o psychiatrze, żeby mi jakieś leki przepisał na wyciszenie... już różne myśli miałam. Mężowi jeszcze nic nie powiedziałam, może jak będzie wiedział to jakoś lepiej mi będzie...

Ja żałuję, że pwiedziałam mężowi. On już napalony a u mnie na USG pusty pęcherzyk więc chyba znowu g*wno :(

Do góry