reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny byłam u nowego lekarza... Zupełnie inne podejście... Zlecił dodatkowe badania, ale wg niego przyczyną że nie zachodze może być mięśniak (wiedziałam że go mam ale poprzedni lekarz stwierdził że on w niczym nie przeszkadzaj) 3 miesiące na stymulacji (wcześniej też miałam ale bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i dokładnej oceny owu), jeśli się nie uda to inseminacja, więc wiem co mnie czeka na najbliższe 6 miesięcy. Jeśli chodzi o mięśniaka to może być tak że mi go usuną, ale jest w miarę duży więc byłoby ciecie brzucha, i dlatego narazie próbujemy. potwierdził że owulka w tym miesiącu wystąpiła, a regularnie wspolzylismy. Jestem bardzo zadowolona😀

Dziewczyny byłam u nowego lekarza... Zupełnie inne podejście... Zlecił dodatkowe badania, ale wg niego przyczyną że nie zachodze może być mięśniak (wiedziałam że go mam ale poprzedni lekarz stwierdził że on w niczym nie przeszkadzaj) 3 miesiące na stymulacji (wcześniej też miałam ale bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i dokładnej oceny owu), jeśli się nie uda to inseminacja, więc wiem co mnie czeka na najbliższe 6 miesięcy. Jeśli chodzi o mięśniaka to może być tak że mi go usuną, ale jest w miarę duży więc byłoby ciecie brzucha, i dlatego narazie próbujemy. potwierdził że owulka w tym miesiącu wystąpiła, a regularnie wspolzylismy. Jestem bardzo zadowolona😀
Super ❤ bardzo dobrze czytać, ze można trafić na lekarza, któremu się chce 😁 Ja ten cykl odpuszczam całkiem, rzuciłam wczoraj suple, biorę tylko kwas foliowy. Jedziemy na urlop, dopiero w kwietniu będę się umawiać do nowej lekarki, dostałam namiary. Czuję trochę ulgę psychiczną, w końcu, że mogę odpocząć od ciągłego szarpania się co jeszcze mogę zrobić...

Super ❤ bardzo dobrze czytać, ze można trafić na lekarza, któremu się chce 😁 Ja ten cykl odpuszczam całkiem, rzuciłam wczoraj suple, biorę tylko kwas foliowy. Jedziemy na urlop, dopiero w kwietniu będę się umawiać do nowej lekarki, dostałam namiary. Czuję trochę ulgę psychiczną, w końcu, że mogę odpocząć od ciągłego szarpania się co jeszcze mogę zrobić...
Miałam to samo... Męża traktowałam przedmiotowo, dawca nasienia... Też byliśmy na małym wyjeździe i powiem że dobrze nam to zrobilo i Tobie tez tego życzę z całego serca ❤️

Psychika jest bardzo ważna, udanego urlopu i dobrej pogody :)

Dziewczyny, miała któraś z Was problem z przyswajaniem żelaza? Odebrałam wczoraj wyniki i przez dwa miesiące suplementacji i diety bogatej w żelazo (serio jem wątróbkę, kaszankę, pije sok z buraków, wołowinę w tym Tatra i łącze to weź produktami z witamina C, żadnej kawy i herbaty czy nabiału w okolicach 2 h przedni po takich posiłkach czy tabletce z żelazem) moja ferrytyna stoi praktycznie w miejscu bo z 23 wzrosła na 24. hemoglobina tez stoi w miejscu było 11.8 jest 11.9. W przyszłym tygodniu ide do hematologa z tymi wynikami ale może któraś z Was miała taki problem?

Miałam to samo... Męża traktowałam przedmiotowo, dawca nasienia... Też byliśmy na małym wyjeździe i powiem że dobrze nam to zrobilo i Tobie tez tego życzę z całego serca ❤️
Ja tak teraz się czuje trochę ze strony męża. Wczoraj mieliśmy trzeci dzień działać bo w poniedziałek był test owulacyjny pozytywny i zasnęło nam się a rano nie było czasu. I mąż już wkurzony że jak mogliśmy zasnąć że jak nie wyjdzie to pewnie przez niego ale ja też mam jakoś wywalone na to ostatnio...takie jego głupie gadanie 🤷 Mówię mu że owu miałam chyba we wtorek i jak miało zaskoczyć to zaskoczyło a jak nie to zaskoczy w następnym miesiącu i też będzie dobrze. Ale no takie ciśnienie ma że szok. A ja się bardziej cieszę z tych zbliżeń a on by chciał już efekt.

reklama
Do góry