reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wiem ,że to co napiszę wyda Wam się śmieszne i niedorzeczne, ale ja już się czuję gotowa.... Wiem że to głupota, ale tak się niestety dzieje. Lekarz chyba naprawdę dobrze mnie wyczyścił, bo nie leci już ze mnie kompletnie nic. Wczoraj były tylko 2 kropelki. Bolą mnie tylko czasami plecy i jestem trochę osłabiona, ale pozatym jest ok. Nawet moja mama się dziwi, bo pamieta jak wtedy wyglądałam i sie czułam. Wtedy strasznie długo leżałam w łóżku, bo nie miałam siły wstać, byłam blada jak śmierć i strasznie długo krwawiłam, a teraz jest zupełnie inaczej. Nie jestem jednak głupia i poczekam tyle czasu i powie lekarz, ale mam nadzieje, że nie bedzie to zbyt długo:sorry2:

reklama
Dlaczegotak, Oleńko - jak to miło, że pamiętałaś o mnie.... :-) i fajnie ze maluszek bryka w brzuszku. Macie już imię dla swojego chłopaka?;-)no i współczuję zapalenia pęcherza (to jakaś plaga - tyle moich znajomych ostatnio ma chory pęcherz..:baffled:)

Dosia ja też pamiętam jak robiłam pierwszy swój test 28.11.2007 i jak szybko biło mi serce wtedy.....też bym chciała znów.....cieszyć się.....
Mi w szpitalu mówili ze za trzy miesiące możemy się starać, a moja ginekolożka dała nam "zielone światło" już po 2@ (wyniki badań maiłam ok).
Ja byłam w szpitalu tylko jeden dzień (cały). Po zabiegu dostałam tylko antybiotyk i miałam go brać przez 5 kolejnych dni. Lekarz też kazał mi mierzyć temperaturę przez dwa tygodnie (rano i wieczorem), potem miałam pierwsze badanie po 3 dniach, kolejne po 2 tyg, po 3 i po 4 (czyli w pierwszym miesiącu po zabiegu byłam 4 razy u ginka) miałam też wtedy robione 1 x USG ( drugi raz to już po drugiej @).

I rzeczywiście to kiedy można się starać zależy od tego jak się wszystko goi, od ewentualnych wyników badań, od lekarza....od pacjentki....itd...

mirosława ja plamiłam przez tydzien. teraz jest juz ok, czasem tylko jak sie zmecze lub cos dzwigam to potem troszeczke kłuje mnie podbrzusze ale juz coraz rzadziej. ale mimo to jestem jeszcze przeczulona i nawet boje sie teraz wizyty u gina. boje sie "samolotu" i badania. chyba jakis uraz. ale pojde dopiero po @ i z wynikami tak jak zalecił mi lekarz.
ale na ciaze jeszcze gotowa nie jestem. mysle o tym, mysle o starankach ale wole poczekac i zrobic badanka.

Mam dzisiaj ciężki dzień. Wpadli do mnie bratankowie mojego M (10 i 12 lat) Oni są tak beszczelni , wścibscy i nie grzeczni, ze ja nie mam na nich słów. Jak przychodzą do mnie, to zagladają mi nawet w gary, muszę wszystko chować, bo jak coś zobaczą, to zaraz biegają do swojej mamusi i daja jej powód do plotek:angry: Z resztą ona sama ich po to do mnie wysyła, bo sama nie przychodzi, od momentu jak się wyprowadziliśmy od nich z domu. Jest zła, bo się lepiej urządziliśmy i jesteśmy szczęśliwsi ze sobą (mój M mnie nie bije, nie drze sie na mnie i nie muszę mu usługiwać, a jej wręcz odwrotnie)
Chyba przez to wszystko zaraz wejdę do wyra i zasne, zeby mieć św spokój!

:-DDaga.p.:-D
OGROMNIE WAM KOCHANA GRATULUJĘ !!!!
Tak bardzo się cieszę,
że aż ciężko opisać... :rofl2::-D:rofl2:

Ściskam Cię dzielna mamusiu
z całych sił!:yes::wink::-)

staram sie nadrobic czytanie waszych wypowiedzi , bo niestety nie moge zagladac czesto z powodu problemow z dostępem do komputera . Mimo wszystko kiedy tylko mam okazję choćby króciutką to staram sie przeczytac choc troszkę. Ja tez miałam być pazdziernikową mama . Dzisiaj mija 2 tyg od zabiegu . Odebrałam wyniki histopatologi:villi chorieles -tylko dwa słowa. . w poniedziałek idę do ginekologa , mam nadzieje , że bedzie wszystko w porzadku . Pomimo ,ze dzis minełyn 2 tyg. nadal mam plamienie takie brunatne niby pytałam dzis lekarza to powiedział , ze tak może byc. Staram sie byc dobrej mysli . Jesli chodzi o pobyt w szpiytalu to byłam 3 dni , miałam podane 2 tabletki na wywołanie poronienia nie oczysciłam sie do kńca wiec trzeciego dnia miałam zabieg i nieprzytomna wypisali mnie do domu. Wasze wypowiedzi podtrzymują mnie na duchu, są zródłem informacji, i nadzieji . Przepraszam , ze tak zbiorowo i chaotycznie o wszystkim ale chciałabym miec z wami kontakt czesciej:sorry2:.

Gratuluje serdecznie kobitka ktore zostały szczesliwymi mamami:-)

Cyprysiowa- gratuluje dwuch kreseczek :-)

Dzieki wam mam Nadzieje , ze i mi uda sie zostac mamą.

p.s mam pyt co to są za badanka CMV?

reklama
nie bylo mnie kilka dni, a widze, ze tu duuze zmiany...
Cyprysiowa - gratulacje :o))) dbaj o siebie teraz!!!

duzo tu sie znalazlo ostatnio pazdziernikowek.... mam wrazenie, ze z polowa dziewczyn z forum pazdziernikowego (wlacznie ze mna) jest teraz tutaj.... co sie dzieje?

Do góry