reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ach te lęki, nerwice... Polecam ćwiczenia fizyczne.
Miałam momenty w życiu, po śmierci córki, że bałam się wychodzić do sklepu, a przed pójściem do pracy miałam biegunkę z nerwów, mimo, że mówiłam sobie, że to bez sensu🤦
Ćwiczyłam codziennie i traktowałam to jak obowiązek. Pomogło. Na tyle, że nie brałam leków i leki pomału minęły. Dodatkowo miałam więcej energii i większą pewność siebie. Spróbuj.
Długie starania są ciężkie, bądź dla siebie wyrozumiała. Jesteś wartościową kobietą, mąż pokochał Cię za to jaka jesteś, a nie za to że możesz urodzić mu dzieci. Trzymaj się 💛
Co ćwiczyłas, jak długo i w jakiej porze? Przymierzam się, żeby regularnie coś porobić.
Podziwiam Cię 🤗

reklama
Kochana wiem co czujesz, wszystkie my tu tak samo oczekujemy zdrowej i szczęśliwie zakończonej ciąży i wiem, że każdej z nas będzie ona dana.
Czy byłaś z tą @u gin?
Byłam we wtorek w 39 dc. Powiedział, że ginekologicznie ok. Nie ma torbieli. Endometrium 6,7 mm. Trochę małe mi się wydaje, a on mówił że prawidłowe dla II fazy obrazowo i powinna @ przyjść. Czekam do niedzieli jak nie przyjdzie to od poniedziałku Duphaston 10 dni na wywołanie.
Zaczęłam w tym cyklu brać glucophage, może to coś zaburzylo. Pytał też czy mam stresy ostatnio. Pierwsza @ po zabiegu była po 31 dniu.

@Natasza27 Jedyne co mogę poradzić (a mi pomaga) to podejście do sprawy zadaniowo. Nie analizujemy dlaczego komuś się udało (bo też nie wiemy jaka droga była), ale małymi krokami planujemy, co dalej. Najpierw wizyta u lekarza, stworzenie planu badań, sprawdzenie owulacji itp. Małymi kroczkami do przodu. Idzie wiosna - to przygotować rower do sezonu, albo wyciągnąć adidasy do biegania. Wysiłek fizyczny też dobrze robi. Zaplanować choćby krótki wypad we dwoje. Spróbować choć na chwilę zająć głowę innymi sprawami.
Dziękuje za wsparcie [emoji9] mamy plan działania. W połowie kwietnia mam immunologa. Ginekolog nie zna się na tych wynikach. W maju jedziemy w domek na weekend z przyjaciółmi to odetchniemy oboje. Myślę nawet o złożeniu CV do innej pracy bo jest fajna oferta.

Co ćwiczyłas, jak długo i w jakiej porze? Przymierzam się, żeby regularnie coś porobić.
Podziwiam Cię 🤗
Monika Kołakowska na YouTube. Treningi pół godzinne. Zwykle wieczorem koło 20-21. Ćwiczyłam od marca zeszłego roku do października kiedy zaszłam w ciążę. W grudniu poroniłam, potem covid. Wróciłam do sportu w lutym, a teraz znowu nie ćwiczę bo jak już wiecie mam pozytywne testy ciążowe 😉 ale do ćwiczeń jeszcze wrócę💪
Jeśli ktoś nie lubi skakać to polecam Małgosię Mostowską i jej jogowy kanał na YouTube

Ach te lęki, nerwice... Polecam ćwiczenia fizyczne.
Miałam momenty w życiu, po śmierci córki, że bałam się wychodzić do sklepu, a przed pójściem do pracy miałam biegunkę z nerwów, mimo, że mówiłam sobie, że to bez sensu[emoji1751]
Ćwiczyłam codziennie i traktowałam to jak obowiązek. Pomogło. Na tyle, że nie brałam leków i leki pomału minęły. Dodatkowo miałam więcej energii i większą pewność siebie. Spróbuj.
Długie starania są ciężkie, bądź dla siebie wyrozumiała. Jesteś wartościową kobietą, mąż pokochał Cię za to jaka jesteś, a nie za to że możesz urodzić mu dzieci. Trzymaj się [emoji169]
Trzeba się przełamywać . Znam ten problem.

Hej wszystkim, dziś po długim już czasie znowu pękłam i chce mi się tylko płakać. Czemu życie jest takie nie fair. Jesteśmy młodym małżeństwem i do szczęścia brakuje nam dziecka, którego tak bardzo chcemy, a tu już dwa nieudane podejścia. [emoji24] na fejsie same noworodki albo koleżanki w ciąży, nie mogę na to patrzeć... Za co taki los nas spotyka. Jeszcze ciągle jakiś nowy problem, teraz ta @ której ciągle nie ma.
Każda z nas przechodzi przez te stany. W takich chwilach warto pamiętać, ze po burzy zawsze w końcu wychodzi słońce. Życie to sinusoida emocji, ale dbajmy o to, żeby te pozytywne górowały :)

Monika Kołakowska na YouTube. Treningi pół godzinne. Zwykle wieczorem koło 20-21. Ćwiczyłam od marca zeszłego roku do października kiedy zaszłam w ciążę. W grudniu poroniłam, potem covid. Wróciłam do sportu w lutym, a teraz znowu nie ćwiczę bo jak już wiecie mam pozytywne testy ciążowe 😉 ale do ćwiczeń jeszcze wrócę💪
Jeśli ktoś nie lubi skakać to polecam Małgosię Mostowską i jej jogowy kanał na YouTube
Uwielbiam jogę z Gosią💜 ja ćwiczę prawie codziennie z chodakowską, w weekendy dodatkowo joga, a na każdą noc medytacja z Jasonem Stephensonem (dzięki niemu pokonalam bezsenność, z którą walczyłam od lat).

Dziewczyny u mnie dziś 1dc drugiej @ po poronieniu. W poniedziałek miną dwa miesiące od straty 💔
W tym cyklu mam przyjść w 12 dniu na monitoring owulacji i dokończyć badania. Jeszcze jeden cykl i może dostanę zielone światło od gina.
Spokojnego weekendu, u mnie spadło dużo śniegu ❄ i znowu zima na całego, oby nie długo, bo czekam na wiosnę 😉

reklama
Biorę acard profilaktycznie jedna dziennie ostanio byłam chora i zorientowałam się ze pominęłam 3 tabletki.. myślicie ze zaszkodzilam tym dzidzi chyba nie co?

Do góry