reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, zrobilam dzis rano test- pojawiła się druga kreska, jasna. Poszłam na bete, bo dziś i tak planowałam inne badania z krwi. Powiem Wam, że sama nie wiem co czuje. Czekam na wynik bety, żeby potwierdzić, że to nie moje urojenie 😀
Bardzo bym chciała, żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło 😔
Trzymam kciuki, trzeba wierzyć, że się uda, a skoro widziałaś bladziocha to jest na to szansa. Ja już siedzę jak na szpilkach przed wizytą, chociaż jeszcze 2 dni..

reklama
Gratulacje! Sporo tutaj wyraźnych drugich kresek!!! :-)

A ja byłam dziś u lekarza i udało nam się z dużą dozą prawdopodobieństwa znaleźć przyczynę poronienia. Zakrzep, aż mnie w sercu ukuło. Znaczy że dziecko było zdrowe. Przykro mi się zrobiło chociaż wiem że nie byłam w stanie tego przewidzieć. Kolejna ciąża obarczona będzie ryzykiem. Nie wiem czy nie darować sobie...

A ja byłam dziś u lekarza i udało nam się z dużą dozą prawdopodobieństwa znaleźć przyczynę poronienia. Zakrzep, aż mnie w sercu ukuło. Znaczy że dziecko było zdrowe. Przykro mi się zrobiło chociaż wiem że nie byłam w stanie tego przewidzieć. Kolejna ciąża obarczona będzie ryzykiem. Nie wiem czy nie darować sobie...
Bardzo mi przykro 😞 podejrzenie zakrzepu wyszlo w badaniach?
U nas też synek był zupełnie zdrowy- to bardzo boli...
Może kolejnym razem u Ciebie będzie wdrożona profilaktyka p/zakrzepowa i będzie ok?

Bardzo mi przykro 😞 podejrzenie zakrzepu wyszlo w badaniach?
U nas też synek był zupełnie zdrowy- to bardzo boli...
Może kolejnym razem u Ciebie będzie wdrożona profilaktyka p/zakrzepowa i będzie ok?
Tak, przeanalizował wszystko i taką tezę postawił. Powiedział, że bez leków kolejna ciąża skończy się tak samo. Nie wiem czy chcę próbować...

U mnie z dużym prawdopodobieństwem to samo, ten element, ze dziecko było zdrowe jest lekko dobijający, ale musimy starac się patrzeć do przodu. Masz diagnozę, istnieją skuteczne środki zapobiegawcze, to jest bardzo dużo. Ja dałam sobie jeszcze jedną szanse…

Weszłam nadrobić wątek i kurcze, ale się posypało kreseczek, trzymam kciuki za wszystkie z Was, nie ma się co oszukiwac, że te ciąże będą beztroskie, ale kurcze, to w ogromnej mierze zalezy od nas, jak my do tego podejdziemy. To jest trochę walka o pozytywne nastawienie każdego dnia :)

Dziewczyny czy orientujecie się jakie badania po 2 poronieniach są refundowane? I czy musi być skierowanie od genetyka czy wystarczy od ginekologa? Pewnie to też zależy jaki rodzaj badań

Tak, przeanalizował wszystko i taką tezę postawił. Powiedział, że bez leków kolejna ciąża skończy się tak samo. Nie wiem czy chcę próbować...
Może potrzebujesz jeszcze trochę czasu... U mnie naprawdę sporo zajęło, zanim sama myśl o ciazy przestała mnie paralizowac. Nie czuj tez presji. Masz prawo niepodejmowac tego ryzyka. Ja jestem na akardzie, jeśli wszystko się potwierdzi to dostanę heparynę. Zdecydowaliśmy się spróbować bo sam lekarz powiedział mi, żebym się nie bala... łatwo powiedzieć :) dla mnie ostatnie 7.5 miesiąca to była "droga krzyżowa", a dzis jak zobaczyłam tego bladziocha to poczułam ze jestem spokojna. U mnie jest jeszcze ta kwestia, że ja miałam cesarkę na bardzo wczesnym etapie ciazy, co działa trpche na moją niekorzyść, do tego sama blizna... Nie mam niestety czystej karty. Zobaczymy co czas przyniesie.

Dziewczyny czy orientujecie się jakie badania po 2 poronieniach są refundowane? I czy musi być skierowanie od genetyka czy wystarczy od ginekologa? Pewnie to też zależy jaki rodzaj badań
Tak oficjalnie to dopiero po 3ch - jak masz dobrego lekarza to bierze Cię na szpital i robią wszystkie badania. Po 2ch - zalezy jakiego masz lekarza. Mnie każdy zbywał i wszystko robiłam prywatnie.

reklama

Wydaje się że na wszystkie te badania musisz mieć skierowania, np od genetyka czy immunologa. Mam nadzieję że się mylę, bo w takiej sytuacji to powinno iść z automatu,a nie wymagać od kobiety dodatkowych wycieczek po lekarzach.

Do góry