reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mam identyczne, dostałam od hematologa diagnozę trombofilia wrodzona, ale jednocześnie mam niedobór białka S i dodatni antykoagulant tocznia. Zalecenia: acard (podobno teraz ten lekarz już nie zaleca bez ciąży acardu), actifolin i B12 (100 mikrogr bez ciąży, 1000 w ciąży). Kwitu na heparyne nie wyszarpalam.
Ta mutacja pai4 i mthcos tam to trombofilia wrodzona? Naprawdę
Jestem w szoku

nie rozumiem, ze uważasz ze jest za mały? Dlaczego? Jakby był y większy pewnie już byś się stresowała pustym jajem.
Okazuje się że ten z zeszłego pt to miał ok 1 mm a to był 5t 4d dzis 6t 1d i co prawda się powiększył sporo ale dokładnych wymiarów mi nie podała no i nie ma ciałka żółtego. Ale tak jak mówiłam nic tu nie poradzę pozostaje wierzyć że będzie dobrze :)

Jestem w szoku
Przy przyjęciu do porodu lekarz ginekolog to wysmiala i powiedziała, że oni uwazaja tylko V Leiden za ryzyko zakrzepicy, więc wpisała w wywiadzie, że nie muszę być objęta profilaktyka p/zakrzepowa.

Okazuje się że ten z zeszłego pt to miał ok 1 mm a to był 5t 4d dzis 6t 1d i co prawda się powiększył sporo ale dokładnych wymiarów mi nie podała no i nie ma ciałka żółtego. Ale tak jak mówiłam nic tu nie poradzę pozostaje wierzyć że będzie dobrze :)
Ale to wszystko jest bardzo ładnie. Rośnie pęcherzyk i zaraz pojawi się pęcherzyk zoltkowy, zobaczysz (ciałko zolte jest na jajniku). Daj kropce czas by urosła i juz jej nie stresuj.

Jestem w szoku
Te mutacje to nie jest trombofilia. Koleżanka miała dodatni antykoagulant tocznia, co wskazuje na aps.
Ja bym dała heparynę na twoje pai homo, jeśli kiedyś poroniłas... Podpytaj lekarza, a może nawet umów się do hematologa, w ciąży powinien cię w 7 dni przyjąć. Może zrobi ci badania dodatkowe i wdroży heparynę.
Gratulacje ciąży. [emoji1]
Acard bierzesz ?

Te mutacje to nie jest trombofilia. Koleżanka miała dodatni antykoagulant tocznia, co wskazuje na aps.
Ja bym dała heparynę na twoje pai homo, jeśli kiedyś poroniłas... Podpytaj lekarza, a może nawet umów się do hematologa, w ciąży powinien cię w 7 dni przyjąć. Może zrobi ci badania dodatkowe i wdroży heparynę.
Gratulacje ciąży. [emoji1]
Acard bierzesz ?
Acard biorę, w piątek dostanę heparyne😊 tydzień po terminie @ (trudno)
Doktor odpisał, ze wypisze mi w piątek na wizycie heparynę. Acard biorę wieczorem

reklama
Dziewczyny 24.07 miałam termin @ a ja 30.07 dostanę heparynę. Wiem, ze bierze się od pozytywnego testu, lecz mi dopiero przyszły dziś wyniki. Czy sądzicie, ze to ogromne opoznienie🙈 (po cichu świruje)

Do góry